Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Ένας ελάχιστος «Φόρος Τιμής» στους δύο ηρωικούς μας πιλότους!..

                                                                            

                                                                                                     Στα Sites & Blogs 2, 3 & 4 Φεβρουαρίου, 2023

   

     ‘Ένα ελάχιστο «Φόρο Τιμής» στα δυο παλληκάρια, τους πεσόντες στην ώρα του καθήκοντος Έλληνες πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας καταθέτω δημοσίως σήμερα ως πρώην επισκέπτης Καθηγητής των Ενόπλων μας Δυνάμεων (Ανωτάτη Σχολή Πολέμου-ΑΣΠ/ Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου-ΑΔΙΣΠΟ/ και Σχολή Διοικήσεως και Επιτελών-ΣΔΙΕΠ) εκφράζοντας τα ίδια συναισθήματα πόνου και μαζί τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους όπως νομίζω ότι κάνει ήδη εδώ και τρεις θλιβερές ημέρες σιωπηρά με δύο δάκρυα στα μάτια κάθε Έλληνας και Ελληνίδα κάθε Ελληνόπουλο και κάθε Ελληνοπούλα.

    Με τον τιμητικό βαθμό του Αντιπτεράρχου και με την παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κηδεύεται σήμερα στην Τρίπολη ο συγκυβερνήτης του μοιραίου F-4/ Phantom II υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών, και θα κηδευθεί με τον τιμητικό βαθμό του Αντιπτεράρχου με την παρουσία εκεί της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αύριο στο Νευροκόπι ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης 31 ετών.  

     Συγκλονίσθηκε η Πατρίδα μας με το άκουσμα της πτώσης του αεροσκάφους της Πολεμικής μας αεροπορίας στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης επιπέδου πολεμικών επιχειρήσεων άμυνας της Πατρίδας που κόστισε τη ζωή στους δύο «Ήρωες» πιλότους.

      Κάθε φορά που συνειδητοποιώ με ποια χρηματικά ποσά αμείβονται οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ κορυφαία στελέχη της ελληνικής δημοσιογραφίας με τα παχυλά, μερικοί με αστρονομικά εισοδήματα ΔΕΝ μας λένε και ΔΕΝ θα μας πούνε ποτέ;

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ελπίζω ότι δεν ακολουθούν ποτήρια, γροθιές, κλωτσιές!..

 

                                                                             Στα Sites & Blogs 30, 31 Ιανουαρίου & 1 Φεβρουαρίου, 2023

     

     Θέλω να πιστεύω ότι ΔΕΝ υπήρξαν πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες ψηφοφόροι που σύντομα θα κληθούμε να επιλέξουμε τα 300 μέλη του Εθνικού μας Κοινοβουλίου που «χάρηκαν» με τους διαλόγους που ακούστηκαν στον πολιτικά «ιερό χώρο της Βουλής» το τριήμερο της διεξαγωγής της συζήτησης για το θέμα «πρότασης δυσπιστίας» που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

     Και είμαι βέβαιος ότι ελάχιστοι Έλληνες και Ελληνίδες επιδοκίμασαν την πρωτοφανούς έντασης αλλά και «απίστευτου» λεκτικού περιεχομένου «λογομαχίες» μεταξύ του Πρωθυπουργού κ Μητσοτάκη και του κ Τσίπρα, τις επιθέσεις κατά της Κυβέρνησης άλλων στελεχών της Αντιπολίτευσης και (για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια) μεταξύ του Υπουργού της Ν. Δ. κ Γεωργιάδη και του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ Πολάκη…

     Έλλειψε, βέβαια από τις τοποθετήσεις καθώς ΔΕΝ κατέχει έδρα στην Ελληνική Βουλή αλλά στο Ευρωκοινοβούλιο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ Ανδρουλάκης και κάποιοι σημείωσαν ότι αυτό ανέδειξε για μια ακόμη φορά το συγκεκριμένο πρόβλημα.

     Ότι κάποιοι τηλεθεατές και ράδιο-ακροατές με χαιρεκακία τις «απήλαυσαν» δεν θα το αμφισβητήσω καθώς σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία υπάρχουν και εκείνοι που «χαίρονται και τρίβουν τα χέρια τους» όταν βλέπουν, ακούνε και διαβάζουν τα «ολισθήματα» Αρχηγών και στελεχών Κομμάτων που οδηγούν σε απαξίωση του Ελληνικής Εμπνεύσεως Πολιτεύματος που είναι διεθνώς γνωστό με τον όρο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (γιατί τόσο εύκολα εμείς οι νέο-Έλληνες λησμονούμε την ιστορία μας;)