Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Γονείς, τους εφήβους «σαν τα μάτια σας!...»

Στα Blogs 18 & 19 / Μαρτίου / 2014

     Για την εφηβική ηλικία, «το κρίσιμο σταυροδρόμι» στην πορεία προς την ωρίμανση του καθένα και της καθεμιάς μας καταθέτω σήμερα μια εκτενή περιγραφή ελπίζοντας ότι θα φανεί χρήσιμη στους γονείς αλλά και στους εφήβους που επισκέπτονται και διαβάζουν την αρθρογραφία στο blog.
     Το κάνω καθώς καθημερινά συνειδητοποιώ ολοένα και περισσότερο ότι στην Ελλάδα της τρόικα, του οικονομικού και ψυχοκοινωνικού δράματος που βιώνουμε απαιτείται οι γονείς, και όχι μόνο, να σκύψουμε με προσοχή και να στηρίξουμε τα παιδιά μας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο της ζωής τους.
     Αν υπήρχε κάποιος εύστοχα περιγραφικός όρος της εφηβείας, αυτός θα μπορούσε να ήταν, όσο και αν αυτό ακούγεται σχεδόν οξύμωρο, η ΑΛΛΑΓΗ!
     Αναμφίβολα κάθε στάδιο της ανθρώπινης ζωής χαρακτηρίζεται από αλλαγές, αλλά και σε κάθε φάση της εξελικτικής μας πορείας υπάρχουν κάποια λιγότερο ρευστά πλαίσια αναφοράς, υπάρχει κάποια αίσθηση σταθερότητας. 
      Για τους εφήβους, όμως, για τα αγόρια και κορίτσια αυτή η αναπτυξιακή περίοδος της ζωής τους αποτελείται από μια διαδοχική εναλλαγή ψυχοσωματικών, ψυχοκοινωνικών και ψυχοσεξουαλικών μεταλλαγών, αναζητήσεων και προσπαθειών για την εδραίωση της ατομικής, της υπαρξιακής τους ταυτότητας.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

κ Σκυλακάκη, «σκυλεύουν» το πτώμα της Ελλάδος;

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 14 & 15 / Μαρτίου / 2014

     Ο κ Θόδωρος Σκυλακάκης δεν είναι ένα «τυχαίο» πρόσωπο στο ελληνικό πολιτικό παλκοσένικο και ΔΕΝ υπήρξε ένας αλεξιπτωτιστής στην Κεντροδεξιά παράταξη. Έχει πλούσιο βιογραφικό από τα φοιτητικά του χρόνια στη ΔΑΠ και μετά στην ΝΔ και στη συνέχεια, αφού διαγράφηκε από τη ΝΔ του κ Σαμαρά εξαιτίας των Μνημονίων, προσχώρησε στη ΔΡΑΣΗ όπου τώρα πέραν της ιδιότητας του Ευρωβουλευτή είναι και ο 3ος Πρόεδρός της.
     Ομολογώ ότι οι δρόμοι μας, με τον κ Σκυλακάκη, δεν διασταυρώθηκαν ποτέ αλλά καθώς διάβασα τη δήλωσή του αναφορικά με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ θεώρησα ότι αυτά που λέει είναι όχι μόνο ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ αλλά αποκαλυπτικά για έναν φορέα που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ και για τις διαδικασίες που ακολουθεί «εκποιώντας» περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος και των Ελλήνων.
      Ο τίτλος μου δεν ενέχει κανένα στοιχείο ειρωνικού «λογοπαιγνίου» αλλά συνιστά ένα ερώτημα που ήρθε στο νου μου διαβάζοντας τη «δήλωση Σκυλακάκη» και το μοιράζομαι μαζί σας προσθέτοντας ΔΥΟ ακόμη  ερωτήματα:
      1/ Θα το «εκχωρήσει» τελικά KAI το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ο ΤΑΙΠΕΔ;
      2/ Θα βρεθούνε 3 Βουλευτές που πιστεύουν ακόμη στην υστεροφημία τους (στη χώρα του «εδώ και τώρα» όπως έλεγε ο μακαρίτης Ανδρέας) για να ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτή την ανεξέλεγκτη, πέραν του οικονομικού και πολιτικού ξεπεσμού, κατρακύλα των ηθικών μας ΑΞΙΩΝ;