Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Φιλία και παρέα πάνε κόντρα στη Μοναξιά!…

Στα  Blogs 19, 20 & 21 Δεκεμβρίου 2016
      
    Έρχονται την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και έρχονται στο νου θύμησες παλιές, αναμνήσεις από άλλα Χριστούγεννα και άλλες πρωτοχρονιές, τότε που μας έλειπαν τα χρήματα και τα «λούσα» που από το 2010 μας τα παίρνουν πίσω, αλλά περίσσευαν η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια!.. 

    Μια φορά και έναν καιρό είχαμε, σχεδόν ΟΛΟΙ οι Έλληνες, τους φίλους και τους κολλητούς να λέμε τα μυστικά μας, να μοιραζόμαστε χαρές που έτσι διπλασιάζονταν και λύπες που μειώνονταν επειδή τις βγάζαμε από το στέρνο με δάκρυα στα μάτια..

     Μια φορά και έναν καιρό είχαμε παρέες, εμείς τα παιδιά γονιών που ΔΕΝ είχαν λεφτά ούτε αυτοκίνητα, αλλά εμείς είχαμε όνειρα πολλά!...

     Γιατί τώρα πια, όχι μόνο στην πάλαι ποτέ τη δικιά μου τη «νυφούλα του Θερμαϊκού», την ανοιχτόκαρδη, γενναιόδωρη και τόσο φιλόξενη «φτωχομάνα» Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Αθήνα την έδρα των άλλων 4 «κολλητών» μου και σε ολάκερη την αγαπημένη και μοναδική μας Πατρίδα Ελλάδα με το παρατσούκλι της «Ψωροκώσταινας» εδώ και μισό αιώνα και…βάλε. δεν έχουμε ούτε αλάνες, ούτε κρυφτούλι και κυνηγητό ούτε παρέες παιδιών να μας ψέλνουν τα κάλαντα, ούτε, δυστυχώς, φίλους.
  
     Μας τύλιξε μια απέραντη μοναξιά, πνιγόμαστε σε εθνική κατάθλιψη, αναιρούμε την ύπαρξή μας σε αριθμούς απίστευτους για «έξω ντέρτια» Έλληνες, δεν λέμε καλημέρα ή καλησπέρα, δεν κοιτάμε ψηλά αλλά ούτε καν σε επίπεδο ματιών τους ανθρώπους που έρχονται από απέναντί μας!

    Θεέ μου, τί κρίμα!...

    Εντάξει, μη με μαλώνεις παλιέ μου φίλε Τάκη γιατί εσένα δεν σε έχω απλά και μόνο καλό φίλο εδώ και μισό αιώνα, σε καμάρωνα πάντα γιατί ήσουν μερακλής, άτομο με ευαισθησίες, στέλεχος στον Τουρισμό και «Πρόεδρος» τώρα πια της 5-μελούς παρέας και μη θυμώσεις που «βγάζω τα εν οίκω, εν δήμω!…»

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Έπονται ποτήρια και...καρέκλες;

Στα Blogs 17 & 18 Δεκεμβρίου 2016

          Δεν πιστεύω να υπάρχουν πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες που επιδοκίμασαν την πρωτοφανούς έντασης αλλά και «απίστευτου» λεκτικού περιεχομένου «λογομαχία» ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη που έγινε προχτές Πέμπτη στη Βουλή των Ελλήνων!...

     Ότι πολλοί με χαιρεκακία την απήλαυσαν δεν θα το αμφισβητήσω καθώς σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία υπάρχουν και εκείνοι που «χαίρονται και τρίβουν τα χέρια τους» όταν βλέπουν, ακούνε και διαβάζουν ολισθήματα που οδηγούν σε απαξίωση του Ελληνικής Εμπνεύσεως Πολιτεύματος που είναι ΔΙΕΘΝΩΣ γνωστό με τον ελληνικό όρο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

     Θα με ρωτήσουν κάποιοι καλόπιστοι αναγνώστες και αναγνώστριες:

    «Καλά εσύ κύριε Πιπερόπουλε ΔΕΝ βλέπεις ότι καθημερινά και με αυξημένη πλέον ταχύτητα ξευτελίζεται ο Κοινοβουλευτικός πολιτικός μας πολιτισμός και όχι μόνο;»

     Θα απαντήσω με ειλικρίνεια:

     «Τα βλέπω, τα ακούω τα διαβάζω και θλίβομαι αφάνταστα!...»