Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Ευρωπαϊκή Ένωση: Το «Παραμύθι» Ενότητας, Αλληλεγγύης, Αρμονίας...

 

                                                                                               Στα Blogs & Sites 10, 11 & 12 Ολτωβρίου, 2022

     

     Η Ευρωπαϊκή Σημαία αποτελείται από 12 χρυσά αστέρια σε κύκλο πάνω σε μπλε φόντο, δημιουργήθηκε το 1955 και υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και προωθεί τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

     Τα αστέρια συμβολίζουν τα ιδανικά Ενότητας, Αλληλεγγύης και Αρμονίας μεταξύ των Λαών της Ευρώπης αλλά για την αναπάντεχη και πολύ οδυνηρή ενεργειακή κρίση εξαιτίας του Ρώσσο-Ουκρανικού πολέμου η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι στιγμής απέτυχε να καθορίσει κοινή Πολιτική όπως, θυμίζω, είχε αποτύχει να κάνει το ίδιο με την πανδημία Covid-19…

     Ο αριθμός των 12 αστεριών δεν αντιστοιχεί, φυσικά, στον αριθμό των χωρών-μελών, που από 28 έγιναν 27 μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, αλλά ο κύκλος που σχηματίζουν είναι το σύμβολο της Ενότητας.

     Το 1983, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη σημαία και το 1985 αυτή υιοθετήθηκε από όλους τους ηγέτες της τότε Ένωσης Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που σήμερα λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.  

     Ενότητα, Αλληλεγγύη, Αρμονία, υιοθετήθηκαν ως θεμελιακές έννοιες και προϋποθέσεις στο πλέον φιλόδοξο κοινωνικό-πολιτικό-οικονομικό πείραμα σύνθεσης μιας Νέας Πατρίδας στη Γηραιά Ήπειρο με δημιουργία δομής ΗΠΕ (Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης) κατά το πρότυπο των ΗΠΑ.

     Εξήντα επτά χρόνια πέρασαν από το 1955 χρονιά δημιουργίας και προβολής της Ευρωπαϊκής Σημαίας και θέτω σήμερα το εξοργιστικά ρεαλιστικό και καθόλου χυδαίο ερώτημα εάν αυτό ήταν το ζητούμενο ή απλά και μόνο οι οικονομικές, χωρίς σύνορα, αγοραπωλησίες υποβρυχίων και αρμάτων μάχης, αεροσκαφών πολεμικής αεροπορίας και σκαφών πολεμικού ναυτικού, όπλων και οπλικών συστημάτων, αυτοκινήτων και άλλων αμέτρητων προσωπικής και οικιακής χρήσης καταναλωτικών αγαθών.

     Υπήρξαν κατά καιρούς σημαντικοί κλυδωνισμοί που ταρακούνησαν το συμβολικά αποκαλούμενο «Ευρωπαϊκό Σκάφος» αλλά τα πράγματα αποδείχθηκαν δύσκολα πριν δώδεκα χρόνια όταν εξαιτίας της Οικονομικής κρίσης πέντε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάστηκαν τη βοήθειά της για να τη διαχειριστούν.

     Mας χαρακτήρισαν τότε τα ΜΜΜΕ (Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού και μαζί οι «Μανδαρίνοι» Βρυξελλών και Βερολίνου) PIGS (μη πάει το μυαλό σας στο μεταφραζόμενο Ελληνικά «γουρουνάκια») αλλά στα ακρωνύμια των Εθνικών μας ταυτοτήτων Portugal, Italy, Ireland, Greece, Spain, και GIPSI Greece, Italy, Portugal, Spain, Ireland.

     Έδωσαν δάνεια στους άλλους ΑΛΛΑ την Ελλάδα ο πασίγνωστος κ Σόϊμπλε και η τότε Καγκελάριος κ Μέρκελ την «υπέταξαν» στα καταστροφικά Μνημόνια που, ειλικρινά, μαζί με άλλους συναδέλφους φοβόμουν ότι θα αποπληρώναμε όταν τα εγγόνια μας θα έπαιρναν τις θέσεις μας!..

https://www.youtube.com/watch?v=nmnyPBVNAUo

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Καταβαράρθρωση Λίρας, Χυδαία Πλέον Επιθετικότητα & Ευρωπαϊκά «χαϊδέματα»...

 

                                                                                                    Στα Blogs & Sites 7, 8 & 9 Οκτωβρίου, 2022

     

     Θα σας ξαφνιάσω με το σημερινό μου άρθρο που αφορά στην δραματική υποτίμηση της ισοτιμία της λίρας με το δολάριο και το ευρώ, στην άκομψη και χυδαιότατα προκλητική επιθετικότητα του Προέδρου Ερντογάν στην Πατρίδα μας σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες υπερπτήσεις επανδρωμένων και μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο και στην τακτική των Ευρωπαίων Ηγετών αντί να παρέμβουν δυναμικά και να σταματήσουν τον κ Ερντογάν αρκούνται στο να τον «χαϊδεύουν»!... 

     Τα παραπάνω τα στηρίζω σε αδιαμφισβήτητα αριθμητικά στοιχεία και παραθέτω μια λογική και νηφάλεια ερμηνεία της στάσης των Ευρωπαίων Ηγετών που αποδίδω στην οικονομική «ξυπηρέτηση» που τους προσφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος.

     Η πρωτόγνωρη ανοδική πορεία της λεκτικής επιθετικότητας του κ Ερντογάν ενάντια στην Ελλάδα άρχισε ένα περίπου χρόνο πριn και συνέπεσε (τυχαίο; Προσωπικά ΔΕΝ νομίζω) με το ξεκίνημα της καθοδικής πορείας ισοτιμίας της Τουρκικής λίρας με δολάριο και ευρώ.

     Σας θυμίζω ότι σαν χτες, 6 Οκτωβρίου 2021 η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου με την Τουρκική Λίρα βρέθηκε στο επίπεδο του 1: 8,82

https://www.exchangerates.org.uk/USD-TRY-06_10_2021-exchange-rate-history.html

και την ίδια μέρα η ισοτιμία του ευρώ με την Τουρκική λίρα στο επίπεδο του 1: 10.26