Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Ναρκωτικά; «Φυγή» στο πουθενά!…

 

                                                                                                Στα Sites & Blogs 24 & 25 Νοεμβρίου, 2023

       

      Ήταν ένα λεπτό, χλωμό, λιγομίλητο παλικάρι που μόλις είχε διαβεί το κατώφλι της τρίτης δεκαετίας της βιογραφικής του οντότητας ...

     Εκεί, κάπου μετά το Λύκειο και την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, η μικροαστική του ανία βρήκε διέξοδο.. Στην πολυπρόσωπη, απρόσωπη παρέα των «δήθεν» επαναστατημένων νέων φίλων του.

     Κοινός παρονομαστής της "φιλίας" τους η διάχυτη, ανεξακρίβωτη αίσθηση της "καταπίεσης"… Σκοπός τους η διερεύνηση όχι του ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ αλλά του κάθε τι που θα έδιωχνε, χωρίς κόπο την "ανία" που θα προσπόριζε νοήματα, έστω εφήμερα, όμως ευδιάκριτα και οπωσδήποτε αισθησιακά...

     Ναρκωτικά !...

     Σε άλλες εποχές, σε αυτήν εδώ την πόλη, σε ολάκερη τούτη την επικράτεια της «φαιδρής πορτοκαλιάς» καταπίεση σήμαινε φτώχεια, υποχρέωση για μεροδούλι έλλειψη όχι της ελευθερίας να χαρείς τη ζωή αλλά των πόρων που θα βοηθούσαν να πραγματώσεις το δικαίωμα της κάθε ελεύθερης από υποχρέωση δουλείας ή δουλειάς ώρας για να χαρείς την εφήμερη ζωή!..

     Αλλά ο κόσμος άλλαξε, άλλαξαν οι καιροί... Σωστά!

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ερμηνεύοντας το αναμενόμενο «διαζύγιο» Αχτσιόγλου-ΣΥΡΙΖΑ

 

                                                                                               Στα Sites & Blogs 22 & 23 Νοεμβρίου, 2023

    

     Το πολυσυζητημένο αναμενόμενο «διαζύγιο» της κ Αχτσιόγλου των 6+6 και των στελεχών της από τον «Κασσελάκιο-ΣΥΡΙΖΑ» ανέλυσα με τον γνωστό Αριστοφανικά γλαφυρό μου τρόπο στο καθιερωμένο ημίωρο συμμετοχής μου κάθε Δευτέρα βράδυ από τις 9:30-10:00 στην εκπομπή «Μέχρι νεωτέρας» του δημοσιογράφου Λάζαρου Λαζάρου στον Flash99.4FM.

     Αφού αναφέρθηκα στο άρθρο μου με τίτλο «Ο γάμος, ως είδος χορού, είναι «Tango!..» για τα διαρκώς αυξανόμενα διαζύγια στην Ελλάδα το οποίο φιλοξενήθηκε εδώ επικαλούμενος την ιδιότητά μου ως Dr Κοινωνιολογίας-Ψυχολογίας τόλμησα και έκανα μια ρηξικέλευθη ερμηνεία του διλήμματος της κ Αχτσιόγλου και της συμπεριφοράς «φεύγω αλλά προς το παρόν μένω και θα φύγω αλλά όχι ακόμη».

     Υπενθύμισα στον οικοδεσπότη μου κ Λαζάρου το γεγονός ότι μέχρι και την αιφνίδια συμμετοχή του κ Κασσελάκη στην κούρσα εκλογής νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η κ Αχτσιόγλου προηγείτο, με αλφαβητική σειρά, των αντιπάλων της, κκ Παππά, Τζουμάκα, Τσακαλώτου. Την πρώτη Κυριακή ο κ Κασσελάκης έκανε την αναπάντεχη έκπληξη παίρνοντας την πρώτη θέση με 45,5%, ήρθε δεύτερη η κ Αχτσιόγλου με ποσοστό 36,2% και ακολούθησαν με εντυπωσιακή απόσταση ο κ Παππάς με 8,6%, ο κ Τσακαλώτος με 8,4% και ο κ Τζουμάκας με 1,3%. 


     Την δεύτερη Κυριακή ο κ Κασσελάκης έλαβε το 55,98% των ψήφων, ενώ η κ Αχτσιόγλου το 44,2% με τη δημόσια στήριξη από τον κ Παππά ενώ ΔΕΝ την στήριξε με δημόσια δήλωσή του ο κ Τσακαλώτος . Η κ Αχτσιόγλου μετά τις Προεδρικές εκλογές, σε αντίθεση με τον κ Τσακαλώτο που ΔΕΝ έφτασε στα ποσοστά που ήλπιζε,  είναι το υπό αριθμόν 2 πρόσωπο στο Κόμμα της που φαίνεται να μην είναι το Κόμμα στο οποίο υπηρέτησε ως κορυφαίο στέλεχος και Υπουργός. 

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Ο γάμος, ως είδος χορού, είναι «Tango!..»

                                                                                        

                                                                                                   Στα Sites & Blogs 20 & 21 Νοεμβρίου, 2023 

     

     Οι Ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν μεθοδικά την καταστροφή υποδομών της Γάζας στην διακηρυγμένη προσπάθειά τους να «εξαφανίσουν από προσώπου γης την Χαμάς», πέφτουν νεκροί οι Παλαιστίνιοι, ιδίως παιδιά, κατά χιλιάδες, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες βιώνουν μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Με τον αιματηρό πόλεμο μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς μάλλον «ξεχάσαμε» τον συνεχιζόμενο αιματηρό πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας που καλύπτεται σχεδόν μόνο με «δευτερόλεπτα» αναφοράς στα διεθνή και στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή «Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού»….

     Πέρα, όμως, από τα γεωπολιτικά προβλήματα στην καθημερινότητα των Ελλήνων και άλλων Λαών συνεχίζουν να υπάρχουν ψυχό-κοινωνικό-οικονομικά προβλήματα και σε ένα από αυτά, στο διαζύγιο, καλώ σήμερα την προσοχή σας…

                                     **************************
     Νέοι άνθρωποι και οι δύο, αυτός προς το τέλος, αυτή στην αρχή των τριάντα χρόνων της ζωής τους. Ο άνδρας ήρεμος, συγκρατημένος, με μετρημένα τα λόγια του. Εκείνη κομψή, εμφανώς συναισθηματικά πολύ φορτισμένη, με δάκρυα και χαμόγελο αμηχανίας να εναλλάσσονται στο πρόσωπό της…

     Υπάρχουν, στην συγκεκριμένη εικόνα, στο κάδρο που περιγράφω και δυο παιδάκια. 

     Με γλυκιά έκφραση, μεγάλα μάτια, παιχνιδιάρης, λίγο άτακτος ο μικρός.

     Συγκρατημένη, ευγενική με φανερά τα σημάδια κάποιας αόρατης λύπης να αιωρούνται στα μελιά μάτια της, είναι πιο «μεγάλη» αυτή, κοντά οχτώ χρόνων, και σαν κάθε άλλο παιδάκι στην ηλικία της είναι τρομερά ευαίσθητος δέκτης της έντασης που κυριαρχεί στην καθημερινή ζωή των γονιών της πνίγοντας και τη δική της ψυχή, της έντασης που μοιραία, αν αυτοί οι δύο μεγάλοι δεν μάθουν να χορεύουν «τανγκό», θα οδηγήσει σε διάλυση της οικογένειας, σε αυτό που αποκαλούμε διαζύγιο.