Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Κρεμάστηκε το «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» και δεν το καταλάβαμε;

 

                                                                                                           Στα Sites & Blogs 5 & 6 Απριλίου, 2024

     

     Διάβασα στο πρωτοσέλιδο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ το κύριο άρθρο με τίτλο «Σε ακίνητα οι μισές ξένες επενδύσεις το 2023» και με κυρίευσε ένα έντονος κλαυσίγελως (κλάμα-γέλιο μαζί...)

     ΔΕΝ προτίθεμαι να σας «χαλάσω» το Σαββατοκύριακο, ούτε να μειώσω τα δικά σας επίπεδα ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ… Remaining Time-0:00

     Να είμαστε αισιόδοξοι, να ελπίζουμε, αλλά ταυτόχρονα να θυμόμαστε και την ιστορία μας καθότι, ως γνωστόν, «οι Λαοί που την ξεχνούν… την ξαναζούν»!

    Σαν τα χρυσόψαρα «λησμονήσαμε» κιόλας το «λεφτά υπάρχουν» και το Καστελόριζο.

     Ανέκαθεν υπήρχαν συμπολίτες μας που διαλαλούσαν ότι αποτελούμε απλά και μόνο μια «αποικία» για τους Δυτικούς, Ευρωπαίους και άλλους, Συμμάχους μας. 

     «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες -ΔΕΝ εκχωρείται» τόνιζε ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου.

     Με την επιβολή Μνημονίων κομμάτι-κομμάτι το εκπληκτικό, ευλογημένο από το Θεό ‘οικόπεδο’ που αποτελεί την απόληξη της Χερσονήσου του Αίμου και των Βαλκανίων και επί σειρά χιλιετιών λέγεται Ελλάδα «εκχωρήθηκε» (ελέω Μνημονίων και μέσω ΤΑΙΠΕΔ) σε ξένους «επενδυτές». 

     «Η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν» τόνιζε ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλά   ΔΕΝ φαντάσθηκε ότι κάποια μέρα «κυριολεκτικά» θα ανήκουμε σε Τράπεζες και Επενδυτές της Δύσης.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

158 +1 Βουλευτές «αυτοχειροκροτήθηκαν»!...Γιατί;

 

                                                                                                            Στα Sites & Blogs 3 &4 Απριλίου, 2024

      

     Άφησα να περάσουν αρκετά 24-ωρα για να καθήσει η παροιμιακή «σκόνη» (όχι αύτη της Σαχάρας που μας έπνιξε αυτές τις μέρες) αλλά η συμβολική της εικόνας 158 βουλευτών της Κυβέρνησης και ενός ακόμη ανεξάρτητου Βουλευτή για να «χωνέψω» την εικόνα 159 ανδρών και γυναικών εκλεγμένων μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου να «αυτοχειροκροτούνται» μετά την ανακοίνωση των αριθμητικών αποτελεσμάτων της Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και την στήριξε σύσσωμη η Δεξιά και Αριστερά Αντιπολίτευση των 141 ανδρών και γυναικών που την απαρτίζουν...

    Δεν μπορώ να τη χωνέψω...

    Είμαι από αυτούς και αυτές που εξαρχής αναρωτηθήκαμε ποια ήταν η λογική και ποιές οι προσδοκίες μιας τέτοιας Πρότασης όταν οι ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ....

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ελλάδα: Πρωταπριλιάτικα ψέματα και αλήθειες!..

 

                                                                                                                Στα Sites & Blogs 1 & 2 Απριλίου, 2023

    

     Τα ΜΜΕ, άνθρωποι των γραμμάτων, τεχνών και επιστημών, επιχειρηματίες, κυρίως βέβαια πολιτικοί και «πολιτικάντηδες», απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας αλλά και πιτσιρικάδες, θα πούμε ψέματα σήμερα τιμώντας την πρώτη μέρα του Απρίλη, την Πρωταπριλιά...

     Τα πρωταπριλιάτικα ψέματα δεν είναι εύρημα των Ελλήνων, αλλά τα συναντάμε σχεδόν σε κάθε γωνιά της Γης και λέγεται ότι το έθιμο ίσως ξεκίνησε στη Γαλλία πριν 6 αιώνες ενώ αναφέρονται σχετικές συμπεριφορές στους Ρωμαϊκούς χρόνους. Εάν το επιθυμείτε διαβάστε περισσότερα, στην Αγγλική γλώσσα, χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.history.com/topics/holidays/april-fools-day

     Πρωταπριλιά σήμερα και παραθέτω μερικά κοινωνιολογικά δεδομένα αφήνοντας εσάς να ξεμπερδέψετε επιστρατεύοντας την ευθυκρισία σας ψέματα απο αλήθειες: