Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Chancellor Sebastian Kurz Thank you from the bottom of my heart!

                                                       
                                                                        Published in the Greek Blogs March 5 & 6, 2010


  


   Reminding my readers that as of January 7, 2020 You are again the Chancellor of Austria, as a retired University Professor who received my doctorate from the Austrian University of Salzburg half a century ago, reading your statements on the ‘offensive’ the Turkish President Mr Erdogan has started a few days ago against Greece – and indirectly against the European Union- using shamelessly thousands of young ‘migrants’ I THANK YOU FROM THE BOTTOM OF MY HEART! 

    I have been reading carefully your reactions to Mr Erdogan’s use of thousands of young men as a human siege ram against the Greeks at the Turkish Greek border in the area of Evros I felt the invincible strong urge to congratulate you as a young, inspired and indeed inspiring European political Leader! 

     In recent days you have spoken of the blackmail carried out by the Turkish President against Greece with ultimate target the EU and you have referred to the repetition of the 'supposedly refugee tragedy’ that flooded Europe with more than ONE million illegal migrants in 2015-2016, when you were Austrian Foreign Minister and you orchestrated the border closure in all Balkan countries' prohibiting the flow of migrants to Europe.

     On Thursday March 5, 2020 reading the statements you made to the Vienna daily ‘Kronen Zeitung’ I highlight the following phrases which denude Mr Erdogan’s blatant, unprovoked attack on Greece while simultaneously underlying the potential ’end’ of the European Union.

    “This is a Turkish campaign. It is an attack by Turkey on the European Union and Greece. People are being abused in order to put pressure on Europe”

   The migrants gathered at the Greek border, according to Kurz, are also mostly comprised of migrants who have lived in Turkey for years, rather than asylum seekers fleeing from the Idlib region where Turkey has been conducting military operations.”

    "If the protection of the European Union's external borders does not work, then Europe without internal borders is history" 
   
   "As the European Union, we mustn't be susceptible to blackmail. If the European Union isn't able to defy President Erdogan then we are not only showing weakness but it's also the beginning of the end.”
   
    Austrian Chancellor Mr Sebastian Kurz,
   THANK YOU FROM THE BOTTOM OF MY HEART!

Καγκελάριε Kurz Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου

                                                                   
                                                                                   Στα Blogs 5 & 6 Μαρτίου, 2020
     
     Αφού υπογραμμίσω ότι από τις αρχές του Ιανουαρίου 2020 ο κ Sebastian Kurz είναι και πάλι Καγκελάριος της Αυστρίας ως πανεπιστημιακός δάσκαλος που έλαβα το Διδακτορικό μου πριν μισό αιώνα από το Αυστριακό Πανεπιστήμιο του Salzburg , διαβάζοντας τις δηλώσεις Σας για την επίθεση του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα και, συνεπώς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρησιμοποιώντας με χυδαιότητα χιλιάδες νεαρούς πρόσφυγες… ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΣΤΩ ΑΠΟΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ!...

     Έχω διαβάσει όλες τις δηλώσεις σας τις τελευταίες ημέρες από τη στιγμή που ο κ Ερντογάν ‘άνοιξε’ δήθεν τα σύνορά του σε πολιτικούς πρόσφυγες ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ την ΕυρωπαΪκή Ένωση με επίθεση ενάντια στην Ελλάδα ζητώντας ‘λυτρα’ και αισθάνθηκα την υποχρέωση να σας χειροκροτήσω!

     Τις τελευταίες μέρες μιλήσατε για τον εκβιασμό που ασκεί ο Τούρκος Πρόεδρος μέσω Ελλάδος στην ΕΕ και αναφερθήκατε σε επανάληψη της τραγωδίας του ‘δήθεν προσφυγικού’ που πλημμύρισε την Ευρώπη με περισσότερα από ΕΝΑ εκατομμύριο άτομα το 2015, τότε που εσείς ως Αυστριακός Υπουργός Εξωτερικών φροντίσατε να ‘κλείσουν τα σύνορα σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων’ απαγορεύοντας τη συνέχιση των ροών προς την Ευρώπη. 

      Σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, διαβάζοντας τις δηλώσεις που κάνατε πριν μερικές ώρες στην Αυστριακή καθημερινή εφημερίδα της Βιένης ‘Kronen Zeitung ΕΠΕΛΕΞΑ τις ακόλουθες θέσεις Σας ευχόμενος να τελειώσει το ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ευρωπαϊκή Ένωση¨ 

     «Πρόκειται για μια τουρκική εκστρατεία, μια επίθεση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα. Οι άνθρωποι κακοποιούνται για να ασκήσουν πίεση στην Ευρώπη»

     «Αυτοί που απειλούν τα Ελληνικά σύνορα στον Έβρο αποτελούνται κυρίως από μετανάστες που έχουν ζήσει εδώ και χρόνια στην Τουρκία και όχι από αιτούντες άσυλο που διαφεύγουν από την περιοχή Idlib όπου η Τουρκία διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις.»

     «Εάν η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λειτουργήσει, τότε η Ευρώπη χωρίς εσωτερικά σύνορα είναι ιστορία"

     «Ως Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πρέπει να είμαστε επιρρεπείς στον εκβιασμό. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σε θέση να αψηφήσει τον Πρόεδρο Ερντογάν τότε δεν δείχνουμε μόνο αδυναμία, αλλά είναι και η αρχή του τέλους».
     
     Αυστριακέ Καγκελάριε Κύριε Sebastian Kurz

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ…

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

«Βάλτωσε» στη Συρία, «κατρακύλησε» η Λίρα, «ξέσπασε» στην Ελλάδα!..

                                                                              Στα Blogs 4 Μαρτίου, 2020
        
       
Μέχρι στιγμής, εξαιρώντας τις γνωστές πρόστυχες εκφράσεις για έλλειψη ‘ανθρωπιάς’ και ‘ξενοφοβία’ από τους Έλληνες και την κριτική στους χειρισμούς της Κυβέρνησης, η πλειοψηφία των Ελλήνων επιδεικνύει εντυπωσιακή ομοψυχία απέναντι στους Τούρκους!

     Το ‘ξέσπασμα’ του κ Ερντογάν ενάντια στην Πατρίδα μας ΔΕΝ του…βγαίνει!...     
               
    « Όλα έχουν τον λόγο τους» λέει σοφά το λαϊκό μας ρητό και στην επίθεση που εξαπέλυσε στα σύνορά μας στον Έβρο με δεκάδες χιλιάδες (όχι Συριακές οικογένειες με μικρά παιδιά) αλλά με νέους 20χρονους και 30χρονους άνδρες από Αφγανιστάν, Ιράν, Πακιστάν και άλλα kaiΜουσουλμανικά Έθνη που θέλουν να ‘πάνε στην Ευρώπη’ έχει τον λόγο του…

     Οι επιχειρήσεις στη Συρία ΔΕΝ του βγαίνουν του Τούρκου Προέδρου και μέσα στον τελευταίο μήνα το Τουρκικό νόμισμα έχει σοβαρές απώλειες. Οι Στρατιωτικές Επιχειρήσεις ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ πολύ ακριβά και η μείωση της αξίας της Τουρκικής λίρας επιδείνωσε την κατάσταση.

     «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» λέει σοφά το λαϊκό μας ρητό και ο κ Ερντογάν εξαπέλυσε ορδές ΔΗΘΕΝ προσφύγων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ζητώντας ΛΕΦΤΑ από την Ευρώπη εκβιάζοντας και απειλώντας μέσω της πίεσης που ασκεί στην Ελλάδα.

     Τον έδειξαν τα Διεθνή ΜΜΕ να εκστομίζει, ανενδοίαστα, το ψέμα ότι ήδη χιλιάδες πρόσφυγες’, δηλαδή λαθρομετανάστες, ΠΕΡΑΣΑΝ τα σύνορα της Τουρκίας!… Έχει ζόρια μεγάλα  ο κ Ερντογάν καθώς ΔΕΝ του βγαίνει η Συρία και μένει από ρευστό η Οικονομία.

     Σας δίνω παρακάτω την αξία της Τουρκικής λίρας στις 2 και στις 28 Φεβρουαρίου την ημέρα δηλαδή που έχασαν τη ζωή τους Τούρκοι στρατιώτες..

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Τούρκοι και Γερμανοί έχουν διαβάσει τον Διονύση Σολωμό!...

                                                                        Στα  Blogs 2 & 3 Μαρτίου 2020
   
Τον Φεβρουάριο του 2018 είχα γράψει ένα αποχαιρετιστήριο σύντομο άρθρο στα Blogs ανακοίνωσα ότι μετά τη αποχή μου από Ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές σταματώ και την παρουσία μου στην ελληνική ‘μπλογκόσφαιρα’ δηλώνοντας «Κρείττον το σιγάν του λαλείν» 
             (Για όσους ενδιαφέρονται) (http://piperopoulos.blogspot.com/2018/02/blogs.html).

     Ο Πόλεμος, όμως, που μας κήρυξε πριν μερικά 24ωρα η Τουρκία με επίσημες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κ Ταγιπ Ερντογαν με υποχρεώνει να επανέλθω στην ελληνική ’μπλογκόσφαιρα’ καταθέτοντας τις σκέψεις μου.

     Δεν χρειάζεται να έχει πτυχίο Πανεπιστημίου για να διαπιστώσει οποιοδήποτε καλοπροαίρετος πολίτης της Ελλάδος, της Ευρώπης και της Υφηλίου ότι η Τουρκία έχει κηρύξει πόλεμο σύγχρονης Υβριδικής μορφής, ασύμμετρων απειλών, ενάντια στην Ελλάδα!

     Δηλώνοντας εντός και εκτός της δικής του Επικράτειας ο κ Ερντογάν ότι: «Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της για να διευκολύνει όσους θέλουν να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη» έμπρακτα και με πλήρη αδιαφορία για τα αποτελέσματα ΧΤΥΠΗΣΕ με χυδαίο τρόπο όχι την Ευρώπη αλλά τους άμεσους γείτονές του Ελλάδα και Βουλγαρία!..

     Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη η πίκρα και η ταπείνωση της ήττας του (και η μεγάλη απώλεια στρατιωτών του) στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας εκεί όπου καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο υποστήριξε τους αντικαθεστωτικούς εχθρούς του Ασσάντ  και οικειοποιήθηκε μια τεράστια έκταση Συριακών εδαφών!

     Όμως, αυτοί που έχουν συσσωρευθεί με έξοδα του Τουρκικού Κράτους στον Έβρο ΔΕΝ είναι Σύριοι  πρόσφυγες πολέμου αλλά Αφγανοί, Ιρανοί, Πακιστανοί και άλλοι!!!

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

‘Αρες, μάρες. κουκουνάρες ή…Κορωνοϊάρες;

                                                            

                                                           Στα Blogs 29 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου  2020


                        
   ‘Όχι δεν είναι αστεία η κατάσταση και ο τίτλος μου ΔΕΝ είναι ειρωνικός αλλά σαφώς σε Αριστοφανικό στυλ σκωπτικός καθώς από το πουθενά βρεθήκαμε μετά από μια δεκαετία μπλεγμένοι σε μια παγκόσμια απειλή κατά της ανθρωπότητας από έναν άγνωστο ιό…

     Μέχρι τώρα έχουμε επισήμως περισσότερα από 85,691 άτομα που νοσούν από τον ιό Covid-19 και 2,933 νεκρούς κυρίως ηλικιωμένα και βεβαρυμμένα με παθολογία άτομα και προφανώς επίκεντρο κρουσμάτων και θανάτων είναι η Κίνα.

     Παγκοσμίως, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ή ‘Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού’ (συγνώμη για την αδόκιμη έκφραση) έχουν κυριολεκτικά οργιάσει στην προσπάθειά τους να μας πληροφορήσουν…(ή μήπως να μας…τρομάξουν;)

     Και σε ενορχηστρωμένη επωδό μαζί τους επίσημα πολιτικά χείλη σε διεθνή κλίμακα συνιστούν (‘Ημαρτον Κύριε) να ΠΛΕΝΟΥΜΕ συχνά με σαπούνι τα χέρια μας!...
 
     Οι αριθμοί και τα ΜΜΕ δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να μας…πείσουν παρά την εκπληκτικά γενικευμένη τρομολαγνική προσέγγιση στο νέο παγκόσμιο πρόβλημα Υγείας το οποίο Ο Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ακόμη δεν έχει κηρύξει ως ‘Πανδημία’.