Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Από «αναπτυγμένη» επιστροφή σε «αναδυόμενη!...»

Δημοσιεύθηκε στα blogs 13 & 14 / Ιουνίου / 2013

     Λέγεται ότι η εβδομάδα αυτή ΔΕΝ ξεκίνησε σωστά για την 3-Κομματική μας Κυβέρνηση με το ‘φιάσκο’ της ΔΕΠΑ και την GAZPROM και στη συνέχεια με το ‘Λουκέτο’ στην ΕΡΤ το βράδυ της περασμένης Τρίτης που ‘φάνηκε’ να δημιούργησε σοβαρούς τριγμούς στην Συγκυβέρνηση.
     Χρησιμοποιώ τον όρο ‘φάνηκε’ καθότι στην 3-Κομματική Κυβέρνηση όλα βαίνουν καλώς…
     Δεν έχω λόγους να συσχετίσω το ειδησεογραφικό ‘black out’ που εφαρμόστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην ΕΡΤ, στην Εθνική μας Ραδιοφωνία και Τηλεόραση εντός των ελληνικών συνόρων αλλά και διεθνώς, με την υποβάθμισή μας σε ‘αναδυόμενη’ οικονομία.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Τ(ΕΡΤ)ΕΛΕΣΤΑΙ…

Δημοσιεύθηκε στα blogs 11 & 12 / Ιουνίου / 2013

    Ο τίτλος στο σημερινό σύντομο σχόλιό μου δεν θέλω να θεωρηθεί από τους φίλους και τις φίλες του blog ότι αποτελεί μια βάρβαρη κατάχρηση της τελευταίας λέξης του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού αφού έλαβε το όξος, αντί ύδατος, που του ‘προσέφεραν’ οι Ρωμαίοι στρατιώτες έχοντας ήδη ‘διαμεριστεί τα ιμάτιά  Του’ ρίχνοντας τον κύβο!
     Με την ΕΡΤ, και ιδιαίτερα με την ΕΤ-3, με συνδέουν πολλά χρόνια αγαστής συνεργασίας είτε ως προσκεκλημένος στα ποικιλώνυμα τηλεοπτικά ‘παράθυρα’ είτε ως ΑΜΙΣΘΟΣ παρουσιαστής για μια σειρά ετών της δικής μου εκπομπής «Επικοινωνώ άρα…Υπάρχω!»
      Είναι αλήθεια ότι η ΕΡΤ ως Κρατική Τηλεόραση ΔΕΝ μπόρεσε ΠΟΤΕ να μοιάσει τα Βρετανικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά Κρατικά κανάλια και πολύ συχνά (φορές-φορές και ‘αδιάντροπα’) γινόταν ‘φερέφωνο’ του κάθε Κόμματος που Κυβέρνησε την Ελλάδα…

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Μας αποδεκατίζει ο καρκίνος!...

Δημοσιεύθηκε στα blogs 10 / Ιουνίου / 2013
                             
Έχασε χτες τη μάχη με την ‘επάρατο’ ο πολυβραβευμένος Σκωτσέζος λογοτέχνης Ιαν Μπανκς δυο μόνο μήνες μετά την διαπίστωση ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο καρκίνου. Η ανακοίνωση ότι το 2020 ΕΝΑΣ στους ΔΥΟ Βρετανούς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον καρκίνο που θα κόψει το νήμα της ζωής στο 40% των καρκινοπαθών ήρθε μερικές μέρες μετά την είδηση της  διπλής μαστεκτομής που είχε η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί.
Καθώς πολλοί συμπατριώτες μας ήδη βιώνουν το ‘τελικό στάδιο’ καρκίνου και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση καταθέτω σήμερα στα αγαπημένα μας blogs μερικές σκέψεις ελπίζοντας να φανούν χρήσιμες σε όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
Είναι πικρή η διαπίστωση ότι καμιά κοινωνία δεν προετοιμάζει τα άτομα για τις ψυχοκοινωνικές διαστάσεις του τραγικού ρόλου του καρκινοπαθούς τελικού σταδίου μολονότι μέσα στις επόμενες δεκαετίες 20-25% Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων θα πεθάνουν από κάποια ανίατη μορφή καρκίνου.