Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ελβετία, Ελλάδα και ο…Harry Klynn

Δημοσιεύεται στα blogs σήμερα Σάββατο 3/ Δεκεμβρίου/ 2011

      Αναρωτιέμαι πόσο χρήσιμο θα ήταν ο ελληνικής καταγωγής Ελβετός Βουλευτής κ Ζησιάδης να είχε στείλει στην Ελληνική Βουλή μαζί με την επιστολή του στην οποία με εντυπωσιακό τρόπο αναδεικνύει την ΑΡΝΗΣΗ της Ελληνικής Βουλής και των 2 Κομμάτων εξουσίας να εκμεταλλευθούν από το 2005 μέχρι σήμερα την προσφορά της Ελβετικής Κυβέρνησης και να εισπράξει το Έθνος των Ελλήνων τους φόρους που αναλογούν από τα επιτόκια που εισπράττουν  Έλληνες που έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και το βίντεο του ΧΚ με τον τίτλο…»τσάκα την τσαπού…»

Ιός γρίπης και…καχυποψίας!

Δημοσιεύθηκε στα blogs 23-24/Ιουλίου 2009 και το αναδημοσίευσαν τα blogs στις 27/ Δεκεμβρίου/ 2009

(Κλείνοντας το 2009 η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ κοινότητα μετρά περίπου 12,200 νεκρούς από τον ιό Η1Ν1 ενώ ο αριθμός θυμάτων από κλασική γρίπη είναι περίπου τριπλάσιος. Καθώς ανακοινώθηκε ότι η φοβερή ΠΑΝΔΗΜΙΑ εισήλθε σε φάση ΥΦΕΣΗΣ, αναδημοσιεύω το άρθρο μου που δημοσίευσαν τα blogs και ΟΧΙ οι εφημερίδες τον περασμένο Ιούλιο… Πάντως εγώ εμβόλιο… ΔΕΝ έκανα!)   

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Ανοιχτή Ονομαστική Ψηφοφορία στη Βουλή και ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ από τον Λαό!...

Φιλοξενείται και πάλι στα blogs σήμερα Παρασκευή 2/ Δεκεμβρίου/ 2011

Το παρακάτω κείμενο, ζητώ συγνώμη για το μέγεθός του, δημοσιεύθηκε στα blogs Ιανουάριο του 2009 και Απρίλιο του 2010. Στο μεταξύ, βέβαια, ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης!..
Το έκανε ξαφνικά πάλι επίκαιρο η χθεσινή θέση του κ Καρατζαφέρη για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ενόψει των επερχόμενων εξελίξεων. Αυτό  σημαίνει ότι "προτίθεται να ρίξει την Κυβέρνηση Παπαδήμου;"

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οικονομία, Θρησκεία & κοινωνική ψυχολογία

Δημοσιεύθηκε στα Blogs 4/ Απριλίου/ 2011

Η οικονομική ανάπτυξη ενός κοινωνικού συστήματος προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, την ύπαρξη κεφαλαίου, άρτια εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού, υποδομή τεχνολογικών γνώσεων, πολιτικών δομών και το κατάλληλο ψυχολογικό κλίμα. Το ψυχολογικό κλίμα περιλαμβάνει την επίδραση ψυχοκοινωνικών παραγόντων στη διαμόρφωση οικονομικών διαδικασιών και μεγεθών αφορά δηλαδή στα αίτια και τις συνθήκες με τις οποίες καθαρά ψυχοκοινωνικές μεταβλητές διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο σε καθαρά οικονομικές διαδικασίες, επηρεάζοντας την υποδομή του οικονομικού συστήματος και τις γενικότερες δομές του κοινωνικού συστήματος.
   Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στην Ινδία τα προβλήματα υποσιτισμού και θανάτων από πείνα θα μπορούσαν να επιλυθούν άμεσα καθώς η χώρα αυτή διαθέτει τεράστιους αριθμούς αγελάδων, εφόσον, βέβαια, η αγελάδα δεν αποτελούσε για τους Ινδούς, “ιερό ζώο” που απαγορεύεται όχι μόνο να σφαγιασθεί για να προσφέρει “κρέας για φαγητό”, αλλά ακόμη και να ενοχληθεί!..

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αναμνήσεις της «ένδοξης» &…ταλαιπωρημένης ΔΡΑΧΜΗΣ μας!


Το κείμενο φιλοξενείται στα ελληνικά blogs σήμερα Τετάρτη 30/ Νοεμβρίου/ 2011

Χτες βράδυ 29 Νοεμβρίου 2011, τελικά, εγκρίθηκε η καταβολή και η είσπραξη της ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ 6ης δόσης των 8 Δισεκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά εμείς, ως Έθνος και Οικονομία, θα εισπράξουμε μόνο το 1,6 δις. και τα υπόλοιπα θα τα εισπράξουν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας και οι Τραπεζίτες και ιδιώτες Κάτοχοι των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου!..
     Οι λογικοί και εχέφρονες, όσοι έχουν απομείνει στη χώρα μας, ήδη αναρωτιούνται «καλά μας μαδούσαν και με την 6η Δόση σαν τις μαργαρίτες, Θα την δώσουμε ΔΕΝ θα την δώσουμε, ενώ γνώριζαν ότι το 81% θα το εισέπρατταν αυτοί;…»
     Άντε ντε!..
     Ακολούθησε, ο γνωστός ορυμαγδός σχολίων, κουτσομπολιών, ειδήσεων, αναλύσεων, αξιολογήσεων και άλλων ανατριχιαστικών σεναρίων περί «επιστροφής στη δραχμή».
     Σήμερα, λοιπόν, αντί για ένα κείμενο ανάλυσης και αξιολόγησης των οικονομικών δεδομένων και των επιπτώσεών τους στην κοινωνική ψυχολογία μας, έτσι για να γελάσουν λίγο τα πικραμένα χείλη μας ανέσυρα από τα u-tube 3 εκπληκτικά video για Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, Ομόλογα της ΕΤΒΑ, (Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Αναπτύξεως!) και την διακωμώδηση που είχε κάνει στη σχετική διαφήμιση ο φίλος μου Harry Klynn (οι παλιοί ποδοσφαιρόφιλοι και οι αθλητικογράφοι θυμούνται ότι συνεργάσθηκα μαζί του ως ψυχολόγος στον Απόλλωνα Καλαμαριάς 1984-1986)…



Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΖΗΤΩ που μας…κάψανε;

Δημοσιεύθηκε στα blogs 8-12/ Ιανουαρίου/ 2010

Το κείμενό μου είναι εκ προθέσεως «παιδαριώδες» για να βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τα επιχειρήματα των Κομμάτων που μας διοικούν επί 36 χρόνια και ΚΑΝΕΝΑ στέλεχός τους μέχρι σήμερα ΔΕΝ πήγε στη φυλακή και κανενός δεν δημεύθηκαν τα παρανόμως αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία!...
Και το κείμενο με τα ερωτήματά μου για τα Τέμπη ήταν «παιδαριώδες» και οδήγησε κάποιους να μου επιτεθούν βάναυσα αλλά τώρα…κρύβονται!.. 

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Βράβευση από την «ΕΓΝΑΤΙΑ» - Ε.Ο.Π., Κοζάνης

Δημοσιεύθηκε στα blogs 20-22/ Φεβρουαρίου/ 2011-11

Ότι ως λαός είμαστε «περίπτωση» σε ότι αφορά στην έλλειψη Οδικής Παιδείας, για σοβαρή μελέτη από ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και οικονομολόγους, πέρα από τους ειδικούς συγκοινωνιολόγους, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο!
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 Εθνών-μελών και των άνω των 500 εκατομμυρίων κατοίκων εμείς αποτελούμε ως Έλληνες το 2,3% περίπου του πληθυσμιακού συνόλου…
Και όμως, στο τραγικό ετήσιο σύνολο των 40,000 θυμάτων της ασφάλτου στην Ε.Ε. εμείς ως Έλληνες σκοράρουμε πρωτιές μετρώντας το διπλάσιο ποσοστό από ότι μας αντιστοιχεί…πληθυσμιακά!..

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: λαϊκά το λέμε…«Ξεβράκωμα»!..

Καθώς κλείσαμε ένα χρόνο από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές με το σύστημα "Καλλικράτη" και οδεύουμε στο τέλος του Νοέμβρη 2011 καταθέτω το κείμενο που δημοσιεύθηκε στα blogs Νοέμβριο του 2010.
Υποτίθεται ότι οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι θέμα των τοπικών κοινωνιών όπου Κόμματα και Κυβερνήσεις…δεν έχουν θέση! Αυτό ήταν ανέκαθεν χοντροκομμένο ψέμα (όλοι το είχαν τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι) αλλά φέτος με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ βιώνουμε ξαφνικά μια πολιτική πραγματικότητα που ίσως λίγο άκομψα αλλά πολύ εύστοχα ο Λαός μας χαρακτηρίζει ως απόλυτο …ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ!...