Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Πανδημίες από το 1918 έως το 2020 – Για να θυμηθούμε την Ιστορία!

                                                                     

                                                                            Στα Blogs 15, 16 & 17 Απριλίου, 2020

     
   Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε χθες ότι η Πατρίδα του, ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προχωρεί στην διακοπή χρηματοδότησής του επειδή "απέτυχε στο βασικό του καθήκον", με κακή διαχείριση της κρίσης και πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για κάλυψη της εξάπλωσης του ιού μετά την αρχική του εμφάνιση στην Κίνα.

    Στο μεταξύ εδώ και εβδομάδες οι Δημοκρατικές Κυβερνήσεις της Δύσης, για να μας προστατεύσουν από τον νέο ιό που λένε ότι ‘καλπάζει’ με πρωτόγνωρες ταχύτητες, υιοθέτησαν αυταρχικά αντιδημοκρατικές τακτικές και πρακτικές αντιγράφοντας το παράδειγμα της Κομμουνιστικής Κυβέρνησης της Κίνας όπου πρωτοεμφανίστηκε ο θανατηφόρος «κορονοϊός»!..

     Δηλαδή μας «κλείδωσαν» στα σπίτια μας, έκλεισαν εργοστάσια, μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, καταδίκασαν ένα δισεκατομμύριο εργαζομένους στην ‘ανεργία’ και έκλεισαν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και των τριών βαθμίδων.
 
     Έχοντας όπως όλοι μας την αίσθηση ότι ζούμε πρωτόγνωρες εποχές ενός ‘υβριδικού-βιολογικού-ακήρυχτου πολέμου’ αναζήτησα ιστορικό υλικό που σχετίζεται με φονικές πανδημίες γρίπης.

     Χρησιμοποίησα μια άριστη, απόλυτα έγκυρη, πηγή πληροφοριών που αφορούν στη Δημόσια Υγεία για να σας παρουσιάσω σήμερα τις πανδημίες από το 1918 έως το 2020 και να βοηθήσω να θυμηθούμε, όσοι την ξέρουμε, και να την μάθουν όσοι δεν την ξέρουν, την σχετική με θανατηφόρες πανδημίες ιστορία μας.   

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Κίνα, ‘covid-19’ και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: πολλά τα «ερωτηματικά»…

                                                                                         Στα Blogs 13, 14 & 15 Απριλίου, 2010

 
                                                                        
   Αρχίζει από σήμερα Μεγάλη Δευτέρα η Εβδομάδα των Παθών του Ναζωραίου ενώ συνεχίζεται ως τρίτη, τέταρτη ή πέμπτη η εβδομάδα των παθών της Ανθρωπότητας από τον φονικό ‘κορονοϊό’ εμφανώς γέννημα, ίσως και θρέμμα, της Κινεζικής πόλης Wuhan

    Ήδη εγείρονται πολλά ερωτηματικά που αφορούν στην Κίνα, την Κεντρική Επιτροπή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και τον αρχικό τους χειρισμό της κρίσης που τώρα πια ταλανίζει δραματικά με νεκρούς, ασθενείς και οικονομική καταστροφή την ανθρωπότητα.

    Κάποιοι θεωρούν ότι όλα σχετίζονται με το Κινέζικο Νέο Έτος…

    Γιορτάζοντας 4000 χρόνια ιστορίας το Νέο Έτος των Κινέζων ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου με γιορτές που διήρκεσαν μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του  2020 για την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

     Εκατομμύρια Κινέζων που ζούνε, εργάζονται ή σπουδάζουν σε διάφορες χώρες του Πλανήτη μας ταξίδεψαν με προορισμό την Πατρίδα τους και αντίστροφα εκατομμύρια που ζούνε, εργάζονται και σπουδάζουν στην Κίνα ταξίδεψαν με προορισμούς σε άλλες χώρες.

     Όπως ήδη διαπιστώνεται από αντικειμενικούς παρατηρητές, στα τέλη του 2019 είχε κάνει την εμφάνισή του στην Wuhan αυτήν την κατ’ εξοχή πρωτοπόρα και κορυφαία πόλη σε βιο-τεχνολογικές έρευνες και παραγωγές ο κορονοϊός γνωστός πλέον παγκοσμίως ως covid-19. 

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Εφηβεία: το ‘κρίσιμο’ σταυροδρόμι της ζωής!..

                                                                                   
                                                                                                Στα Blogs 10, 11 & 12 Απριλίου, 2020

   
     Δυστυχώς ο ‘κορονοϊός «κλείδωσε» στο διαμέρισμα ή το σπίτι, μέχρι αγνώστου τέλους ημερομηνία, εμάς τον υπέρμετρα κοινωνικό λαό, που εκφραζόμαστε με θερμές χειραψίες με γνωστούς και με απεριόριστες σε αριθμό αγκαλιές και φιλιά με συγγενείς και φίλους, εμάς τον Μεσογειακό κοινωνικό λαό που λατρεύουμε τις εξόδους σε πλατείες και γεμίζουμε ως παρέες, καφετέριες, μπαρ και ξενυχτάδικα, και μαζί τα παιδιά μας που βρίσκονται στην παιδική ή εφηβική ηλικία.

     Σημειώνω ότι σύμφωνα με τις Κυβερνητικές οδηγίες, οι παππούδες και οι γιαγιάδες που υπάρχουν εάν δεν συγκατοικούσαν μαζί μας καταδικάστηκαν σε… απομόνωση!..

     Θα ζητήσω σήμερα την κατανόησή σας καθώς καταθέτω ένα σχετικά μεγάλο άρθρο που αφορά σε ένα πολύ μεγάλο θέμα, δηλαδή στην εφηβεία, την οποία χαρακτηρίζω ως «κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής» στοχεύοντας να βοηθήσω τους γονείς, και όχι μόνο, σε μια πληρέστερη κατανόηση αυτής της περιόδου της ζωής.

      Αν υπήρχε κάποιος εύστοχα περιγραφικός όρος της εφηβείας, αυτός θα μπορούσε να είναι, όσο και αν αυτό ακούγεται σχεδόν οξύμωρο, η αλλαγή! Αναμφίβολα κάθε στάδιο της ανθρώπινης ζωής χαρακτηρίζεται από αλλαγές, αλλά και σε κάθε φάση της εξελικτικής μας πορείας υπάρχουν κάποια λιγότερο ρευστά πλαίσια αναφοράς, υπάρχει κάποια αίσθηση σταθερότητας. Για τους εφήβους, όμως, αγόρια και κορίτσια, αυτή η περίοδος της ζωής τους στην προσωπική αναπτυξιακή τους πορεία συντίθεται από μια διαδοχική εναλλαγή ψυχοσωματικών, ψυχοκοινωνικών και ψυχοσεξουαλικών μεταλλαγών, αναζητήσεων και προσπαθειών για την εδραίωση της ατομικής υπαρξιακής τους ταυτότητας.