Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Ζεις στο «σήμερα», στο «χθες» ή στο «αύριο;»…

                                                                   
                                                                                       Στα Blogs 2, 3 & 4 Ιουλίου, 2020
     
      Σας προσκαλώ σήμερα, όπως δηλώνει και ο τίτλος του άρθρου μου σε ένα διαφορετικού τύπου ψυχό-κοινωνιολογικό και φιλοσοφικό προβληματισμό. Συγκεκριμένα το σημερινό μου κείμενο επικεντρώνεται στην εγκράτεια, στην ικανότητα που ο καθένας και η καθεμιά μας είχαμε και έχουμε να μπορούμε να αναβάλουμε την άμεση ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών μας. Η συγκεκριμένη ικανότητα συνιστά μια ειδοποιό διαφορά ως στοιχείο της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μας, εμφανίζεται αρχικά στα νηπιακά μας χρόνια και μας συνοδεύει σε όλη τη ζωή μας.

     Θέλω να πιστεύω ότι στον στενό σας οικογενειακό κύκλο και στον ευρύτερο κύκλο φίλων και συναδέλφων σίγουρα έχετε συναντήσει κάποια άτομα που ζούνε το «σήμερα», κάποια άλλα που προσανατολίζονται στο «αύριο» και εκείνα που έχουν «κολλήσει στο χθες».     

     Πέντε δεκαετίες πριν ο Dr Walter Mischel, διακεκριμένος ψυχολόγος ερευνητής και η ομάδα του στο Πανεπιστήμιο Stanford της Πολιτείας της Καλιφόρνια, δημοσίευσαν κάποια εντυπωσιακά ευρήματα από την διαχρονική τους έρευνα με 4χρονα παιδιά νηπιαγωγείων.

     Στα πλαίσια στρατηγικής των πειραμάτων οι ερευνητές παρουσίαζαν στα παιδιά μια πιατέλα γεμάτη με τα πολύχρωμα τα γνωστά σπογγώδη γλυκά (marshmallows) και τα «προκαλούσαν», λέγοντας:

     «Μπορείτε να διαλέξετε όποιο χρώμα marshmallow σας αρέσει και να το φάτε τώρα ή μπορείτε να το αφήσετε για να το φάτε λίγο αργότερα και τότε θα σας δώσουμε να φάτε… δύο».

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Χρειαζόμαστε, ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, Εθνικούς Ευεργέτες και Φιλέλληνες!...

                                                 
                                                                        Στα Blogs 29 & 30 Ιουνίου, 2020
    
      
     Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους και ιδιαίτερα στην 9-χρονη Ροδίτισσα που λιποθυμώντας από πείνα φάνηκε ότι κατάφερε να διαταράξει, έστω για λίγο, εκείνους και εκείνες που σε εποχή κρίσης απολαμβάνουν τον Εθνικό μας λήθαργο του «ωχαδερφισμού»!..
     
     Ξεκινώ ανορθόδοξα το σημερινό μου κείμενο και χωρίς παρεξήγηση σας καλώ ευγενικά καθώς το διαβάζετε να ακούτε το γνωστό λαϊκό άσμα (πιέστε τον σύνδεσμο):


     10.816.286 άτομα, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, κατοικούσαν στην Ελλάδα και από αυτούς το 91,6%  Έλληνες (9.904.286) και το υπόλοιπο (912.000) αλλοδαποί…

    Το 2018 είναι το τελευταίο έτος απογραφής και σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία της Ελληνική Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) σε αυτήν την ευλογημένη με απίστευτες φυσικές ομορφιές, αιματοβαμμένη ελληνική γη οι αριθμοί αναδεικνύουν ψυχρά το γεγονός ότι είχαν γεννηθεί 86.440 παιδιά, από τα οποία το 87.3% από Ελληνίδες και το 14.7% από αλλοδαπές μητέρες.

     Από τα 86,440 παιδιά τα 44,525 ήταν αγόρια και τα 41,925 ήταν κορίτσια.


     Το 2018 οι θάνατοι που καταγράφηκαν ήταν 120.297, δηλαδή είχαμε 33,857 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, καταλήγοντας σε αρνητική φυσική αλλαγή του πληθυσμού της Πατρίδας μας…

      Σίγουρα, όμως, ο αριθμός των αλλοδαπών που ΔΕΝ καταμετρούνται με στατιστική ακρίβεια έχει αυξηθεί θεαματικά με την είσοδο και παραμονή εδώ των αμέτρητων χιλιάδων λαθρομεταναστών και προσφύγων…

     Δεν έχω τον τρόπο να μετρήσω και να σας πω πόσοι από τους κατοίκους της Πατρίδας μας, Έλληνες πολιτικοί, επιχειρηματίες, διανοούμενοι και απλοί πολίτες και αλλοδαποί, ήταν και παραμένουν φιλέλληνες αλλά, όπως δείχνει η θλιβερά πικρή πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2020, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπάρχει δραματική έλλειψη Εθνικών Ευεργετών…