Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

"Frau Bundeskanzlerin": Τώρα θα δείξει ποιά είναι!...

Στα Blogs 10 & 11 / Ιουνίου / 2014

     Η κ Angela Merkel, με την 3η κατά σειρά εκλογή της στο ύψιστο αξίωμα της Γερμανικής Δημοκρατίας, «έγραψε» ιστορία που επιβεβαιώνεται και από τη χρήση του τίτλου με τον οποίο την προσφωνούν πια Ηγέτες και πολίτες.
     Μέχρι την ημέρα της πρώτης εκλογής της ως Καγκελαρίου της Γερμανίας ο τίτλος του Καγκελαρίου στη Γερμανική γλώσσα ήταν «Herr Bundeskanzler» αλλά αυτό άλλαξε το 2004 καθώς θεωρήθηκε «υποτιμητικό» για την πρώτη γυναίκα καγκελάριο που έκτοτε την προσφωνούν «Frau Bundeskaznlerin».
      ΔΕΝ εξαντλείται το σημερινό μου σημείωμα ως θέμα στον Γερμανικό τίτλο ούτε στην προσαρμογή του σε μια γυναίκα καγκελάριο!..
       Από το 2005 όταν εξελέγη στο αξίωμα η κ Merkel απέδειξε ότι θα γράψει ιστορία που θα ξεπεράσει ακόμη και την μακαρίτισσα Αγγλίδα Πρωθυπουργό κ Margaret Thatcher που κέρδισε τον τίτλο της «σιδηράς Κυρίας»…
       Η επανεκλογή, τρίτη κατά σειρά, της κ Merkel (ο Καγκελάριος Kohl είχε υπηρετήσει για 16 χρόνια στο ύψιστο Γερμανικό αξίωμα) συμπίπτει και με την εκλογή του νέου Προέδρου της Ε.Ε. θέση την οποία επιθυμεί διακαώς, ο πρώην Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ Juncker τον οποίο στηρίζει η Γερμανίδα Καγκελάριος.