Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Περί κεφαλής του...ιχθύος!...

                                                                                       Στα Blogs 25, 26 & 27 Ιουνίου, 2020

    
     Μεθαύριο το Σαββατοκύριακο, και σήμερα πρωί-πρωί έτσι στα καλά καθούμενα, δέχτηκα ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από άνδρα που μου δήλωσε ότι είναι μικρό-επιχειρηματίας που πολύ φοβάται ότι ίσως χάσει την επιχείρησή του εξαιτίας του lockdown που επέβαλε η Κυβέρνησή μας, όπως και δεκάδες άλλες Κυβερνήσεις παγκοσμίως, για να μας προστατεύσουν από την φονική επιδρομή της πανδημίας του covid-19.
     
     Με ρώτησε εάν γνωρίζω ότι ένα 9χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο λιποθύμησε από πείνα.
     
     «Το έμαθα και πληγώθηκα» απάντησα στον άγνωστο τηλεφωνικό συνομιλητή μου…
     
     Δεν θα σας πω το  όνομά μου κ Καθηγητά μου είπε αλλά εάν δεν μου κλείσετε το τηλέφωνο θα σας παρακαλέσω να μου επιτρέψετε να σας κάνω άλλα τρία ερωτήματα και συγκεκριμένα δύο «πονηρά» και ένα «αφελές».
     
     Ομολογώ ότι μου κέντρισε την περιέργεια ο άγνωστος συνομιλητής και καθώς η φωνή και η άρθρωσή του έδειχναν άνθρωπο με ευγένεια τον προέτρεψα να μου θέσει τα 3 ερωτήματά του δηλώνοντας προκαταβολικά ότι εφόσον μπορούσα θα προσπαθούσα να τα απαντήσω αλλά εάν δεν γνώριζα το αντικείμενό τους δεν θα του έδινα απάντηση.
     
     Σας ευχαριστώ μου είπε και συνέχισε:

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

3 διδακτικές ιστοριούλες-μαθήματα για «φιλόδοξα άτομα»…

                                                     
                                                                                Στα Blogs 22, 23 & 24 Ιουνίου, 2020
    

Το σημερινό κείμενο το παρουσίαζα συνήθως στα Πανεπιστημιακά αμφιθέατρα με τη μορφή διαφανειών εμπλουτισμένων με σχετικά έξυπνα σκίτσα. Ζητώ ευγενικά από τους φίλους του Blog να δούνε με μπόλικη δόση χιούμορ και τους διαβεβαιώνω ότι η δημοσίευσή του δεν ενέχει υστερόβουλες σκέψεις. 


     Στόχος του δεν είναι η κακοπροαίρετη ειρωνεία των φιλοδοξιών Κομματικών στελεχών και μαζί τους στελεχών Επιχειρήσεων αλλά σε σύγχρονο Αριστοφάνειο πνεύμα η χιουμοριστική παροχή διδαγμάτων μέσα από 3 ιστοριούλες-μαθήματα στους φιλόδοξους άνδρες και γυναίκες της Πατρίδας μας.

     Ελπίζω μαζί με τις ευχές μου για καλή εβδομάδα να προκαλέσω και λίγα χαμόγελα καθώς, όπως όλοι μας, διαπιστώνω ότι εντείνεται η «φιλολογία» αρχικά για έναν προσεκτικό-παραγωγικό ανασχηματισμό, ή πιο κομψά μια ‘επιλεκτική ανασυγκρότηση του Υπουργικού Συμβουλίου’, και αργότερα για Εθνικές εκλογές.

    Έλεος!…Όλα τα έχουμε μόνο οι  πρόωρες Εκλογές μας λείπουν…

     Οι 3 ιστοριούλες διαθέτουν διαχρονική αξία όχι μόνο για επίδοξους αναρριχητές σε θώκους της ελληνικής Πολιτικής Εξουσίας και της δυστυχώς αείποτε προβληματικής Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης αλλά και για στελέχη υγειών Επιχειρήσεων (όχι τυχοδιωκτικών οικονομικής φύσεως δραστηριοτήτων) που εδώ και μια δεκαετία ‘χαροπαλεύουν’ στην Ελλάδα «της τρόικας και των θεσμών» και σύντομα, μετά την καταστροφική σάρωση της ελληνικής οικονομίας από τον covid-19,  θα ανταγωνίζονται με πυξίδα της συμπεριφοράς τους το γνωστό σλόγκαν «ο θάνατός σου η ζωή μου…»