Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

2 γκόλ και 3 Δοκάρια: Μπράβο παιδιά!..

Στα Blogs 25 / Ιουνίου / 2014

    Τι φοβερό πράγμα αυτή η ψυχική μας δύναμη και αυτή η παγκόσμια πρωτότυπη «ιδιαιτερότητά» μας να μεγαλουργούμε όταν φτάσουμε στο…Αμήν!

     Κανείς δεν θα αρνηθεί το γεγονός ότι μας κόστισε φοβερά η κόκκινη κάρτα που με τη συμπεριφορά του πήρε ο Κώστας Κατσουράνης στον πρώτο αγώνα του Εθνικού μας συγκροτήματος αλλά στη συνέχεια του αγώνα οι Δέκα έπαιξαν σαν…Δώδεκα!...

     Φτάσαμε στο Αμήν  απέναντι στο Εθνικό συγκρότημα της Ακτής του Ελεφαντοστού και μάλιστα την ώρα που ο πρόεδρος της χώρας αυτής σε επίσημη δήλωσή του (έπαιξε σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ) υποσχέθηκε «διπλό bonus» στα μέλη της αποστολής που συμμετείχαν στο Μουντιάλ 2014.

      Με το ξεκίνημα αυτού του τόσο κρίσιμου αγώνα χάσαμε 2 από τα βασικά μας στελέχη αλλά, ώ του θαύματος, η Εθνική Ελλάδος που είχε επιτύχει μόνο ΕΝΑ γκολ προχωρεί και σπάζει όλα τα δικά της ρεκόρ, μπαίνει για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στον όμιλο των 16 εκλεκτών του Μουντιάλ της Βραζιλίας σημειώνοντας ΔΥΟ γκολ και ΤΡΙΑ δοκάρια!…

       Ήμαρτον, Κύριε, έμεινα από λόγια!...

       Από καρδιάς: Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες και τους τεχνικούς…

       Θυμηθήκαμε ξανά εκείνο το ιστορικό πια:

       «Ελλαδάρα…Ομαδάρα!...»   
 ----------------------------------------------------------------------------
Γιώργος Πιπερόπουλος είναι συνταξιούχος καθηγητής και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Επισκέπτης καθηγητής στο Business School, Newcastle University, United Kingdom. 

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Διπλό bonus στους παίκτες της Ακτής Ελεφαντοστού

Στα Blogs 24 / Ιουνίου / 2014

     Η είδηση είναι «πιπεράτη» κάνει τον γύρο του Κόσμου τις τελευταίες ώρες και μας…αφορά!...

      Ο Πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού κ Alassane Quattara δεσμεύτηκε να δώσει ΔΙΠΛΟ BONUS στους παίκτες της Εθνικής του Ομάδας εάν νικήσουν την Ελλάδα (ή φέρουν ισοπαλία) και προκριθούν για τον επόμενο γύρο.   

   Το δέλεαρ συνιστά ουσιαστικά φοβερή «υποκίνηση» για τους παίκτες της Αφρικανικής χώρας καθώς το ποσό ανέρχεται στα 36,000 ευρώ ανά παίκτη σε μια χώρα όπου το ΕΤΗΣΙΟ μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι περίπου 400 ευρώ και ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στον βιομηχανικό τομέα είναι περίπου 70 ευρώ.


(Ο επίλογος στην είδηση γράφτηκε το βράδυ της 24ης/ 6/ με το Ελλάς-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1)
----------------------------------------------------------------------------

Γιώργος Πιπερόπουλος είναι συνταξιούχος καθηγητής και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Επισκέπτης καθηγητής στο Business School, Newcastle University, United Kingdom. 

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

«Φυγή» στο…πουθενά; Ναρκωτικά!…

Στα Blogs 23 / Ιουνίου / 2014
      
           Καλοκαίρι του 2014 στην Ελλάδα της τρόικα με το 60% των νέων μας στην ανεργία ΣΟΚΑΡΕΙ η ειδησεογραφία με συλλήψεις και κατασχέσεις δύο τόνων και 133 κιλών ηρωίνης στην Αττική αναδεικνύοντας ξανά το τραγικό για άτομα, οικογένειες και την κοινωνία θέμα, που συμβάλλει στην έξαρση της  εγκληματικότητας και παράλληλη  συσσωρεύει μυθικό πλούτο στους εμπόρους του θανάτου… 

     Τον Δεκέμβριο του 1987 ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 26η Ιουνίου ως «Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών».

     Θα την τιμήσουμε την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014.
     Δυστυχώς τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ότι τα ελληνόπουλα καταγράφουν «πρωτιές» ανάμεσα στους Λαούς των 28 χωρών που αθροιστικά απαρτίζουν την μεγάλη οικογένεια της Ε.Ε.…

     Τέτοιες  «πρωτιές» δεν μας κάνουν περήφανους ακριβώς επειδή το να κατέχεις την πρώτη θέση στη λίστα θανάτων από ναρκωτικά δεν είναι δυνατόν να ικανοποιεί κανέναν μας.

     Επιτρέψτε μου, όμως, σήμερα να τοποθετηθώ πολύ σύντομα με κάποιες προσωπικές εμπειρίες που μορφοποίησαν την θεωρητική και εμπειρική μου άποψη για το μεγάλο αυτό πρόβλημα καθώς η ενασχόλησή μου με άτομα εξαρτημένα από απαγορευμένες ουσίες έχει ξεπεράσει ήδη τον μισό αιώνα.

     Οι αρχικές μου απόψεις για τα ναρκωτικά έχουν αλλάξει δραματικά.

     Ήμουν για πολλά χρόνια ένθερμος υποστηρικτής και εκτελεστικό στέλεχος σε Θεραπευτικές Κοινότητες και προγράμματα αποτοξίνωσης και επανένταξης με τη θεωρία της απόλυτης αποχής από εξαρτησιογόνες ουσίες.

    Τώρα πια εμμένω στην άποψη ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ υποκατάστατων όπως η μεθαδόνη για να εξαλειφθεί το κυρίαρχο στοιχείο που κινεί την μαύρη αγορά ναρκωτικών – ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ!...