Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Covid-19: Και σε αυτό το παγκόσμιο δράμα πάλι κάποιοι…Κερδίζουν!

                                                                      

                                                                                              Στα Blogs 21, 22 & 23 Οκτωβρίου, 2020

    

     Καθώς διανύουμε το φθινόπωρο οδεύοντας στον χειμώνα το Βόρειο ημισφαίριο του Πλανήτη μας διαπιστώνει καθημερινή έξαρση στον αριθμό κρουσμάτων και ήδη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζονται περισσότερα δεσμευτικά μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του covid-19.

     Μέχρι στιγμής οι θάνατοι που συνδέονται με τον covid-19 είναι περίπου 1,126,000, αλλά αυτό που προβληματίζει πολλούς από άκρο σε άκρο της γης είναι η αποφυγή διευκρίνησης για τον αριθμό θανάτων αποκλειστικά και μόνο από τον κορονοϊό και όχι από τον covid-19 σε συνδυασμό με 1 ή 2 ή και τρία υποκείμενα νοσήματα ατόμων που βρίσκονται, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στην τρίτη ηλικία.

     Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα ο θάνατος 1,126,000 συνανθρώπων μας σε όλη τη γη φαντάζει εντυπωσιακός αλλά, όπως καλόπιστα επισημαίνουν πολλοί αναλυτές, αυτός ο αριθμός ΔΕΝ δικαιολογεί την τρομολαγνεία που ασκήθηκε από ΜΜΕ διεθνώς και υπάρχει η εκτίμηση ότι ΔΕΝ δικαιολογεί και τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που μέχρι στιγμή έχουν υποστεί όλες οι Εθνικές Οικονομίες και η Παγκόσμια Οικονομία.

     Κάθε ζωή που χάνεται είναι μια αναντικατάστατη απώλεια για αυτόν που την χάνει (ο καθένας και η καθεμία μας έχουμε μόνο ΜΙΑ ζωή) και είναι βαθύς ο πόνος συγγενών και φίλων για κάθε πρόσωπο που πεθαίνει από επιπλοκές covid-19.

     Αλλά τους τελευταίους μήνες λόγω υπερφόρτωσης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε όλες σχεδόν τις χώρες  του Πλανήτη ακυρώθηκαν αμέτρητες προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ακυρώθηκαν αμέτρητες υποχρεωτικές διαγνωστικές εξετάσεις, ακυρώθηκαν αμέτρητες υποχρεωτικές θεραπείες μείζονος σημασίας για καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς, ατόμων με νεφρική ανεπάρκεια κλπ.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

«Ακύρωσε» φέτος τη γιορτή της 3ης Ηλικίας ο covid-19!...

                                                                         Στα Blogs 19, 20 & 21 Οκτωβρίου, 2020                                   

     Αισθάνομαι την υποχρέωση να εξηγήσω στους φίλους και στις φίλες αναγνώστες/στριες γιατί επέλεξα αυτόν τον τίτλο για το άρθρο μου το οποίο με περισσή ευγένεια, όπως κάνει συνήθως, φιλοξενεί σήμερα το αγαπημένο μας blog.

     Όσα χρόνια ζω ΔΕΝ βίωσα ποτέ τέτοια ανατροπή σε παραδοσιακά πρότυπα συμπεριφοράς που υπαγορεύουν:

ΔΕΝ πλησιάζουμε, ΔΕΝ αγκαλιάζουμε, ΔΕΝ φιλάμε τον παππού και την γιαγιά ΕΠΕΙΔΗ τους…Αγαπάμε!...

     Θυμήθηκα μερικά ανατρεπτικά σλόγκαν από το βιβλίο «1984» του Orwell:

     «Ο Πόλεμος είναι Ειρήνη», «Η Ελευθερία είναι Σκλαβιά», «Η Άγνοια είναι Δύναμη»…

     Θυμήθηκα και τo σλόγκαν των Ναζιστικών Στρατοπέδων Συγκέντρωσης:

     «Η Εργασία σε ελευθερώνει- Arbeit Macht Frei».

     Θα έλεγα, χωρίς να διστάσω «Ανάθεμα στον covid-19 και όσους ευθύνονται για την ύπαρξή του» αλλά δεν το κάνω όχι επειδή το θεωρώ άκομψο ή επειδή μπορεί να τιμωρηθώ για αυτό αλλά απλά επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι «οι κατάρες δεν πιάνουν…»