Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος επέστρεψε στην γενέτειρά του

                                                                                             

                                                                                                      Στα Sites & Blogs 11 & 12 Νοεμβρίου, 2022

    

     Ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος επέστρεψε επισήμως την Δευτέρα 7η Νοεμβρίου, 2022 στην πόλη όπου γεννήθηκε, όπου αποφοίτησε από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και μετά τις πρώτες τρείς πρώτες τάξεις του τότε μοναδικού 6-ταξίου Γυμνασίου Αρρένων Κατερίνης  η οικογένειά του μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης το 1960 και την ίδια χρονιά έφυγε με υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

     Τον Καθηγητή Πιπερόπουλο υποδέχθηκε και καλωσόρισε στη γενέτειρά του πόλη ο Δήμαρχος Κατερίνης κ Κώστας Κουκοδήμος.

     Τον συνόδευσαν ο Δημοσιογράφος κ Ηλίας Χρυσικός (Ράδιο Ενημέρωση Κατερίνης 92.2 FM) και του pierianews.gr, και κ Ρένα Ζαβρίδου.

     Γνωστός από τις συχνές παρουσίες του σε ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα, εφημερίδες και περιοδικά και ως καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Dr Γιώργος Πιπερόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη από Πόντιο πατέρα και Σμυρνιά μητέρα. Ο γιος του Παναγιώτης είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου στη Μελβούρνη Αυστραλίας και η κόρη του Νατάσα είναι Διδάκτωρ Ψυχολογίας και κατέχει οργανική θέση σε ΣΜΕΑ για παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Πειραιά.

    Σπούδασε με υποτροφίες Κοινωνιολογία και Ψυχολογία στα Πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, του Ζααρμπρούκεν Γερμανίας και Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας και είναι διπλωματούχος της Διεθνούς Ακαδημίας Ιατρικής της Συμπεριφοράς, Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΣΑΠΙΣΑΜΕ: πικρή αλλά εύστοχη η μονολεκτική περιγραφή της πραγματικότητας

 

                                                                                                    Στα Sites & Blogs 7, 8 & 9 Νοεμβρίου, 2022

         

     Θα το ομολογήσω σήμερα με πολλή ειλικρίνεια: κάθε φορά που συνθέτω ένα σύντομο άρθρο για το διαδίκτυο, το θέμα του τίτλου αποτελεί πάντα σημείο αιχμής του προβληματισμού μου.

     Σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, όπως και σε όλα τα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, αποτελεί πρόκληση τα άρθρα και τα σχόλια ως υπότιτλοι στην εικόνα να έχουν αυτό που στα δημοσιογραφικά γραφεία (και σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα) αποκαλούσαμε και συνεχίζουμε να χαρακτηρίζουμε ως «πιασάρικο» τίτλο.

     Με άλλα λόγια καθώς τα μάτια των αναγνωστών βλέπουν τον τίτλο να ανοίγει η όρεξη με τη γνωστή σιωπηρή προτροπή στους αναγνώστες: «συνεχίστε να διαβάζετε περισσότερα».

     Ο σημερινός μου τίτλος αναδεικνύει τον συγκεκριμένο προβληματισμό και μαζί το περιεχόμενο του άρθρου μου καθώς ακούω, όχι πια σε καθημερινή βάση, αλλά κάθε φορά που συνομιλώ με συμπολίτες μας την ίδια ερώτηση:

     «Γιατί με τόσα που…μας κάνουν ΔΕΝ αντιδρούμε εμείς οι Έλληνες;»

     Και απαντούν σε καθημερινή βάση γνωστοί «διαμορφωτές της κοινής γνώμης» από τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ (Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού)

     «Γίνατε καλοπερασάκηδες και τεμπέληδες και αράξατε στους καναπέδες!».

     Είναι αυτό σοβαρή «ερμηνεία» όταν θα τυλιγόμαστε με κουβέρτες καθώς για τους περισσότερους Έλληνες δεν θα υπάρχει χρήμα για πετρέλαιο ή θερμάστρες αλογόνου, αλλά ούτε για…καυσόξυλα;

     «Μας ψεκάζουν…» 

     Μας λένε κάποιοι άλλοι αιτιολογώντας την απίστευτη υπομονή του ελληνικού Λαού που ξεπερνά εκείνη του Βιβλικού Ιώβ!…

     Όχι, ΔΕΝ μας…ψεκάζουν!.. Σας παρακαλώ ξεχάστε και αυτή την εξήγηση…

     Ελάτε να δούμε την πραγματικότητα χωρίς Κομματικές παρωπίδες.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στην TV100

                                                              

                                                                                                             Στα Sites & Blogs 8, 9 & 10 Νοεμβρίου, 2022

   

     Μετά από 10ετή απουσία ο Γιώργος Πιπερόπουλος επίτιμος Καθηγητής Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ του Βρετανικού Πανεπιστημίου Durham, επέστρεψε στο «γυαλί» την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 21:00 στη δημοτική τηλεόραση της Θεσσαλονίκης TV100 φιλοξενούμενος στην πρεμιέρα της νέας, ωριαίας, τηλεοπτικής εκπομπής «Εφ΄ όλης της Ύλης» του Βασίλη Κοντογουλίδη.

     Ο Γιώργος Πιπερόπουλος ο Θεσσαλονικιός που γεννήθηκε στην Κατερίνη και έκανε δεύτερη πατρίδα του την Συμπρωτεύουσα, είχε επί τρεις δεκαετίες πολύ συχνές συμμετοχές σε εκπομπές Εθνικών και περιφερειακών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών πριν συνταξιοδοτηθεί από τη θέση του Καθηγητή και  Προέδρου του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

     Ο Βασίλης Κοντογουλίδης φιλοξένησε τον Γιώργο Πιπερόπουλο τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στο δεύτερο ημίωρο της νέας τηλεοπτικής εκπομπής και συγκεκριμένα στις 21:30 ενώ στο πρώτο ημίωρο 21:00 με 21:30 φιλοξενήθηκε η γνωστή δημοσιογράφος συγγραφεύς κ Βίκυ Φλέσσα. . 

     Ο Καθηγητής Πιπερόπουλος μετά την δεκαετή απουσία του από τα Ελληνικά δρώμενα προκάλεσε πολλές συζητήσεις καθώς τοποθετήθηκε «Εφ΄ όλης της ύλης» με το δικό του, γνωστό στο ελληνικό ράδιο-τηλεοπτικό κοινό γλαφυρό και πιπεράτο στυλ. 

     Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή στο YouTube χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο  που ακολουθεί

https://www.youtube.com/watch?v=4X9dK0M-eW4

https://www.youtube.com/watch?v=4X9dK0M-eW4&t=1805s