Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

"Αυτοχειρίες" στην Ελλάδα της τρόικα…

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 14,15,16 / Απριλίου / 2014

 
      Παρακάμπτω την αντιδικία όσων θεωρούν ότι οι «αυτοχειρίες» αυξάνονται εξαιτίας του οικονομικού μας δράματος και όσων (παραβλέποντας ότι είναι προτιμότερη η καταχώρηση θανάτου ως «ατυχήματος» για θρησκευτικούς λόγους) κρίνουν ότι η αύξηση ΔΕΝ είναι δραματική…
      Ο θάνατος βρίσκεται, αναμφίβολα, στο τραγικότερο σημείο του ευρύτατου φάσματος των ανθρώπινων συναισθημάτων.
      Ο θάνατος, όμως, από αυτοκτονία, πέρα από την εγγενή τραγικότητά του εμπεριέχει και τα καταθλιπτικά στοιχεία που δημιουργούν οι υποκειμενικές ενοχές συγγενών και φίλων για την αδυναμία τους να προβλέψουν και να αποτρέψουν το γεγονός!..
      Επιπρόσθετα η κοινή γνώμη θέτει στους ειδικούς και στον εαυτό της το φαινομενικά απλό, αλλά φοβερά δύσκολο να απαντηθεί, μονολεκτικό ερώτημα του “γιατί”.
     Στην Ελλάδα της τρόικα τα άτομα που αυτοκτονούν δεν το κάνουν μόνο για τους κλασικά γνωστούς λόγους της ερωτικής απογοήτευσης, επειδή αδυνατούν να προσαρμοσθούν στις απαιτήσεις της στρατιωτικής ζωής ή επειδή  απέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
     Δραματικά κυρίαρχη αιτία είναι πλέον η οικονομική καταστροφή (και εδώ υπογραμμίζω το γεγονός ότι καθώς βουλιάζουμε στην οικονομική δυσπραγία και ύφεση φοβάμαι ότι θα βιώσουμε και στη χώρα μας, όπως συμβαίνει και διεθνώς ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά των αυτοκτονιών).

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Bγήκαμε στις αγορές! (Πινόκιο κρύψε τη μύτη σου..)

Στα Blogs 10, 11 & 12 / Απριλίου / 2014

      Είμαι, ομολογώ, καυστικός όχι μόνο επειδή ΔΕΝ μου άρεσε που η σημερινή μας ΕΞΟΔΟΣ στις  «Αγορές» χαρακτηρίστηκε ως μεγάλη επιτυχία αλλά επειδή μονίμως σκέφτομαι τα περίπου 350 δις ευρώ που χρωστάμε και δεν ξέρω πώς και πότε θα τα ξεπληρώσουμε…
      Χαράς ευαγγέλια όχι μόνο στους κόλπους της κυανοπράσινης Συν-Κυβέρνησης αλλά και σε αρκετά Διεθνή ΜΜΕ και άλλα «παρεμφερή Κέντρα Εξουσίας των Λαών και των Εθνών» μεταξύ των οποίων και το γνωστό μας ΔΝΤ και η χαμογελαστή κ Λαγκάρντ.
      Ζητήσαμε, λένε οι Κυβερνώντες, 2,5 με 3 δισεκατομμύρια ευρώ και «τρέξανε να αγοράσουν Ελληνικά Κρατικά Ομόλογα 5-ετούς διαρκείας» πολλοί και διάφοροι προσφέροντας μέχρι και 20 δισεκατομμύρια ευρώ!
      Βγήκαμε στις αγορές!...
      Νικητές και τροπαιούχοι ή αξιοθρήνητοι «πένητες» που οι εχέφρονες φίλοι αλλά και έντιμοι εχθροί αναρωτιούνται ΠΩΣ και ΠΟΤΕ θα μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε ήδη χρεωμένα δανεικά που καλύπτουν 2 φορές το συρρικνωμένο πια Ελληνικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν!...