Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Ονομαστική Ψηφοφορία στη Βουλή & ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Στα Blogs 19 & 20 Ιουνίου 2017
     (Διάβασα στο πρωτοσέλιδο της REAL και σε Blogs ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ Κοτζιάς στην επικείμενη επίσκεψή του στα Σκόπια θα θέσει σαν πιθανή λύση στο θέμα της ονομασίας το «Μακεδονία του Βαρδάρη»… http://www.frontpages.gr/d/20170618/18/Real-News  και σας παρακαλώ, ευχόμενος Καλή Εβδομάδα, να αναρτήσετε το παρακάτω κείμενό μου που είχε δημοσιευθεί στα Blogs  Ιανουάριο του 2009 και Απρίλιο του 2010).
                                             ***************************
     Τι εννοούσε ο ΥΠΕΞ κ Δρούτσας όταν είπε ότι το «Βόρεια Μακεδονία» είναι «μέσα στα πλαίσια της λύσης που…θέλουμε;»…
     Θα σας υπενθυμίσω ότι πριν πολλά χρόνια ό τότε ΥΠΕΞ κ Θεόδωρος Πάγκαλος σε επίσκεψή του εδώ στη Θεσσαλονίκη μας είχε υποδείξει, εμφανώς με διδακτική πρόθεση ο συμπαθής και ευτραφής καλός άνθρωπος, «λιγότερη ενασχόληση με τον Μέγα Αλέξανδρο και περισσότερη με τα...τρέχοντα θέματα...»
Μήπως υφαίνεται ως σάβανο για εμάς τους Μακεδόνες και τη Μακεδονική γη, αυτό που μας είπε ο κ Δρούτσας, που έλεγε ο κ Πάγκαλος, που αποσιώπησε επί 10 χρόνια ο κ Σημίτης, που μάσησε ο «ανιψιός» του Κωνσταντίνου Καραμανλή ως Πρωθυπουργός, και τώρα βγαίνει μπροστά ο Αυστριακής παιδείας κ Δρούτσας επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου σε στυλ «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...» να μας ανακοινώσει ότι το «Βόρεια Μακεδονία» είναι μέσα στη λύση που…θέλουμε!
     (Και εάν κάποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ θέλουνε;…)
     (Σημειώστε παρακαλώ ότι στο κείμενό μου του 2009 - 2010 δεν ανέφερα γιατί ΔΕΝ ήταν γνωστό το γεγονός ότι ο κ. Δρούτσας, Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης του κ Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου που δήλωνε στο βιογραφικό του ότι είχε κάνει Διδακτορικό και είχε διατελέσει και μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης  αναγκάστηκε να διαγράψει κάποιες «ανακρίβειες» από το δημοσιευμένο βιογραφικό του)
Περισσότερα εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=155095
    Επειδή διαθέτω την έξωθεν καλή μαρτυρία ότι έμαθα τα γράμματα που απαιτούνται για να διαβάζει κανείς και τις ίδιες τις γραμμές όπου αραδιάζονται οι κάθε λογής ρήσεις των κάθε λογής εν ενεργεία και «επί τιμή» εθνοπατέρων και εθνομητέρων αλλά και τα κενά διαστήματα ΑΝΑΜΕΣΑ σε αυτές τις γραμμές καταθέτω τη σημερινή μου άποψη με πλήρη γνώση ότι θα στενοχωρήσω κάποιους.
     Προφανώς για λόγους που εμείς οι Έλληνες ΔΕΝ γνωρίζουμε τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας όσο και οι Αμερικανοί το Κρατίδιο των Σκοπίων το αποκαλούν επισήμως εδώ και χρόνια… ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
     (Πόσες φορές το επανέλαβε στο Βερολίνο ο τότε Καγκελάριος για να το…εμπεδώσει ο τότε Πρωθυπουργός μας;)

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Καθώς μας «θερίζει» ο καρκίνος!...

Στα Blogs 15, 16 & 17 Ιουνίου 2017

       Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ακόμη ένας φίλος, και μετά άλλος, και μία φίλη και μετά άλλη και δεν έχει σταματημό το «θέρισμα» από την «επάρατο»… 
 
     ΔΕΝ υποτιμώ το Euro group και τα συναφή προβλήματα ανέργων, εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά, εξαιτίας των πρόσφατων θανάτων, σήμερα θα επικεντρωθώ στην «επάρατο».

      Καθώς πολλοί συμπατριώτες μας ήδη βιώνουν το ‘τελικό στάδιο’ καρκίνου και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση καταθέτω σήμερα στα αγαπημένα μας blogs μερικές σκέψεις ελπίζοντας να φανούν χρήσιμες σε όσους αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

     Είναι πικρή η διαπίστωση ότι καμιά κοινωνία δεν προετοιμάζει τα άτομα για τις ψυχοκοινωνικές διαστάσεις του τραγικού ρόλου του καρκινοπαθούς τελικού σταδίου μολονότι μέσα στις επόμενες δεκαετίες 20-25% Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων θα πεθάνουν από κάποια ανίατη μορφή καρκίνου.

     Σε μια σχηματική παράσταση καρκινοπαθών τελικού σταδίου, συγγενών τους και μελών του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού διαπιστώνουμε ότι:

     - στο κέντρο ομόκεντρων κύκλων βρίσκεται το άτομο, στην περιφέρεια βρίσκονται, ανάλογα με το βαθμό συγγένειας και το βαθμό "ταύτισης"  οι συγγενείς και,

     - στην ίδια βιωματική θέση με τον καρκινοπαθή, σε μια άλλη σειρά ομόκεντρων κύκλων, βρίσκονται  θεράποντες ιατροί και  νοσηλεύτριες που φροντίζουν το άτομο.

      Συγγενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά επιστρατεύουν συγκεκριμένους μηχανισμούς «άμυνας του εγώ»  για τη δική τους ομαλή επιβίωση και διατήρηση ψυχικής ισορροπίας όπως κάνουν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στήριξης του ασθενούς. 

     Ερευνητικές προσπάθειες έχουν αναδείξει το γεγονός ότι ο ίδιος ο ασθενής από την στιγμή που θα μάθει ή θα διαισθανθεί ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ενός καρκίνου βιώνει τρία επίπεδα συναισθηματικών αντιδράσεων: