Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

«Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την Ελπίδα;»

 

                                                                                                  Στα Sites & Bolgs 27 & 28 Σεπτεμβρίου, 2023

     

     Προσκεκλημένος στην χθεσινή εκπομπή της κ Σοφίας Φίκα στο ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Πειραιά «Κανάλι Ένα» ο Καθηγητής Πιπερόπουλος αφού συνεχάρη τον κ Κασσελάκη για την εντυπωσιακή νίκη του με ποσοστό 56% στην εσωκομματική διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ. κάλεσε το ελληνικό πολιτικό Σύστημα και μαζί τους πολίτες να μελετήσουν προσεκτικά αυτό που χαρακτηρίστηκε ως «φαινόμενο Κασσελάκη».

     Δεν επιτρέπεται να περάσει χωρίς την απαραίτητη προσοχή και να ενταχθεί ως απλά μια «υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ» το γεγονός ότι ένα ουσιαστικά άγνωστο πρόσωπο τόσο στο Κόμμα όσο και στην ευρύτερη κοινωνία, χωρίς κανένα οικογενειακό ή προσωπικό παρελθόν στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα να έρθει «από το πουθενά» και σε ένα μήνα να γίνει Πρόεδρος του Κόμματος που Κυβέρνησε την Ελλάδα επί μία πενταετία.

    Ο Καθηγητής Πιπερόπουλος επέκρινε την δημόσια συμπεριφορά του κ Ευκλείδη Τσακαλώτου λέγοντας ότι ως πολιτικός που έζησε και μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, σπούδασε σε εξαιρετικά Βρετανικά σχολεία και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης λησμόνησε την «βρετανική αβρότητα» και ΔΕΝ συνεχάρη τον αντίπαλό του και από το βράδυ της Κυριακής Πρόεδρό του μένοντας στη δημόσια διαβεβαίωση ότι»η Αριστερά ξέρει να πολεμά και να νικά…»

     Αφού παρέλαβε το συμβολικό «δαχτυλίδι» εξουσίας που έχει η θέση του Προέδρου από τον απελθόντα Πρόεδρο κ Αλέξη Τσίπρα ο κ Κασσελάκης δήλωσε ότι «θα σεβαστεί τις παρακαταθήκες που αυτός άφησε πίσω του…»

     Ο Γιώργος Πιπερόπουλος με εμφανές το γνωστό του δηκτικό Αριστοφανικό χιούμορ αναρωτήθηκε εάν «στις παρακαταθήκες αυτές ο νέος Προέδρος συμπεριλαμβάνει και το 61% του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 το οποίο ο κ Τσίπρας μετέφρασε ως ΝΑΙ και μαζί την συμφωνία των Πρεσπών το καλοκαίρι του 2018»

     Το ηχητικό της ραδιοφωνικής συνέντευξης μπορούν να ακούσουν οι φίλες και οι φίλοι αναγνώστες χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.mixcloud.com/KanaliEna904/ο-γιώργος-πιπερόπουλος-στο-κανάλι-ένα-904-2692023/

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Καθηγητής Πιπερόπουλος για επινίκεια Κασσελάκη στον Flash 99.4

 

                                                                                        Στα Sites & Blogs 26 & 27 Σεπτεμβρίου, 2023

     

     Το «φαινόμενο Κασσελάκη» ανέλυσε με τον δικό του γλαφυρό τρόπο ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος στο δελτίο ειδήσεων της ΕΓΝΑΤΙΑ-TV προσκεκλημένος από τον δημοσιογράφο κ Λάζαρο Λαζάρου πριν την Κυριακή 24η Οκτωβρίου ημέρα που ο κ Κασσελάκης ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ. με το εντυπωσιακό ποσοστό του 56% και η συγκεκριμένη συνέντευξη φιλοξενήθηκε εδώ στον αγαπημένο διαδικτυακό τόπο.

     Χθες Δευτέρα βράδυ στις 21:30 στην καθιερωμένη συμμετοχή του στην ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου κ Λάζαρου Λαζάρου με τίτλο «Μέχρι νεωτέρας» στον  ραδιοσταθμό Flash 99.4 ο Καθηγητής Πιπερόπουλος προχώρησε σε ανάλυση της πρώτης μέρας ανάληψης των καθηκόντων του κ Κασσελάκη ωε νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

     Για τις παρακαταθήκες που κληροδότησε ο κ Τσίπρας στον κ Κασσελάκη ο Καθηγητής Πιπερόπουλος αναρωτήθηκε εάν αυτές περιλαμβάνουν και το  61% του ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015 το οποίο ο τότε Πρωθυπουργός «μετέφρασε» σε ΝΑΙ και τη Συμφωνία των Πρεσπών το καλοκαίρι του 2018…

     Σε ότι αφορά το λακωνικό σχόλιο του κ Τσακαλώτου ο οποίος ως υποψήφιος Πρόεδρος πήρε την πρώτη Κυριακή 8% ενώ ο νεόφερτος, άγνωστος κ Κασσελάκης πήρε σχεδόν εξαπλάσιο ποσοστό ο Καθηγητής Πιπερόπουλος αναρωτήθηκε «πού χάθηκε η Βρετανική αβρότητα του κ Τσακαλώτου ενός ανθρώπου που γεννήθηκε στο Άμστερνταμ μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι απόφοιτος του κορυφαίου Βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης» και ΔΕΝ είπε αν όχι μπράβο τουλάχιστον τυπικά συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρό του…

     Με το Αριστοφανικό του χιούμορ ο Καθηγητής Πιπερόπουλος δήλωσε ότι εάν ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πραγματικότητα τις πολιτικές που υποσχέθηκε (;)  τότε στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ!...

     Το ηχητικό με όσα είπε ο Καθηγητής Πιπερόπουλος μπορούν να ακούσουν οι φίλες και φίλοι αναγνώστες χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/TiBKpm15DIk

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Μεταναστευτικό: «Καυτό Ελληνικό Πρόβλημα» και ΟΧΙ θέμα έλλειψης «ανθρωπιάς»

 

                                                                                              Στα Sites & Blogs 25 & 26 Σεπτεμβρίου, 2023

     

     Συγχαρητήρια στον κ Κασσελάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ. και θα ρίξω, συμβολικά βέβαια, λίγο «κόκκινο πιπέρι» στη «γλώσσα» των ελληνικών ΜΜΕ που ανέδειξαν ως κυρίαρχο θέμα την αντιπαλότητα των δύο μονομάχων δηλαδή Κασσελάκη,  - Αχτσιόγλου και δεν ανέδειξαν στο βαθμό που ΕΠΡΕΠΕ τα γεγονότα και τις τοποθετήσεις των κκ Μητσοτάκη και Erdogan στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όπου στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο  Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε τις γνωστές του απαιτήσεις για αναγνώριση του ψευδοκράτους αγνοώντας πασιφανώς ΟΛΕΣ τις σχετικές με το θέμα αποφάσεις του ΟΗΕ στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα σχεδόν ετών.

      Έκανε σημαντικές αναφορές στο μεταναστευτικό πρόβλημα από το Βήμα του ΟΗΕ ο κ Μητσοτάκης και ακούστηκε ότι μέσα στο γενικότερο πλαίσιο προσπαθειών εξομάλυνσης των αντιδικιών μας με τη γείτονα αρχίζουν να «λογικεύονται» οι θέσεις του Προέδρου της Τουρκίας κ Erdogan της χώρας που είναι η κύρια προμηθεύτρια λαθρομεταναστών στην Ελλάδα.

     Υπενθυμίζω τις πρόσφατες ενέργειες της Ιταλίδας Πρωθυπουργού κ Μελόνι η οποία «τα είπε ορθά-κοφτά-και-χύμα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ιταλία με την εισροή μεγάλων αριθμών λαθρομεταναστών. Το θέμα το  παρουσίασα σε σχετικό άρθρο μου με τίτλο «Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός και η Ευρωπαϊκή Ένωση» που αναρτήθηκε εδώ στον αγαπητό φιλόξενο διαδικτυακό τόπο.

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Καθηγητής Πιπερόπουλος ανέλυσε «το φαινόμενο Κασσελάκης» στην ΕΓΝΑΤΙΑ-TV

 

                                                                                            Στα Sites & Blogs 23 & 24 Σεπτεμβρίου, 2023

     

     Προσκεκλημένος στο χθεσινό-βραδινό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΓΝΑΤΙA-TV από τον δημοσιογράφο κ Λάζαρο Λαζάρου ο Καθηγητής Πιπερόπουλος ανέλυσε με το γνωστό γλαφυρό του τρόπο «το φαινόμενο Κασσελάκη» επισημαίνοντας πρωτίστως την επικοινωνιακή υπεροχή του κ Κασσελάκη απέναντι στους συνυποψηφίους του για τη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ.

     Ο Καθηγητής Πιπερόπουλος υπογράμμισε ότι ο νεότευκτος πολιτικός ήδη κέρδισε «ουσιαστικά αλλά όχι τυπικά» τη θέση του Προέδρου από την πρώτη Κυριακή της αναμέτρησης καθώς ήρθε αιφνιδιαστικά στο προσκήνιο και σε λίγες εβδομάδες έφτασε να πάρει το 45% των ψήφων αφήνοντας δεύτερη την κ Αχτσιόγλου και ως ουραγούς τους κκ Παππά και Τσακαλώτο.

     «Τα τελευταία 50 χρόνια από το καλοκαίρι του 1974, στα πολιτικά μας δρώμενα καθιερώθηκε ο όρος ‘μετά την Μεταπολίτευση’ και εάν ο κ Κασσελάκης αναδειχθεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ. προτείνω να εισάγουμε νέο όρο στα Ελληνικά πολιτικά δρώμενα μιλώντας πλέον για ‘Μετα-πολιτική’ περίοδο στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος και δεν αποκλείω να τον δούμε Πρωθυπουργό στις επόμενες εκλογές…» είπε ο κ Πιπερόπουλος.

    Οι φίλες και οι φίλοι αναγνώστες μας μπορούν να δούνε και να ακούσουν όσα είπε χθες βράδυ στην ΕΓΝΑΤΙΑ-TV ο Καθηγητής Πιπερόπουλος  στο σχετικό βίντεο χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:   

https://www.youtube.com/watch?v=0Ln2JoGgtpk