Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Δεν φτάνει η φτώχεια, πάει και η αξιοπρέπειά μας;

Δημοσιεύθηκε στα blogs 17 -19 / Δεκεμβρίου / 2013

     Για τη λογική ούτε κουβέντα!...
     Δεν μπορώ να καταθέσω παρά μόνο λίγα λόγια αναφορικά με την εδηση της σύλληψης του τέως Υπουργού κ Μιχάλη Λιάπη που οδηγούσε το τζιπ των 3,600 κ.εκ., ανασφάλιστο και με ΠΛΑΣΤΕΣ πινακίδες…
      Συνήθως στην πατρίδα μας αντισταθμίζαμε τα ανείπωτα συναισθήματα με τη γνωστή φράση:
     «Πέφτω από τα σύννεφα»
      και…ηρεμούσαμε!
      Περπατώ στην Ελληνική μας γη, οπότε δεν μπορώ να «πέσω από τα σύννεφα» συνειδητοποιώ ότι ο κ Λιάπης ήταν Υπουργός μας και κρατούσε τις Τύχες μας στα χέρια του (τις κρατάνε ακόμη στα χέρια τους οι ΚυανοΠράσινοι συνάδελφοί του), σηκώνω τα μάτια στον Ουρανό και ρωτάω:
      Θεέ μου, τι κακό κάναμε εμείς οι Έλληνες, τι κακό?

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ο κ Τσίπρας και η Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

Δημοσιεύθηκε στα blogs 16 & 17 /Δεκεμβρίου/ 2013

     Αυτές οι πανηγυρικές δηλώσεις για την επιλογή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ Τσίπρα ως «υποψηφίου για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» είναι σχεδόν εξίσου αδικαιολόγητες όπως και οι υποτιμητικές επιθέσεις της ‘Νέας’ Ν.Δ. για το θέμα!..
     Αλλά και η «κάλυψη» του θέματος από τα Ελληνικά ΜΜΕ ήταν ελλιπής με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτιούνται τι ακριβώς σημαίνει αυτή η τιμητική διάκριση της ‘Ευρωπαϊκής Αριστεράς’ στο πρόσωπο του κ Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα ωφελούνται σε επίπεδο εντυπώσεων εσωτερικής κατανάλωσης.
      Θα ήταν ‘ηλίου φαεινότερο’ να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας τη σημασία αυτής της ΕΚΛΟΓΗΣ και να την τοποθετήσουμε στο ορθό πλαίσιο αναφοράς εάν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πανηγύριζαν, και τα στελέχη της ‘Νέας’ ΝΔ που του ‘ορμήσανε άγρια’ αλλά ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τα ΜΜΕ μας έδιναν ΟΛΕΣ τις  πληροφορίες για να κρίνουμε τα γεγονότα…
      Θα παρακαλέσω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να με διορθώσουν εάν στην σύντομη αυτή δημόσια παρέμβασή μου κάνω στατιστικά λάθη εκτίμησης αυτής της εκλογής και αδικώ τόσο τον κ Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τον πρόεδρό της κ Pierre Laurent που επανεξελέγη στη θέση του.
       Η Ευρωπαϊκή Αριστερά εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις  εκλογές του 2009 με 16 (ΔΕΚΑΕΞΙ) συνολικά Ευρωβουλευτές!

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

«Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι μια καταστροφή»

Δημοσιεύθηκε στα blogs 15 & 16 / Δεκεμβρίου / 2013
   
     Του Αγίου Ελευθερίου σήμερα, 15 Δεκεμβρίου, και στέλνω τις ευχές μου σε γνωστούς και γνωστές Λευτέρηδες και Ελευθερίες.
      Αλλά παρά τις μεγαλοστομίες των Ηγετών μας ΛΕΥΤΕΡΙΑ από αυτόν τον ήδη 3χρονο ‘θανατηφόρο’ εναγκαλισμό της Ελλάδας και των Ελλήνων από την γνωστή τρόικα ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ όσοι δεν «αρμέγουμε την Εξουσία» και δεν ‘ξεχνιόμαστε’ με ‘κλυδωνισμούς’ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ούτε με τις συνεντεύξεις του κ Σαμαρά και την αρθρογραφία των στελεχών του.
     Επειδή δεν είμαι βέβαιος ότι τα ελληνικά ΜΜΕ μετέφεραν τα νέα που μας αφορούν σας μεταφέρω την άποψη της Citi τον περασμένο Οκτώβριο όπως την είχε παρουσιάσει σε ειδικό άρθρο η έγκυρη Βρετανική The Telegraph.
     Επέλεξα για τίτλο στο σύντομο σημερινό μου σχόλιο μια πρόταση με την οποία ο εξειδικευμένος στα χρηματοοικονομικά θέματα κ Ambrose Evans-Pritchard, της Αγγλικής εφημερίδας The Telegraph, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και την Ελληνική Οικονομία.
      Ο τίτλος του άρθρου του κ Pritchard στα οικονομικά θέματα του Ευρωπαϊκού Νότου ήταν σαφώς απαισιόδοξος για τη χώρα μας όταν έλεγε:
‘Η Citi προβλέπει ελληνική καταστροφή, ασταμάτητη άνοδο χρέους για Ιταλία και Πορτογαλία»

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Αντιφατικές και συγκρουόμενες οι εκτιμήσεις…

Δημοσιεύθηκε στα blogs 14 & 15 / Δεκεμβρίου / 2013
     Χαράς ευαγγέλια στις Βρυξέλλες, στους Διεθνείς χρηματιστηριακούς κύκλους και στις περιώνυμες «αγορές» αποτελεί η είδηση ότι η Ιρλανδία, Παρασκευή και 13 του Δεκέμβρη 2013, δηλαδή αυτό το Σάββατο - Κύριακο τελειώνει με το δικό της μαρτύριο του μνημονίου της γνωστής τρόικα.
     Γεμάτα χαρά κάποια πρόσωπα, συνοφρυωμένα βλέμματα σε άλλα πρόσωπα, ζητωκραυγές και χειροκροτήματα από τους πρώτους, έκφραση δισταγμών και δυσφορίας από τους δεύτερους…
     Βέβαια όπως συμβαίνει με πολλά κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά θέματα στην εποχή μας οι απόψεις πάντα διίστανται.
     Η ωμή αλήθεια, πέρα από τους πανηγυρισμούς για τερματισμό του προγράμματος «σωτηρίας – του bailout» της Ιρλανδίας, είναι ότι η ανεργία παραμένει σε δραματικά επίπεδα, οι επιχειρήσεις δεν έχουν ανακάμψει, 1000 νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα κάθε εβδομάδα και το 50% του ιατρικού δυναμικού της χώρας έχει αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον εκτός Ιρλανδικών συνόρων.