Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Δεν ξέρω ούτε το όνομά του!...


Δημοσιεύθηκε στα blogs 21 / Φεβρουαρίου / 2013

      Η εκμετάλλευση γυναικών ήταν πάντοτε γνωστή στις Αστυνομικές Αρχές του τόπου μας. Σήμερα, όμως, αυτή η διαδικασία εκμετάλλευσης έχει προσλάβει απίστευτες διαστάσεις ιδιαίτερα καθώς αυξάνεται η ανεργία των νέων και μαζί της η έλλειψη των οικονομικών πόρων…
                      
     Το ειδησεογραφικό δελτίο ήταν απλό στη διατύπωσή:
     "Συνελήφθησαν από άνδρες του τμήματος ηθών ο Δ.Μ. 38 ετών και η Μ.Λ. 16 ετών την οποία ο πρώτος «εξέδιδε» με αμοιβή 100 ευρώ… Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη και συνετάχθη η σχετική δικογραφία από τον εισαγγελέα υπηρεσίας...."
    Η σύντομη είδηση έκλεινε με την αναφορά στις περισσότερες από 500,000 γυναίκες στην Ευρώπη οι οποίες είναι θύματα εμπορίας λευκής σαρκός...

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

56 χάπια, το τελικό άθροισμα!...


Δημοσιεύθηκε στα blogs 18 & 19 / Φεβρουαρίου / 2013

     Αυτό που δεν γράφτηκε στην είδηση, ανήκει σε εκείνα που ούτε γράφονται ούτε λέγονται «από καθώς πρέπει» στόματα αν και είναι, τελικά, αυτά που πραγματικά μετράνε και αναμφισβήτητα έχουν...νόημα!...
     Θα έγραφε το μονόστηλο, εάν είχε φτάσει στη δημοσιότητα, με την γνωστή  ανωνυμία και συντομία:  «Απόπειρα αυτό-αναίρεσης έκανε η κ. Τάδε, έγγαμη, μητέρα δυο ανηλίκων παιδιών, παίρνοντας 56 ηρεμιστικά - αγχολυτικά χάπια... Μετά τις πολύωρες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού η γυναίκα ξέφυγε τον κίνδυνο ...»
     Και θα συμπληρώνατε, καλοπροαίρετα, εσείς φίλες και φίλοι, «...προς μεγάλη χαρά του κ Δείνα, των παιδιών,  των συγγενών και φίλων της...»
    Μη βιαστείτε να το κάνετε, ακόμη!...
    Η νεαρή γυναίκα που στάθηκε απέναντι μου εκεί στο σπίτι φίλων ξεκόβοντας από τη ζωηρή νεανική παρέα για να με πλησιάσει, είναι μόλις τριάντα δύο χρονών. Κομψή, έχει την προσεγμένη επιμέλεια που προδίδει άτομο με ανεπτυγμένη την ανάγκη της καλαίσθητης παρουσίας.. Χαμογελά εκφράζοντας ανάμικτα συναισθήματα ανακούφισης, λύπης και μαζί αβεβαιότητας για το επεισόδιο... Καλά το καταλάβατε, πρόκειται για την κ Τάδε του “μονόστηλου», της οποίας η προσπάθεια  να κλείσει  αυτόβουλα την προσωπική της υπαρξιακή παρένθεση αποδείχτηκε...απλά…απόπειρα!...

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Μας "κοίμισαν" σαν εμίρηδες, ξυπνάμε...κακομοίρηδες!...


Δημοσιεύθηκε στα blogs 15 / Φεβρουαρίου / 2013

     Είναι αλήθεια ότι κάθε φορά που συνθέτω μερικές παραγράφους ως ένα ακόμη σύντομο άρθρο στο διαδίκτυο, το θέμα του τίτλου αποτελεί πάντα σημείο αιχμής του προβληματισμού μου. Στα blogs, όπως και όλα τα ΜΜΕ, αποτελεί πρόκληση οι αναρτήσεις να έχουν αυτό που στα δημοσιογραφικά γραφεία (και σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα) λέμε «πιασάρικο τίτλο…»
    Με άλλα λόγια καθώς τα μάτια των αναγνωστών βλέπουν τον τίτλο να ανοίγει η όρεξη με τη γνωστή προτροπή: «διαβάστε περισσότερα…»
    Ο σημερινός μου τίτλος αναδεικνύει τον συγκεκριμένο προβληματισμό και μαζί το περιεχόμενο του σύντομου άρθρου μου καθώς ακούω, όχι πια σε καθημερινή βάση, αλλά κάθε φορά που συνομιλώ με συμπολίτες μας ή παρακολουθώ ΜΜΕ την ίδια ερώτηση:
    «Γιατί με τόσα που…μας κάνουν ΔΕΝ αντιδρούμε εμείς οι Έλληνες;»