Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου;

Στα Blogs 3 & 4 Μαΐου 2017

     Χαιρέτησα χτες την ημέρα των bloggers με μεγάλη χαρά και το μικρό κείμενό μου φιλοξενήθηκε στα ελληνικά blogs!

     ΟΧΙ δεν θα χαιρετήσω σήμερα την «Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου» καθώς πιστεύω πλέον ακράδαντα ότι αυτή ΔΕΝ υπάρχει παρά μόνο στα χαρτιά και στην φαντασία κάποιων αφελών αναγνωστών, ακροατών και τηλεθεατών ανά τον κόσμο.

     Δεν θα σταθώ στον ιστορικό χαρακτηρισμό του εκλεγέντος πλέον – παρά τις φοβερές επιθέσεις των ΜΜΕ – Προέδρου των ΗΠΑ κ Donald Trump για “Fake News”…

     Στέκομαι μπροστά σε ένα ελληνικό περίπτερο όπου είναι κρεμασμένες οι σημερινές εφημερίδες, αφού είδα πρωινά τηλεοπτικά παράθυρα και άκουσα ραδιοφωνικά μπαλκόνια…

      Τελικά ΚΑΙ στην Πατρίδα μας η Ελευθερία του Τύπου συνιστά… κακόγουστο αστείο!..

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Bloggers Γερά!

«Χαιρετισμός» στα Blogs 2 Μαΐου 2017


     Καθώς γιορτάζουμε σήμερα 2 Μαΐου σε παγκόσμια κλίμακα την ημέρα που είναι αφιερωμένη στους bloggers απευθύνω έναν θερμό, ειλικρινή και εγκάρδιο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ στους φίλους bloggers μαζί με την προτροπή μου:

     Bloggers, γερά!

     Κρατείστε ψηλά το επίπεδο της ενημέρωσης κόντρα στα συστημικά ΜΜΕ που πλέον απροκάλυπτα προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους Λαούς όλης της γης μετατρέποντάς τους σε άβουλα όντα στα χέρια της μικρής ομάδας που μεθοδικά εισάγει την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

     AΠΕΧΩ από τα ελληνικά Τηλεοπτικά παράθυρα και ραδιοφωνικά μπαλκόνια εδώ και πολλά χρόνια αλλά συνεχίζω να δημοσιοποιώ τη γνώμη μου φιλοξενούμενος στα blogs!

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Macron: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα μεταρρυθμισθεί ή θα βιώσει FREXIT

Στα Blogs 1 & 2 Μαΐου 2017

      
     Η είδηση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο και ανακοινώθηκε τηλεοπτικά από το Βρετανικό Ειδησεογραφικό Οργανισμό BBC έχει προκαλέσει αίσθηση και μαζί ερωτηματικά:

    «Ο υποψήφιος για την Γαλλική Προεδρία κ Macron δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να μεταρρυθμιστεί ή αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα FREXIT»


    Πολλοί αναλυτές επισημαίνουν ότι ενδιαφέρον έχουν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις που δείχνουν τη διαφορά ανάμεσα στον κ  Macron και την κ Le Pen να μικραίνει πέφτοντας κατά περίπου 6 μονάδες στα επίπεδα του 60% και 40%.

     Σαφώς ο κ Macron συνεχίζει να προηγείται της κ Le Pen καθώς τον στηρίζουν επίσημα και ο Σοσιαλιστής Πρόεδρος κ Francoise Hollande και ο πρώην Πρωθυπουργός επί Προεδρίας Σαρκοζί και επικεφαλής του Κεντροδεξιού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος κ Francoise Fillon.


     Αλλά και το στρατόπεδο της κ Le Pen έχει πλέον την επίσημη στήριξη του Αρχηγού του συντηρητικού συνδυασμού κ Dupont-Aignan ο οποίος ήρθε 6ος στον Πρώτο γύρο των Γαλλικών Προεδρικών εκλογών με ποσοστό 4,7%. Η κ Le Pen  μάλιστα ανακοίνωσε ότι εάν κερδίσει την Γαλλική Προεδρία θα ορίσει ως Πρωθυπουργό της τον συντηρητικό κ Dupont-Aignan.

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Macron: Το Russia TV είναι… «Προπαγάνδα!»

Στα Blogs 29 & 30 Απριλίου 2017

     «Χοντραίνει» η αντιπαράθεση μεταξύ του υποψηφίου για την Προεδρία της Γαλλίας κ Macron και των Ρωσικών ΜΜΕ Sputnik & Russia TV!      
            
     «Δικέφαλο ον που διασπείρει ψεύτικες ειδήσεις και προπαγάνδα» χαρακτήρισε εκπρόσωπος του επιτελείου του Γάλλου υποψηφίου κ Emmanuel Macron το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων  Sputnik και τον τηλεοπτικό σταθμό Russia TV και απαγόρευσε την είσοδό τους σε εκδηλώσεις του κ Macron!.

     Το Ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι RTV ζήτησε εξηγήσεις από το επιτελείο του κ Macron αλλά ακόμη περιμένει στο…ακουστικό του!

  
     Πάντως, σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις, φαίνεται να μικραίνει η απόσταση του κ Macron από την κ Le Pen καθώς νέα σφυγμομέτρηση δίνει ποσοστό 59% στον κ Macron και 41% στην k Le Pen (σε αντίθεση με το αρχικό 65% και 35%  των δύο μονομάχων).