Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ: «χωρισμένο» αλλά…Δυνατό!...

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 13 & 14/Φεβρουαρίου/2014

     Περιμένω τις αυθόρμητες αντιδράσεις, τις περισσότερες καλοπροαίρετες και μερικές γεμάτες με κακεντρέχεια, στον τίτλο της σημερινής μου ανάρτησης στα αγαπημένα μου blogs.
      Δεν θα τις παρεξηγήσω, όποιο και εάν συμβαίνει να είναι το αιτιολογικό τους υπόβαθρο, που πιστεύω ότι συνοψίζεται στην παρακάτω πρόταση:
      «Τα έπαιξε ο Πιπερόπουλος, ξέχασε φαίνεται ότι το ιστορικό σύνθημα έλεγε ‘Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!’ και όχι ‘χωρισμένο’…»
      Τουναντίον φίλες και φίλοι καλοπροαίρετοι και μη, δεν το ξέχασα το γνωστό σύνθημα ούτε επιθυμώ να το παραποιήσω, αλλά ειλικρινά θέλω να τονίσω την πραγματικότητα όπως, όχι μόνο εγώ αλλά αμέτρητοι Έλληνες, Ελληνίδες και νεολαίοι που δεν φορούν κομματικά γυαλιά, την βλέπουν…
      Μπορεί το κραταιό ΠΑΣΟΚ που Κυβέρνησε την Ελλάδα για περισσότερα χρόνια από όσα η Νέα Δημοκρατία να έχει διασπασθεί, να είναι σήμερα ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ αλλά σε τελική ανάλυση, ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, ακόμη και «χωρισμένο» είναι ΕΔΩ ως «ρυθμιστής» στο πολιτικό μας σκηνικό!...
       Επειδή ξεχνάμε πολύ εύκολα θα σας θυμίσω κάποια σημαντικά για τη σημερινή μου άποψη γεγονότα: 

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Κλείστε τη webcam στο κομπιούτερ σας!...

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 11 / Φεβρουαρίου / 2014

     Για τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση των κομπιούτερ και του διαδικτύου (internet) έγραψα πρόσφατα (με αναφορά στο κλασικό «ουδέν καλόν αμιγές κακού») και ευχαριστώ δημοσίως τους φίλους/φίλες οικοδεσπότες των ελληνικών blogs που φιλοξένησαν το άρθρο μου.


     Επιστρέφω σήμερα στο θέμα κινδύνων του διαδικτύου θυμίζοντάς σας το γνωστό «αίνιγμα» που χρησιμοποιούμε οι Έλληνες στα παιδικά μας χρόνια εδώ και πολλές γενιές και αναφέρεται, όπως γνωρίζουμε, στον ήλιο:
     «Κλειδώνω, αμπαρώνω μα τον κλέφτη βρίσκω μέσα…»
     καθώς σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία τα νέα κρούσματα «επιθέσεων από hackers» παίρνουν νέες μορφές πέρα από τις γνωστές υποκλοπής δεδομένων που μπορεί να αποφύγουμε με τη χρήση ενός από τα δυνατά συστήματα προστασίας που κυκλοφορούν στην αγορά.
     Ο νέος κίνδυνος αφορά στις γνωστές μας webcams, δηλαδή τις κάμερες με τις οποίες μέσα από τη χρήση του skype επικοινωνούμε δωρεάν με φίλους και φίλες ή συναδέλφους.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Πιπεράτο «άδειασμα» του κ Σαμαρά από την Εurostat!...

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 8 & 9 / Φεβρουαρίου / 2014
       
  Διαβάζω στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ τις δηλώσεις του Διευθυντή της Eurostat
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/763517
    ο οποίος, ουσιαστικά, στην συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα όχι μόνο «αδειάζει» αλλά, κυριολεκτικά, «ξεμπροστιάζει» τον κ Σαμαρά (και φυσικά ολάκερη την Ελληνική Κυβέρνηση) και, ειλικρινά, δεν μένω απλά άφωνος αλλά αποσβολωμένος!...
        Στην συνέχεια διαβάζω το άρθρο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ που αφορά στις δηλώσεις που έκανε πριν λίγες ώρες βγαίνοντας από σύσκεψη στο Μαξίμου ο Υπουργός Οικονομικών κ Στουρνάρας:
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/763550
           Και συνειδητοποιώ κάτι που είχα σχεδόν λησμονήσει, δηλαδή ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 η Ελλάδα Προεδρεύει στο Συμβούλιο της Ε. Ε.!..
http://www.naftemporiki.gr/story/750212
       Δεν προτίθεμαι να κάνω κανένα απολύτως κακοπροαίρετο σχόλιο ούτε για τα όσα μας λένε οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας ούτε για όσα είπε χωρίς να κρατήσει έστω τα τυπικά ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ επιπέδου Δημοσίων Σχέσεων εάν όχι διπλωματικής δημόσιας τοποθέτησης ο Διευθυντής της Eurostat…
       Επειδή, όμως, τα δημοσιεύματα αυτά σήμερα προκαλούν εχέφρονες  Έλληνες, Ελληνίδες και  Ελληνόπουλα, θα κάνω μόνο μία δημόσια πρόταση στους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα:

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Είναι γεμάτος λακκούβες ο δρόμος!...

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 6  & 7 / Φεβρουαρίου / 2014

     Χαράς ευαγγέλια αυτές τις μέρες στο ΧΑ Αθηνών (εκεί που λέγαμε «και διηγώντας τα να…κλαίς!»), όπως και στα Διεθνή σε ότι αφορά την Ελλάδα και τα Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα 10ετούς διάρκειας (λιγότερες χαρές με τα 30ετούς διάρκειας).
     Έπεσε το επιτόκιο σχεδόν 60 μονάδες βάσης αυτήν την εβδομάδα στο 8.1% για τα 10ετούς διάρκειας, αλλά κρατήθηκε στο 7.75% για τα 30ετή.
     Δρόμος Σωτηρίας; Μπα, είναι γεμάτος λακκούβες ο δρόμος!..
     «Διέρρευσε» η είδηση ότι κάποιοι «σοβαροί άνθρωποι» στην Ε.Ε. ήδη συζητούν την πιθανότητα επιμήκυνσης των 30ετών υποχρεώσεών μας στα 50 χρόνια και με παράλληλη μείωση του επιτοκίου αποπληρωμής των δανείων κατά 0.5%.
     Χάρηκαν «χαρά μεγάλη οι παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ» της διεθνούς τοκογλυφίας εντός και εκτός Ελλάδος (μυρίζει κέρδη η είδηση) και υποθέτω κάποιοι θα τρίβουν τα χέρια τους στον δυναμικό πυρήνα αλλά και στην περιφέρεια της δικής μας κυανοπράσινης Συν-Κυβέρνησης…
      Λακκούβες στο δρόμο…
     Το «πονηρό» της είδησης έγκειται στο γεγονός ότι η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ θα συνδέεται με το ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (δηλαδή το τρίτο μνημόνιο!!!) Σαν μαθητής 3ης τάξης Γυμνασίου έβαλα 3 θαυμαστικά για να το συνδέσω με το ΤΡΙΤΟ μνημόνιο που η Συν-Κυβέρνηση…ξορκίζει…