Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Με «διαβάζει» ο κ Γιούνκερ!..



Στα blogs 22 Ιουνίου 2016                                 




     Σύντομο αλλά και «πιπεράτο» το σημερινό μου σχόλιο που ΔΕΝ είναι άρθρο αλλά μάλλον «τιτίβισμα».

      Επειδή όμως ΔΕΝ έχω, με συνειδητή μου επιλογή, ούτε  Τwitter ούτε Facebook το καταθέτω στα αγαπημένα μου blogs.

       «Καίγεται» κυριολεκτικά η κοινή γνώμη, το πολιτικό σύστημα και οι οικονομικοί παράγοντες της Μεγάλης Βρετανίας και μαζί όχι μόνο οι υπόλοιποι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και, χωρίς υπερβολές, η Υφήλιος καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις BREXIT στο αυριανό δημοψήφισμα.

       Και ξαφνικά στην Αθήνα, χαμογελαστός, ενθουσιώδης, μοιράζοντας ασπασμούς και αγκαλιές αριστερά και δεξιά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πατρίδα μας ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (και φίλος της Ελλάδας) κ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

       Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι:

       «Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο - Ζητώ το σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων…»

         Ο κ Γιούνκερ έκανε πολλές και ενδιαφέρουσες δηλώσεις για το δράμα που ζει η Πατρίδα μας και εμείς οι Έλληνες αλλά ομολογώ ότι με την παραπάνω δήλωσή του συνειδητοποίησα ότι με… «διαβάζει»:


       Εγώ απευθυνόμουν στους τωρινούς 300 της Βουλής, στο Πολιτικό μας Σύστημα γενικά και μαζί στους Οικονομικούς παράγοντες της Πατρίδας μας.

       Ο κ Γιούνκερ σε ποιους απευθυνόταν;

----------------------------------------------------------------------------

Γιώργος Πιπερόπουλος είναι συνταξιούχος καθηγητής και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Επισκέπτης καθηγητής στο Business School, Newcastle University, United Kingdom.