Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

1821 – 2013 Πανάκριβη «πολυτέλεια η λησμονιά!...»


Δημοσιεύθηκε στα blogs 21 & 22 / Μαρτίου / 2013

    Την ερχόμενη Δευτέρα 25η Μαρτίου 2013 οι απανταχού της γης Έλληνες καλούμαστε, για μια ακόμη φορά, να αποτίσουμε τον πρέποντα φόρο τιμής στους αγωνιστές της ΕΘΝΙΚΗΣ Επανάστασης του 1821. 
    Υπενθυμίζω στους φίλους και φίλες αναγνώστες του blog τα 4 γνώριμα στο Έθνος των Ελλήνων χαρακτηριστικά, Ανδρεία, Αυτοθυσία, Διχασμό και Διχόνοια, που αφορούν στη διαχρονική σημασία της κοινωνικής ψυχολογίας επώνυμων ηγετών και ανώνυμων, αλλά όχι λιγότερο γενναίων, αγωνιστών στους χρόνους της Επανάστασης…
    Από τότε μέχρι σήμερα κάθε φορά που λησμονήσουμε τα διδάγματα της εθνικής μας ιστορίας δυστυχώς ξαναζήσαμε οδυνηρά τα αιώνια πάθη και μίση και τα πληρώσαμε με βαρύ φόρο αίματος και αλληλοσπαραγμών.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Με τις… ‘κάρτες στο χέρι’ & άλλα… ‘πιπεράτα’!...


Δημοσιεύθηκε στα blogs 16 & 17 / Μαρτίου / 2013

     Βουίζουν από το πρωί σήμερα Σάββατο τα διεθνή ΜΜΕ για τους Κυπρίους και άλλους καταθέτες σε Κυπριακά Τραπεζικά Ιδρύματα που βρέθηκαν με την … ‘κάρτα στο χέρι’ αλλά ανήμποροι να αποσύρουν τα χρήματά τους μετά το κούρεμα που επιβλήθηκε στις καταθέσεις ιδιωτών.
      Υπολογίζεται ότι το ‘κούρεμα’ θα αποφέρει σχεδόν 7 δις ευρώ στην δοκιμαζόμενη Οικονομία της Κύπρου. Υπολογίζεται επίσης ότι πολλοί από τους καταθέτες είναι Ρώσοι, Έλληνες και άλλοι ξένοι που είχαν εμπιστευθεί τόσο την μέχρι πριν λίγο οικονομικά υγιή Κύπρο και τις διαβεβαιώσεις του νεοεκλεγέντος Προέδρου ότι παρά τα λεγόμενα ΔΕΝ θα θιγούν οι καταθέτες!...