Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Αλλάζει «πιάτσες» η Βιομηχανία του Σεξ…

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 13 & 14 / Μαρτίου / 2014

      Η είδηση αφορά στο αρχαιότερο επάγγελμα που γοργά προσαρμόζεται στην εποχή της πληροφορικής και του internet, τουλάχιστον στην Αμερική, όπως δείχνει πρόσφατη μακροχρόνια και εκτενής έρευνα.
      Πρόκειται για μια μελέτη στις δομές και τις λειτουργίες της Βιομηχανίας του Σεξ που χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί και εστιάσθηκε στις Αμερικανικές μεγαλουπόλεις Ατλάντα, Ντάλας, Ντένβερ, Κάνσας Σίτυ, Μαϊάμι, Σηάττλ, Σαντιέγκο και Ουάσιγκτον που φέρνει στο προσκήνιο σημαντικά ευρήματα.
      Η συγκεκριμένη μελέτη αναδεικνύει το γεγονός ότι πολλές γυναίκες (και μαζί τους πολλοί μαστροποί που τις εκμεταλλεύονται κερδίζοντας από 5 έως 33 χιλιάδες δολάρια κάθε εβδομάδα) αποφεύγουν πλέον τις καθιερωμένες «πιάτσες» όπου ψαρεύουν πελάτες και προτιμούν να κάνουν τις συναλλαγές τους σε «ασφαλέστερους» διαδικτυακούς «δρόμους» του internet.
      Οι ερευνητές δεν ασχολήθηκαν στη μελέτη τους με τους γνωστούς διαδικτυακούς ιστότοπους πορνογραφικών ταινιών καθώς αυτό το κομμάτι της Βιομηχανίας του Sex λειτουργεί νόμιμα.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αναζητώντας την «σημειολογία» ΕΛΙΑΣ, ΑΚΡΟΠΟΛ, και κκ Βενιζέλου και Πάγκαλου…


Δημοσιεύθηκε στα Blogs 10 & 11 / Μαρτίου / 2014

    Στη σημερινή σύντομη τοποθέτησή μου θα προσπαθήσω να εντοπίσω μια, σαφώς ανάμεσα σε πολλές άλλες, πιθανή «αιτία» αποκλεισμού του κ Πάγκαλου από την Κίνηση που βαφτίστηκε ΕΛΙΑ και είχε την τιμητική της το περασμένο Σάββατο-Κύριακο.
     Ο κ Πάγκαλος, με το γνωστό του τρόπο έκφρασης, χαρακτήρισε ΗΛΙΘΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ που τον απέκλεισε από την…ΕΛΙΑ!!! Ρίξτε μια ματιά:
     Χτες, Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 και ενώ οι «συνιστώσες» πολιτικές δυνάμεις, φορείς και πρόσωπα, που συνθέτουν την ΕΛΙΑ συνεδρίαζαν στο ΣΕΦ και έκαναν τις τοποθετήσεις τους, ο κ Πάγκαλος δήλωνε στα ΜΜΕ:
     «Θεωρώ ότι με απέκλεισε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δεν με κάλεσαν στην Ελιά, με απέκλεισαν για κάποιο λόγο, τον οποίο δεν γνωρίζω από το περιβάλλον μου, δεκάδες άνθρωποι έχουν κληθεί.»

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Αγγλία: εφαρμόστηκε «ο Νόμος της Clare»

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 8 & 9 / Μαρτίου / 2014

     Ελάχιστος φόρος τιμής στις Αγγλίδες γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τους ερωτικούς τους συντρόφους η εφαρμογή, από την 8 Μαρτίου 2014, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, ο αποκαλούμενος «Νόμος της Clare» που πήρε το όνομα της άτυχής Clare Wood την οποία αφού δολοφόνησε τον Φεβρουάριο του 2009 με στραγγαλισμό, στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο πτώμα της άτυχης γυναίκας, ο πρώην φίλος της George Appleton στο προάστιο Salford, της μητροπολιτικής περιοχής του Μάντζεστερ.
     Ο δολοφόνος είχε καταγράψει στα Αστυνομικά δελτία ρεκόρ βίας κατά των γυναικών και όπως δήλωσε ο πατέρας της Clare, Michael Brown, που  αγωνίστηκε για την εισαγωγή του Νόμου Clare, η κόρη του θα ήταν ακόμα ζωντανή εάν είχε γίνει γνωστή η πλήρης έκταση της προηγούμενης συμπεριφοράς του Appleton.
      Ο  Νόμος της Clare προβλέπει ότι κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να ρωτήσει τις Αστυνομικές Αρχές σχετικά με την πιθανότητα χρήσης βίας σε άλλες γυναίκες από τον άνδρα που γίνεται ερωτικός σύντροφος.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Βγαίνει στις «αγορές» η Τράπεζα Πειραιώς

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 7 & 8 / Μαρτίου / 2014

    Διαβάζω στην αρθρογραφία του CNBC μια ενδιαφέρουσα είδηση που «παίζει» σε πρώτο πλάνο από το μεσημέρι και αφορά στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία θα «βγει στις αγορές» με ομόλογα αξίας 1.75 δις ευρώ για να καλύψει «το κενό» που αποκαλύφθηκε από τα πρόσφατα σχετικά tests.
    Το άρθρο κάνει αναφορά και στην διαφορετική εκτίμηση για τις ανάγκες των 4 «Συστημικών» Τραπεζών που «δανείστηκαν» το περασμένο καλοκαίρι 28 δις ευρώ για να «καλύψουν» τις ελλείψεις κεφαλαίων.
    Η διένεξη αφορά στην εκτίμηση της τρόικα που εκτιμά ότι οι 4 «Συστημικές» χρειάζονται κάλυψη 8.5-9 δις ευρώ ενώ η ΤτΕ εκτιμά τις ανάγκες τους στο ποσό των 6.4 δις ευρώ…