Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό βιβλίο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου - ‘Control Your Stress & Manage Your Time’

                                                                                 

                                                                        Στα Blogs 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου, 2020

  
  Η απροσδόκητη «πανδημία» του ‘κορονοϊού’ που ξεκίνησε από την Wuhan της Κίνας και γρήγορα εξαπλώθηκε στην Οικουμένη έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και έχει δημιουργήσει δραματικές οικονομικές καταστάσεις σε Παγκόσμια κλίμακα σε μικρό χρονικό διάστημα.

     Οι  Έλληνες, όπως και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι και ο μισός πληθυσμός της Γης είμαστε ‘κλεισμένοι’ στα σπίτια μας μαζί με τα παιδιά μας καθώς έχουν κλείσει όλα τα σχολεία.

     Οι απίστευτα αντίξοες κοινωνικά και οικονομικά συνθήκες με κλειστές επιχειρήσεις και με την απαγόρευση κυκλοφορίας ανεβάζουν μέρα-με-τη-μέρα τα επίπεδα στρες και άγχους σε εμάς και τα παιδιά μας.

     Βοήθημα που διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ από το διαδίκτυο αποτελεί το βιβλίο του γνωστού μας Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου, ο οποίος είναι Συνταξιούχος Καθηγητής και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τώρα Επίτιμος Καθηγητής του Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ στην Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Βρετανικού Durham Universityonorary Professor in Management and Marketing, Durham University Business School).

     Ο Γιώργος Πιερόπουλος συνέγραψε το βιβλίο στα Αγγλικά καθώς αυτό απευθύνεται στο Παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό. Το βιβλίο πιστεύουμε ότι θα είναι ευπρόσδεκτο για εμάς τους Έλληνες και τα παιδιά μας καθώς είμαστε Αγγλομαθείς σε εντυπωσιακά μεγάλο βαθμό
.
     Το βιβλίο έχει δημοσιευθεί από τον Άγγλο-Γερμανό-Δανέζικο Εκδοτικό Οίκο Bookboon.com και «κατεβαίνει» ΔΩΡΕΑΝ από το διαδίκτυο σε μορφή pdf.


     Διαβάζοντάς το εύκολα διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για μια ​​καινοτόμο προσέγγιση, μια δημιουργική παράκαμψη από τις γνωστές παραδοσιακές «πώς-να-το-κάνετε» προσεγγίσεις που αφορούν στον έλεγχο του στρες και του άγχους και στην διαχείριση χρόνου. 

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ελπίζω να μην είναι αργά για δάκρυα…Δύση!

                                                                           
                                                     
                                                                               Στα Blogs 28 & 29 Μαρτίου, 2020

     
    
Μέχρι στιγμής ΔΕΝ γνωρίζουμε, και δηλώνω βέβαιος όπως υποθέτω και εσείς ότι ΔΕΝ πρόκειται να γνωρίσουμε ποτέ, πόθεν προήλθε ο νέος και απροσδόκητος «σμπάρος» (που χτύπησε πολλά περισσότερα από τα παροιμιακά δύο τρυγόνια) που λέγεται ‘κορονοϊός’ και  ο οποίος τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές έχει ήδη προκαλέσει σε παγκόσμια κλίμακα      601,5368 κρούσματα και 27,441 νεκρούς!...

     Γνωρίζουμε, όμως, και αυτό δεν συνιστά υποχρεωτικά ‘ενοχοποιητικό’ στοιχείο ότι έκανε την εμφάνισή του στην πόλη Wuhan της Κίνας στις αρχές του Δεκεμβρίου 2019.

     Δυστυχώς,  κατά την προσφιλή τους τακτική, οι Κινεζικές Αρχές και το αποσιώπησαν και ‘κυνήγησαν’ τους επιστήμονες που τον εντόπισαν (είχαν κάνει το ίδιο και με τον ιό SARS) και εικάζεται ότι αυτό το γεγονός ίσως κόστισε χρόνο για την υπόλοιπη ανθρωπότητα πέραν της Κίνας και του 1,3 δισεκατομμυρίων Κινέζων.

     Η Κομμουνιστική Κίνα, μετά την έστω καθυστερημένη αλλά ασφυκτική αστυνόμευση, ήδη δηλώνει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ελέγχει πλήρως την κατάσταση έχοντας πετύχει τον μηδενισμό νέων κρουσμάτων και νέων θανάτων…

     Ο σεβασμός στην ατομική ελευθερία είναι το τίμημα της Δημοκρατίας, η ‘ειδοποιός διαφορά’ ανάμεσα στα Δημοκρατικά και τα Αυταρχικά Κομμουνιστικά Καθεστώτα…