Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η …τραγική μας μοναξιά


     Φιλοξενήθηκε στα blogs 30/ Αυγούστου// 2012

     Συνέντευξή μου στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ όπου σκιαγραφώ,περιληπτικά, το προφίλ της σημερινής Ελλάδας εν μέσω μιας σκληρής οικονομικής κρίσης
    “Αμέτρητοι οι συνοδοιπόροι μας στους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας του Ηράκλειου και όλων των άλλων μεγαλουπόλεων της πατρίδας μας. Στριμωγμένα ασφυκτικά τα σώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών στα αστικά μας λεωφορεία και θέσεις μόνο για όρθιους στις κάθε λογής πιτσαρίες, καφετέριες, παμπ, ορθάδικα και ελληνοπρεπείς ταβέρνες…”

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Την ουρά στα…σκέλια;

Δημοσιεύθηκε στα blogs 27/ Αυγούστου/ 2012

       Διάβασα προσεκτικά τον Ελληνικό τύπο (και παρακολούθησα τα ελληνικά ΜΜΕ) από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα διάβασα προσεκτικά και παρακολούθησα τα Ευρωπαϊκά και άλλα Διεθνή ΜΜΕ.
       Διαπιστώνω, ευχόμενος καλή εβδομάδα, ότι υπάρχει τέτοιο απίστευτο χάσμα στο τι γράφτηκε και τι ειπώθηκε στην δική μας την ιστορική ελληνική γλώσσα και στις άλλες νεότερες με λιγότερη ιστορία γλώσσες της Ευρώπης που με κάνει, ειλικρινά και χωρίς πρόθεση ειρωνείας, να αναρωτιέμαι: