Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μπαμπάς «δώστα ΟΛΑ», γιός «πάρτα ΟΛΑ!»

Δημοσιεύθηκε στα blogs 23-25/ Μάιου/ 2010

Εάν δεν λειτουργούσαμε ως Έθνος … «χρυσόψαρων» και πηγαίναμε  καμιά 30ριά χρόνια πίσω στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας μετά τη μεταπολίτευση του 1974 θα διαπιστώναμε ότι ο αείμνηστος Αντρέας Γεωργίου Παπανδρέου στα πρώτα 8 χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, όταν είχαν αρχίσει να εισρέουν στα Εθνικά μας ταμεία, δίκην πακτωλού, τα κονδύλια της ΕΟΚ είχε φροντίσει να «μοιράσει» σε εκατομμύρια Έλληνες ένα ποσοστό εκείνων των χρημάτων ενώ ταυτόχρονα, όπως θυμούνται οι πιο παλιοί, χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα και έχτιζε πολύ μεθοδικά πολλά από τα χαρακτηρισθέντα ως «Νέα Τζάκια»...

ΔΝΤ – 2 με 4 Απριλίου ή 25-27 Μαρτίου;

Δημοσιεύθηκε στα blogs 19-21/ Μαρτίου/ 2010

Στη σύναξη των 26 ηγετών χωρών-μελών της Ε.Ε. που είναι προγραμματισμένη για 25-26 Μαρτίου θα διαβούμε τον Ρουβίκωνα της Οικονομικής μας «παράδοσης άνευ όρων» και θα κριθεί ΔΝΤ ή Ε.Ε.
     Η «διορθωτική παρέμβαση» του κ Παπακωνσταντίνου ως  αρμόδιου για το ΔΝΤ Υπουργού μετά το δημοσίευμα του Dow Jones Newswire ΔΕΝ καθησύχασε ούτε εμένα ούτε και πολλούς «μη-καθεύδοντες τον ύπνο του δικαίου και αναμάρτητου» Νέο Έλληνες που συνειδητοποιούν και θυμούνται ότι ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ και ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Υπουργικών Συμβουλίων, όπως και προσφυγές στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ποτέ , μα ποτέ, ΔΕΝ… προαναγγέλλονται!...

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Επιτέλους «Ενεργοί» Πολίτες!..

                     Δημοσιεύθηκε στα  blogs  12/ Ιανουαρίου/ 2010


ΕΝΑ  μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όσες και όσους συμπατριώτες ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ στο να επιβληθεί το ΧΑΡΑΤΣΙ των διοδίων Αιγινίου και ανάγκασαν την «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου, ΑΕ» να σταματήσει την είσπραξη διοδίων!
Τους παροτρύνω να συνεχίσουν τον αγώνα εφόσον χρειαστεί και στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων τώρα που κουβεντιάζουν να μας χρεώνουν ΞΑΝΑ στη Λεπτοκαρυά, νώ παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα Τέμπη!...         Ως νομοταγής πολίτης και πανεπιστημιακός δάσκαλος συνειδητά και προκαταβολικά ζητώ την  ΣΥΓΝΩΜΗ και μαζί την  κατανόηση του σεβαστού μας κ Εισαγγελέα Κατερίνης, καθώς:    

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΧΗ, ΛΕΥΚΟ, ΑΚΥΡΟ; Θρίαμβος του «Συστήματος»!

Δημοσιεύθηκε στα blogs 10-12/ Οκτωβρίου/ 2010

Σε προηγούμενη άποψή μου στα blogs που είχε για τίτλο «Με πράσινα, μπλε & πολύχρωμα…γυαλιά» είχα δεσμευθεί να πω και λίγα λόγια για την περίτεχνα καλλιεργούμενη “ανήθικη» ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ τύπου «Μιθριδατισμού» για την έκφραση της δυσαρέσκειάς μας απέναντι στο πολιτικό μας σύστημα, τα Κόμματα και τους πολιτικούς που διεκδικούν την ψήφο μας στις εκλογές για Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειάρχες οι οποίες θα διεξαχθούν για ΠΡΩΤΗ φορά με το σύστημα «Καλλικράτης» στις 7 Νοεμβρίου και, σε επανάληψη, στις 14 Νοεμβρίου 2010…        Στα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια βλέπουμε εδώ και μήνες κάρτες και ακούμε αποτελέσματα που αφορούν στις προτιμήσεις των Ελλήνων για Κόμματα, εκτιμήσεις για τον «καταλληλότερο» Πρωθυπουργό και πρόθεση ψήφου για Περιφερειάρχες και Δημάρχους και διαπιστώνουμε (σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων) ότι το αγαπητό, το πρώτο Κόμμα των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι η…ΑΠΟΧΗ(!) και ότι ο ΚΑΝΕΝΑΣ(!) είναι συχνά η προτίμησή μας για Πρωθυπουργούς, Δημάρχους και Περιφερειάρχες…

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Περί ΤΕΜΠΩΝ ερωτήσεις….

Δημοσιεύθηκε στα blogs στις 18/ Δεκεμβρίου/ 2009

Τελικά το γεγονός ότι υπάρχουν 2 Ελλάδες που τις χωρίζουν ΚΑΙ τα Τέμπη (πέρα από τόσα και τόσα άλλα "διαχωριστικά" κυρίως οικονομικής και ποδοσφαιρικής φύσεως) αποδείχτηκε χτες το μεσημέρι περίτρανα και μάλιστα με τραγικό τρόπο αφού κόστισε και τη ζωή ενός Ιταλού επιστήμονα που πήγε επί τόπου να ελέγξει τα αποτελέσματα της έκφρασης του θυμού της γης...

Με πράσινα, μπλε & πολύχρωμα…γυαλιά!

Δημοσιεύθηκε στα blogs 6-8/ Οκτωβρίου/ 2010

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις που ΔΕΝ βλέπουν το φως της δημοσιότητας για λόγους…κατανοητούς ακόμη και από «χαχόλους» διαπιστώνουν πτώση του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ κάτω από τα επίπεδα του 60%, και απογοήτευση των Ελλήνων με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πάνω από το 80% ενισχύοντας αυτό που όλοι μας πλέον διαπιστώνουμε με πίκρα και συζητάμε με αυξανόμενες εντάσεις φωνής σε παρέες, καφενεία, καφετέριες και στους δρόμους καθημερινά, δηλαδή το «μπάχαλο» της πολιτικής μας πραγματικότητας.
           Τις τελευταίες μέρες τα πρωτοσέλιδα που φορούν «πράσινα» γυαλιά ήλιου δηλώνουν συναισθηματική και πολιτική ανάταση επειδή ο Πρωθυπουργός μας «βραβεύτηκε» από τον Γερμανό Τραπεζίτη για την οικονομική του πολιτική,  επειδή οι Κινέζοι λένε από προχτές θα μας κάνουν πλούσιους (θυμάστε το λιμάνι του Πειραιά, την….COSCO και τα δάκρυα από τα χημικά των ΜΑΤ του τότε Αρχηγού της Αντιπολίτευσης και σήμερα Πρωθυπουργού;).

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μπαράκ Ομπάμα: ήταν ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για την Αμερική!..

Δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο μετά την εκλογή του κ Ομπάμα  Νοέμβριο του 2008

(προλεγόμενα - τον επόμενο Νοέμβριο του 2012, ένα χρόνο από τώρα, οι Αμερικανοί θα κληθούν και πάλι στις κάλπες για να εκλέξουν τον επόμενο Πρόεδρό τους. Το ερώτημα που αιωρείται, εάν θα επανεκλεγεί ο κ Ομπάμα του Δημοκρατικού Κόμματος ή κάποιος άλλος που θα εκπροσωπεί το Κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, είναι πολύ νωρίς για να απαντηθεί.) 

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Συνέντευξη με αφορμή το βιβλίο μου "Καληνύχτα Ελλάδα" φθινόπωρο 2008

ΜΙΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα λείπουν οι «χαρισματικοί ηγέτες»

* «Περίσσεψαν η ρεμούλα, η διαφθορά και η αδιαφάνεια»


    O Γιώργος Πιπερόπουλος, τα τελευταία τριάντα χρόνια, αφουγκράζεται τις εσώτερες ανησυχίες του Nεο-Έλληνα και τις αποδίδει στη συνέχεια ως επιστήμονας της συμπεριφοράς με άρθρα σε πολλές εθνικές και περιφερειακές εφημερίδες και περιοδικά και με παρεμβάσεις σε ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα και δελτία ειδήσεων. Tο νέο του βιβλίο που περιέχει 65 άρθρα, κυκλοφόρησε από τον Aθηναϊκό εκδοτικό οίκο «ΔOMH». Tο «Καληνύχτα... Eλλάδα» χωρίζεται σε εννέα ενότητες που αντανακλούν τα τρέχοντα ψυχοκοινωνικά μας προβλήματα και μαζί τούς προβληματισμούς του συγγραφέα. H πρώτη ενότητα έχει τίτλο «Kοινωνικά Προβλήματα», η δεύτερη αφορά στο «Kράτος, τα Kόμματα και τους Πολίτες», η τρίτη στα «Προβλήματα της προσωπικής μας ζωής», η τέταρτη μας φέρνει από «Tην Kούνια στη βιοπάλη», η πέμπτη τιτλοφορείται «Σχέση, Έρωτας, Γάμος, Διαζύγιο», η έκτη βλέπει με χιούμορ «Tον Έλληνα και το τιμόνι», η έβδομη έχει τίτλο «Όταν σκύβω μέσα μου», η όγδοη διαπιστώνει ότι «Mας αποκοίμισε η τηλεόραση». Mετά από τις πικρές για τους Έλληνες και την Eλλάδα διαπιστώσεις σε επίπεδο προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό, η ένατη ενότητα, ο επίλογος, τιτλοφορείται από τον συγγραφέα «EΛΠIΔA». O Γιώργος Πιπερόπουλος μας προβληματίζει και μας θέτει ενώπιον των ευθυνών μας. Δικαιολογείται η ελπίδα; Mπορούμε να αισιοδοξούμε; Yπάρχουν λύσεις στα προκείμενα αδιέξοδα; Oι προβληματισμοί και οι απαντήσεις, στις 312 σελίδες του βιβλίου «Kαληνύχτα Eλλάδα». Το βιβλίο του καθηγητή κ. Γιώργου Πιπερόπουλου, «Καληνύχτα Ελλάδα» είναι ήδη στην κατηγορία των best seller! Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου και τη μεγάλη απήχηση που είχε σε ολάκερη την χώρα ζητήσαμε από τον συγγραφέα κ Γιώργο Πιπερόπουλο μια συνέντευξη την οποία και μας παραχώρησε με χαρά… Μεταξύ άλλων σημειώνει:

Δίκοπο μαχαίρι ή "τρίλημμα' Σαμαρά;

Ότι υπάρχουν δίκοπα μαχαίρια όπως και διλήμματα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Το ερώτημα ήταν πάντα και παραμένει ποιο σώμα θα δεχθεί το δίκοπο μαχαίρι και γιατί, και σε τι αφορά το δίλημμα και πώς προκύπτει. ΔΕΝ είναι αδιαμφισβήτητο δεδομένο, όμως, το…τρίλημμα!
     Θα εξηγήσω άμεσα παρακάτω τον τίτλο της σημερινής μου άποψης.
     Ότι έχουμε «Νέα» (έστω αναπαλαιωμένη κατά το 80%) Κυβέρνηση και μάλιστα με την ψήφο εμπιστοσύνης 255 Εθνοπατέρων και Εθνομητέρων είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός μετά το απόγευμα της Τετάρτης 16/ 11/ 2011.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τελικά, "πετάει" ο γάϊδαρος;

               Δημοσιεύθηκε στα Blogs στις 7-8/ Ιουλίου/ 2010                          
   
(Όπως απέδειξε ο χρόνος που πέρασε, από τον «Μνημονιακό» Μάιο του 2010 μέχρι και σήμερα ο παροιμιακός «γάϊδαρος» αποδείχτηκε ότι μπορεί  να πετάξει…πολλές φορές!)

Πετάει ή δεν πετάει ο...γάϊδαρος όπως τόσο εύστοχα αλλά και σκωπτικά το ρωτά ο λαός μας στο σχετικό παροιμιακό του δίλημμα; Οσο και άν ακουστεί αυτό παράξενο και ίσως κριθεί από μερικούς και επιστημονικά αντιδεοντολογικό στο μέτρο που όλοι γνωρίζουμε ή θάπρεπε να γνωρίζουμε και το Νόμο της βαρύτητας και την ανατομική μορφή των συμπαθών τετράποδων η απάντηση, στην Ελλάδα του 2010 και του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε απόλυτα καταφατική ούτε απόλυτα αρνητική!..
     Με άλλα λόγια με δεδομένες τις συγκεκριμένες πολιτικές, συναισθηματικές, ιστορικές και ψυχοκοινωνικές παραμέτρους ο γάϊδαρος ...πετάει ή τουλάχιστον την ΠΕΜΠΤΗ 8 Ιουλίου στη Βουλή των Ελλήνων σε ονομαστική ψηφοφορία οι βουλευτές του Κυβερνώντος Κόμματος (λέτε να υπάρξουν και…ξαφνιάσματα από άλλους χώρους;) θα κληθούν να ψηφίσουν ΝΑΙ και μετά την ψηφοφορία…το συζητάμε!...