Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Macron - Le Pen: οι Γάλλοι «επέλεξαν» Κυβερνήτη!..

Στα Blogs 9 & 10 Μαΐου 2017

     ΔΕΝ υπήρξαν «εκπλήξεις» στο Β Γύρο των Γαλλικών εκλογών και ο φερόμενος από την αρχή ως «φαβορί» κ Macron επικράτησε με το ψηλό ποσοστό 66.1% της αντιπάλου του κ Le Pen που πήρε 33.9%.

     Σημειώστε, έτσι για να «αφυπνισθούμε» οι Δημοκρατικοί πολίτες σε ολάκερη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι 34.8 εκατομμύρια Γάλλοι συμμετείχαν στον Β γύρο των Προεδρικών εκλογών, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 75.3% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών.

     Το φετινό ποσοστό συμμετοχής είναι το χαμηλότερο που σημειώθηκε σε Προεδρικές Εκλογές από το 1969 όταν στον Β’ Γύρο αναμετρήθηκαν οι Pompidou και Proher (οι κάλπες ανέδειξαν νικητή τον Pompidou).

    Ο αριθμός των ψηφοφόρων που συμμετείχαν αναδεικνύει το σημαντικό στατιστικό στοιχείο ότι δηλαδή 11.4 εκατομμύρια ψηφοφόρων από τον συνολικό αριθμό των 47 εκατομμυρίων που είναι εγγεγραμμένοι επέλεξαν την ΑΠΟΧΗ.

     Σημειώστε, επίσης, ότι 3 εκατομμύρια ψηφοφόρων (περίπου 8%) έριξαν ΛΕΥΚΟ, ενώ ένα άλλο 3%, δηλαδή ένα εκατομμύριο Γάλλοι επέλεξαν να «μουντζουρώσουν» τα ψηφοδέλτια που έριξαν στις κάλπες καθιστώντας τα ΑΚΥΡΑ…

     «Φανεροί» και «αφανείς» υποστηρικτές του εκλεγέντος Γάλλου Προέδρου κ Macron ζητωκραυγάζουν για την εκλογή του με τέτοια ποσοστά ενώ «άσπονδοι» εχθροί της κ Le Pen τρίβουν τα χέρια τους χαρακτηρίζοντας ως «συντριπτική» την ήττα της. Παρακάμπτουν, ίσως για να αποφευχθούν προβληματισμοί για το πολιτικό μέλλον της Γαλλίας και άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών όπου έχουν εμφανιστεί και δυναμώνουν «Λαϊκά Κινήματα», το γεγονός ότι η θυγατέρα Le Pen διπλασίασε το ποσοστό των ψήφων που συγκέντρωσε φέτος από εκείνο που είχε πάρει ο πατήρ Le Pen στις εκλογές του 2002…

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Για τους «Δεξιούς» η Μόσχα, για τους «Αριστερούς» η Ουάσιγκτον!…

Στα Blogs 5 & 6 Μαΐου 2017
      
     Οι νεότεροι ίσως να έχουν ακούσει τη φράση του τίτλου μου αλλά εμείς οι γονείς και παππούδες τους την είχαμε βιώσει ως «θέσφατο ερμηνείας της πολιτικής μας ζωής».

     Άλλαξε ο Κόσμος και μαζί οι ερμηνείες των πολιτικών δεδομένων στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον Δυτικό Κόσμο καθώς ΜΜΕ καθοδηγούμενα από «αόρατα» Κέντρα άσκησης Εξουσίας κατηγορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τη Μόσχα και τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για ότι συμβαίνει σε πολιτικές αναμετρήσεις τα τελευταία χρόνια.

     Θυμηδία προξενεί σε αντικειμενικούς παρατηρητές και ανεξάρτητα σκεπτόμενους πολίτες η κατηγορία ότι ο κ. Πούτιν επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ…

     Προχτές Τετάρτη στη διάρκεια της τηλεοπτικής τους αναμέτρησης ο κ  Macron «κατηγόρησε» ευθέως την αντίπαλό του κ Le Pen ότι έχει τις πλάτες του κ Πούτιν.

    « Ώ καιροί, ώ ήθη!..»

     Ο αυτοαποκαλούμενος «Κεντρώος και Ανεξάρτητος» υποψήφιος για την Γαλλική Προεδρία κ Macron υιοθετεί τον χαρακτηρισμό της κ Le Pen ως «ακροδεξιά και φασίστρια», την κατηγορεί ότι την στηρίζει η Μόσχα και πολύ άνετα αντιπαρέρχεται τις κατηγορίες που τον θέλουν «πιόνι» της κ Merkel και των Βρυξελλών με απίστευτη στήριξη από τα ΜΜΕ και γνωστούς Χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς.

    Κάποτε για τους «Δεξιούς» ΟΛΕΣ «οι ενοχές και τα κακά» είχαν γενέτειρά τους τη Μόσχα και αντίστοιχα για τους «Αριστερούς» την Ουάσιγκτον…