Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

«Μειωμένη ανεργία ή… Μειωμένη αντίληψη πραγματικότητας;»

Στα Blogs 26, 27, 28, 29 Σεπτεμβρίου 2016
     
     Κάθε φορά που βλέπω και διαβάζω στατιστικές που αφορούν στη μείωση δεικτών ανεργίας στη χώρα μας  ειλικρινά, κινδυνεύω να…καραφλιάσω!..

     Το σημερινό μου «πιπεράτο» ερώτημα μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό για εκείνους που από θέση αρμοδιότητας κάνουν «χαρούμενες» δηλώσεις για βελτίωση των δεικτών ανεργίας στην Ελλάδα των… Μνημονίων!

     ΔΕΝ είναι προσβλητικό συνιστά, όμως, «τράβηγμα από το αυτί» κάτι που συνήθιζαν οι δάσκαλοι της δικής μου γενιάς αλλά ΔΕΝ το τολμούν, όσο και εάν εξαγριώνονται με κάποιες συμπεριφορές μαθητών τους, οι σύγχρονοι δάσκαλοι και οι δασκάλες των εγγονιών μας…

     Είναι, λοιπόν, συμβολικό το δικό μου «τράβηγμα του αυτιού» καθότι αλλιώς διατρέχω τον κίνδυνο να με εγκαλέσουν για «σωματική κακοποίηση» των ανδρών και γυναικών που κατά διαστήματα ανακοινώνουν «μείωση των δεικτών ανεργίας» στην Πατρίδα μας. Στην Ελλάδα των αυξανόμενων ουρών στα δωρεάν συσσίτια, των αυξανόμενων λαθραίων «μεταναστών» στα περιώνυμα πλέον hot spots, των κατά συρροή και εξακολούθηση μειούμενων συντάξεων…

     Βρήκα στο διαδίκτυο (on-line) ένα εκτενές έγγραφο με στατιστικά στοιχεία μετανάστευσης συμπατριωτών μας (στις αποκαλούμενες οικονομικά παραγωγικές ηλικίες) που στηρίζεται σε έγγραφα του Υπουργείου των Εξωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων σε απάντηση σχετικού ερωτήματος και ΔΕΝ ξαφνιάστηκα!..


      Από το 2010 μέχρι και το 2015 (σε ελάχιστες περιπτώσεις μέχρι και το πρώτο τρίμηνο τους 2016) ΕΦΥΓΑΝ από την Πατρίδα μας ως μετανάστες:

  332,572 (τριακόσιες τριάντα δύο χιλιάδες πεντακόσια εβδομήντα δύο άτομα)

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο κ. Τσίπρας, ο κ Ερντογάν και 2 Τουρκικές Σημαίες: (Μεγαλοπρέπειες και Mικροπρέπειες...)

Στα Blogs 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2016

   Παρακολούθησα με ιδιαίτερη περιέργεια αλλά και ανησυχία τις αναφορές  στα ελληνικά ΜΜΕ και Blogs της συνάντησης των κκ Τσίπρα (συνοδευόμενο από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ Κοτζιά) και Ερντογάν (με τη δική του Υπουργική συνοδεία) στον απόηχο της πρόσφατης σύσκεψης για το παγκόσμιο (αλλά ιδιαίτερα καυτό για την Πατρίδα μας) προσφυγικό πρόβλημα.

   Στον σχετικό δημοσιογραφικό ‘ντόρο’ επικράτησε το εύλογο ερώτημα «γιατί έλειπε η Ελληνική Σημαία» ενώ υπήρχαν 2 Τουρκικές Σημαίες…

     Η φωτογραφία που συνόδευε τα κείμενα είναι ΕΝΤΟΝΩΣ εύγλωττη!

     Την επισυνάπτω…

     OXI μόνο δεν επιδέχεται κριτικές για δήθεν «κακόβουλα σχόλια» από αντικυβερνητικούς δημοσιογράφους και σχολιαστές των ΜΜΕ και Blogs αλλά και ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.
  
     Τώρα διαβάζω ότι η ερμηνεία που δόθηκε από επίσημους Κυβερνητικούς κύκλους αφορά στο Διεθνές Διπλωματικό πρωτόκολλο του ΟΗΕ σύμφωνα με το οποίο όταν ο οικοδεσπότης είναι ένας Πρόεδρος Κράτους και ο φιλοξενούμενος Πρωθυπουργός και όχι Πρόεδρος του δικού του Κράτους τότε και οι 2 Σημαίες είναι εκείνες του οικοδεσπότη.