Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Μύθος ή πραγματικότητα το Ερωτικό Πάθος;

Δημοσιεύθηκε στα blogs 5 & 6 / Ιουνίου / 2013

Ποιητές, δημοσιογράφοι, τουρίστες, επιστήμονες και μαζί τους απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας, Έλληνες και ξένοι, έχουν αναφερθεί συχνά στο ερωτικό ελληνικό καλοκαίρι. Αλλά στην Ελλάδα της τρόικα αυτές οι τόσο γνωστές και κολακευτικές για την Πατρίδα μας αναφορές λιγόστεψαν καθώς το άγχος της καθημερινότητας, τα δράματα της ανεργίας και ανέχειας μας σπρώχνουν σε ατραπούς κατάθλιψης, μας στερούν άδικα το δικαίωμα της απόλαυσης του ερωτικού ελληνικού καλοκαιριού.
      Για πολλούς το ελληνικό καλοκαίρι αποτελούσε πάντα το σημείο αναφοράς για ερωτικές περιπέτειες που γινόντουσαν θέματα πολύωρων και γαργαλιστικών φθινοπωρινών συζητήσεων.
      Δεν έχω την πρόθεση να σας παρασύρω σε κάποιον ποιητικό οίστρο αλλά καθώς ξεκίνησε το καλοκαίρι και άρχισαν να καταφθάνουν ομαδικά οι ξένοι τουρίστες τα πρώτα μπουλούκια, θα ήθελα σήμερα να αποσπάσω την προσοχή σας από την πικρή μας καθημερινότητα και, καλοπροαίρετα, να σας παρασύρω σε ένα σημείο αναφοράς που αποτελούσε και αποτελεί επίκεντρο συζητήσεων ανάμεσα σε νέους, νέες, ώριμους και ώριμες σε ηλικία.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Μη «πυροβολείτε» την κ Ρεπούση!...

Δημοσιεύθηκε στα blogs 31 / Μαίου / 2013

      Υιός Σμυρνιάς μητέρας (της αείμνηστης Αναστασίας, ‘Στάσας’, Παναγιωτίδου) και του Πόντιου εκ Ρωσίας πατέρα (του αείμνηστου Παναγιώτη Πιπερόπουλου) εγώ που γεννήθηκα στην Κατερίνη και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη της Μακεδονίας θα σας ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΩ με το σύντομο σημερινό μου σχόλιό!
      Γιατί θα υπογραμμίσω το γεγονός ότι η συνάδελφος κ Ρεπούση (στην πανεπιστημιακή μας ιδιότητα και όχι την βουλευτική καθότι εγώ ήμουν και παραμένω εκτός Βουλής) και τότε που έγραψε το σχολικό της βιβλίο για την Καταστροφή της Σμύρνης και τώρα με το δήθεν ‘αντί’ ρατσιστικό Νομοσχέδιο της εγχώριας τρόικας ΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…
      Σαφώς και δεν θα ήθελα ποτέ να διασταυρωθούν οι δρόμοι μας αλλά την συγχαίρω δημοσίως που ασκεί το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δρα κατά συνείδηση!..
      ΣΑΦΩΣ και διαφωνώ μαζί της κάθετα, οριζόντια, και διαγώνια!..