Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ο Ματέο «ματαίωσε» τα σχέδια του Αλέξη;

Στα Blogs 23, 24 & 25 Αυγούστου 2016


     Δεν ξάφνιασε, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, τα Διεθνή ΜΜΕ ούτε τους διεθνείς πολιτικούς κύκλους η συνάντηση των 3 «ισχυρών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης πάνω στο γερασμένο Ιταλικό αεροπλανοφόρο Giuseppe Garibaldi ανοιχτά της νήσου Ventotene.

       Οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις επικείμενες εκλογικές τους αναμετρήσεις και δέχονται ισχυρές πιέσεις από δεξιά-εθνικιστικά Κόμματα με αφορμή το μεταναστευτικό που δεν φαίνεται να λύνεται, την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και τα κλυδωνιζόμενα Τραπεζικά τους Συστήματα.

    Συναντήθηκαν, χτες με αφορμή το BREXIT και συμφώνησαν ότι ΔΕΝ κινδυνεύει το ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση από την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από τους 28.

    Τόνισαν, μάλιστα, από κοινού ότι ‘τώρα αρχίζει μια νέα φάση, ανοίγει νέα σελίδα στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα των 27 πλέον χωρών-μελών!...

     Ο Ιταλός Πρωθυπουργός υπήρξε θερμός υποστηρικτής της άμεσης εκκίνησης του άρθρου 50 που θα σηματοδοτήσει την περίπου διετή διαδικασία αποχώρησης των Βρετανών αλλά «έβαλε νερό στο κρασί του» υποχωρώντας από την θέση του και υιοθετώντας τη θέση της Γερμανίδας Καγκελαρίου που προτιμά να «καθυστερήσει» την διαδικασία αποχώρησης.

     Σε αντάλλαγμα η Γερμανίδα πολιτικός θα χαμηλώσει τις απαιτήσεις της Ε.Ε. από την δεινά δοκιμαζόμενη Ιταλική οικονομία…

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Σπόρια, φιστίκια, στραγάλια, καραμέλες!..

Στα Blogs 19 & 20 Αυγούστου 2016

       Τελικά ΔΕΝ θα έχουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα μείνουμε χωρίς θέαμα μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου…

       Και καλά οι εργένηδες και οι αδέσμευτοι νεαροί ποδοσφαιρόφιλοι, αλλά όλοι οι παντρεμένοι που βρίσκουν την ευκαιρία κάθε Σάββατο ή Κυριακή απόγευμα να "ξεφύγουν" από τα οικογενειακά καθήκοντα και τις δεσμεύσεις πηγαίνοντας στο γήπεδο τι θα κάνουν;
  
       Σκέφθηκε κανείς τι θα γίνει εάν χάσουν την απαραίτητη αιτιολογία αποφυγής της Κυριακάτικης βόλτας «μετά...συζύγου και τέκνων;»

.
     -Γιώργο είχες πει ότι θα βγαίναμε μια βόλτα Κυριακή μεσημέρι

     -Ναι βρε γυναίκα έχεις δίκιο αλλά ο αγώνας είναι κρίσιμος

     -Πάλι, άντρα μου; Κάθε Κυριακή, κάθε αγώνας είναι κρίσιμος;

     -Ναι ξέρω! Και τώρα τι να σου πως ότι είμαι απαραίτητος μια και με μετράνε ως τον ...12ο παίκτη;

      -Δεν αλλάζεις ομάδα, καλύτερα, μήπως και δούνε και τα παιδιά τον πατερά τους...
     
         Θα μείνουμε ΧΩΡΙΣ θέαμα τα επόμενα 2 Σαββατοκύριακα!...