Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

«Δελφικοί» οι χρησμοί του κ Soros;

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 25-27 / Φεβρουαρίου / 2014

     Ήταν, στην αρχαιότητα, «ο ομφαλός της γης» και έδρα του ομώνυμου μαντείου όπου πρωταγωνίστησε η Πυθία με τους αντικρουόμενους και δυσνόητους αλλά ακριβοπληρωμένους χρησμούς της.
     Εδώ ερχόντουσαν από παντού ηγεμόνες, πλούσιοι και φτωχοί  πάντα φορτωμένοι με πανάκριβα δώρα, για να μάθουν ποιός ήταν ο σωστός δρόμος και τι τους επεφύλασσε το μέλλον.
     Στη σύγχρονη, παγκοσμιοποιημένη οικονομικό-πολιτική πραγματικότητα οι «ομφαλοί» είναι η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, η Φραγκφούρτη στη Δύση το Τόκυο και το Χόνγκ Κόνγκ στην Ανατολή και «Πυθίες» οι γκουρού και τα οικονομικά επιτελεία των Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων που συχνά έχουν κατηγορηθεί ότι ΔΕΝ προβλέπουν το μέλλον αλλά ουσιαστικά το διαμορφώνουν!..
     Διακρίνω ομοιότητες Δελφικών χρησμών από τον μεγιστάνα του πλούτου,  ιδιοκτήτη του ομώνυμου Hedge Fund κ George Soros στην προχτεσινή συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι «σιωπηλοί» δισεκατομμυριούχοι διαμορφώνουν το μέλλον της Ουκρανίας

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 23 & 24/Φεβρουαρίου/2014

     Με σχεδόν «κομμένη την ανάσα» η Διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις στο Κίεβο της Ουκρανίας που ήδη μετράνε δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες, τραυματίες.
      Τα γεγονότα έχουν  ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς η Ουκρανία ΔΕΝ είναι ούτε Αίγυπτος ή Λιβύη ούτε Συρία αλλά ένα Ευρωπαϊκό Κράτος που αναδεικνύει τη σιωπηλή σύγκρουση ανάμεσα σε Ευρώπη (και Δύση) με την  Ρωσία.
       Τα σενάρια, ιδιαίτερα αυτά που αφορούν σε συνομωσίες, δίνουν και παίρνουν και τα ΜΜΕ έχουν μπόλικο υλικό που μεταφέρεται σε τηλεοπτικά παράθυρα με «ζωντανές» συνδέσεις, σε ραδιοφωνικές εκπομπές και στα έντυπα με πολιτικό-οικονομικές και κοινωνιολογικές αναλύσεις και απόψεις.
       Μέσα στο Σαββατοκύριακο «εξαφανίστηκε», όπως χαρακτηριστικά και ειρωνικά δηλώνουν οι αντίπαλοί, του ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας Yanukovich, αποφυλακίστηκε η πρώην Πρωθυπουργός Timoshenko και η Βουλή όρισε νέο πρόεδρο που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 25 Μαίου.
      Όλα αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους μας.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Γυνή και θάλασσα, (χωρίς «πυρ»)...

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 22 / Φεβρουαρίου / 2014

     Ίσως το ξέρετε αλλά σας το στέλνω για να χαμογελάσετε στην Ελλάδα της τρόικα, της κατήφειας, των στερήσεων…
    Ένας άνδρας κάθεται σε ένα παγκάκι στην παραλία του Σαν Φρανσίσκο θαυμάζοντας την θρυλική γέφυρα Golden Gate και ενώ προσεύχεται ενδόμυχα ξαφνικά λέει μεγαλόφωνα:
     «Κύριε, κάνε την ευχή μου πραγματικότητα…».
     O συννεφιασμένος ουρανός πάνω από το κεφάλι του άνοιξε και ακούστηκε η «φωνή του Κυρίου»:
      «Επειδή αναγνωρίζω ότι είσαι άνθρωπος ευσεβής και πιστός και ποτέ δεν μου είχες ζητήσει κάτι θα ικανοποιήσω την ευχή σου, να μου την πεις»
      Ο άνδρας είπε αμέσως:
      «Κύριε φτιάξτε μια γέφυρα από εδώ μέχρι τη Χαβάη, ώστε να μπορώ να πηγαίνω εκεί όποτε θέλω...»
      Αμέσως ακούστηκε βαριά η φωνή του Κυρίου: