Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Το υποσχέθηκα στη μαυροφορεμένη μάνα, φίλε Ανέστη!...

 

                                                                                                         Στα Sites & Blogs 12, 13 & 14 Ιουλίου, 2023

    

     Σε σύγκριση με τους Λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Κρατών μας διακρίνουν ως οδηγούς αυτοκινήτων και δίκυκλων, τα δυσθεώρητα ψηλά ποσοστά παραβατών που γράφουν κάθε ώρα και κάθε μέρα εκεί που  δεν πιάνει μελάνι, τους κανόνες κυκλοφορίας, που δεν σέβονται το κόκκινο στους σηματοδότες, τις πινακίδες STOP και μαζί εκείνες που απαγορεύουν στροφή αριστερά, στροφή δεξιά, αναστροφή η που προειδοποιούν ότι εδώ υπάρχει διάβαση πεζών και προσδιορίζουν ανώτατες επιτρεπτές ταχύτητες.

     Είμαστε επικίνδυνα απείθαρχοι οδηγοί φίλε μου Ανέστη αλλά και ανέμελοι πεζοί και αυτές τις Εθνικές μας κυκλοφοριακές συμπεριφορές τις πληρώνουμε με νεκρούς, τραυματίες και καταστροφές περιουσιών στους δρόμους των πόλεων, σε επαρχιακούς δρόμους και στις γνωστές μας Εθνικές «καρμανιόλες», συγνώμη, τους αυτοκινητόδρομους ήθελα να πω..  

     Προσπερνώ και σήμερα τις πολιτικό-οικονομικές απόψεις, όπως έκανα την περασμένη εβδομάδα με το άρθρο-πρόσκληση μου «να θυμηθούμε την «γοητεία» του φλερτ» που φιλοξενήθηκε εδώ στον αγαπημένο διαδικτυακό χώρο και καλώ την προσοχή σας στα ψυχό-κοινωνιολογικά τροχαία δεδομένα που «κλείνουν» αμέτρητα σπίτια κάθε χρόνο στην Πατρίδα μας.

    Ιούλιος μήνας, γεμίζανε οι παραλίες μας και θα συνεχίσουμε όπως πάντα χωρίς αίσθηση πειθαρχίας, ανέμελοι οι μεγαλύτεροι στην ηλικία αλλά και οι νεότεροι Έλληνες και Ελληνίδες οδηγοί στις εθνικές και επαρχιακές μας οδούς και «όποιον πάρει ο Χάρος!...» 

     Τι κρίμα, αλήθεια!.. 

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Πρόσκληση να θυμηθούμε την «γοητεία» του φλερτ!….

 

                                                                                                             Στα Site & Blogs 8, 9 & 10 Ιουλίου, 2023

   

     Δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου. προβλέπεται μίνι-καύσωνας σε όλη σχεδόν την Ελληνική Επικράτεια, έχουν πλημυρίσει ήδη οι παραλίες μας με τουρίστες ο αριθμός των οποίων θα καταγράψει φέτος νέο ρεκόρ αφίξεων και απόψε βράδυ Σάββατο, 8 Ιουλίου, με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, θα ολοκληρωθεί η 3-ήμερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που προέκυψε μετά της δεύτερη Κυριακή των Εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου.

    Θα σας ξαφνιάσει το σημερινό κείμενό μου καθώς αποφάσισα να αποφύγω τους γνωστούς κοινωνικό-ψυχό-πολιτικούς μου προβληματισμούς και να σας καλέσω να θυμηθούμε, άρρενες και θήλεις όλων των ηλικιών, την λησμονημένη «γοητεία» του φλερτ!..

     Βιώνουμε μια εποχή πρωτόγνωρης έκρηξης στα «Μέσα Επικοινωνίας», με κάθε λογής social media, Internet και κινητά, με SMS και e-mails, αλλά το κλασικά γοητευτικό μέσο επικοινωνίας, το φλερτ, με στόχο τη ρομαντική προσέγγιση των δύο φύλων μπορεί πλέον να χαρακτηρισθεί ως «αγαθό σε ανεπάρκεια».

     Θα έχετε ήδη διαπιστώσει αυτοπροσώπως, φίλες και φίλοι αναγνώστες, ότι η πάλαι ποτέ κραταιά αλλά συνάμα ευαίσθητη «γοητεία» του φλερτ οδεύει προς πλήρη αφανισμό.

     Η λέξη έχει γαλλική προέλευση, σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά σημαίνει «ερωτοτροπώ» και σύμφωνα με κάποια άποψη κυριάρχησε στα αριστοκρατικά σαλόνια περασμένων εποχών όπου οι Κυρίες έκρυβαν τα πρόσωπά τους με τις βεντάλιες αφήνοντας τα μάτια τους να «παίζουν» με τα βλέμματα των ανδρών. Υπάρχει και η άποψη ότι το φλερτ αναφέρεται σε επιπόλαιους έρωτες…

     Πριν αρχίσετε να αρθρώνεται κάθε λογής αιτιολογίες και ερμηνείες «παραμέλησης» του φλερτ θα σας προλάβω…