Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Το «χρυσάφι» των 3 εμβολίων και το Oxford/AstraZeneca

                                                                

                                                                         Στα Blogs & Sites 31 Ιουλίου, ! & 2 Αυγούστου, 2021

     

     4 εμβόλια είναι εγκεκριμένα για χρήση και παροχή σε Έλληνες και Ελληνίδες και συγκεκριμένα τα δύο που χρησιμοποιούν την πρωτοποριακή τεχνολογία mRNA και τα δύο που χρησιμοποιούν την κλασική τεχνολογία του Non Replicating Viral Vector

Moderna, mRNA-1273 - Έχει εγκριθεί για χρήση και παροχή σε 64 χώρες,

Bio-N-tech/Pfizer BNT162b2 - ‘Εχει εγκριθεί για χρήση και παροχή σε 97 χώρες

Johnson & Johnson Ad26.COV.2.S - Έχει εγκριθεί για χρήση και παροχή σε 56 χώρες,

Oxford/AstraZeneca AZD222 - Έχει εγκριθεί για χρήση και παροχή σε 119 χώρες

https://covid19.trackvaccines.org/country/greece/

     Η  Αμερικανική Pfizer πριν λίγες μέρες ανέβασε για το τρέχον έτος 2021 τις εκτιμήσεις των παγκοσμίου επιπέδου πωλήσεων του εμβολίου συμπαραγωγής με την Γερμανική Bio-N-tech στο ποσό των $33.5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Οι δύο φαρμακευτικές εταιρίες έχουν πρωτόκολο συμφωνίας για διανομή των κερδών από τις πωλήσεις των εμβολίων καταπολέμησης του covid-19 σε ποσοστά 50-50%.

     Η επίσης Αμερικανική Moderna εκτιμά ότι οι διεθνείς πωλήσεις του εμβολίου της για το έτος 2021 θα αγγίξουν τα $19.2 δισεκατομμύρια δολλάρια ενώ η επίσης Αμερικανική Johnson & Johnson θα εισπράξει το 2021 $2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τις διεθνείς πωλήσεις του εμβολίου της.

     Έχουμε, λοιπόν, πληροφορίες για τα χρηματικά μεγέθη από τις πωλήσεις εμβολίων των 3 αυτών φαρμακοβιομηχανιών αλλά ΔΕΝ έχουμε καμία εικόνα για τα μεγέθη των κερδών τους και ΔΕΝ έχουμε καμία εικόνα για το κόστος κάθε δόσης συτών των 3 εμβολίων...

https://www.abc.net.au/news/2021-07-29/pfizer-2021-sales-forecast-covid19-vaccine-billions-dollars/100332200

     Σας θυμίζω σχετικό άρθρο μου που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο:

     «Λακωνικά και πιπεράτα: τελικά πόσο κοστίζει κάθε εμβόλιο;»

https://piperopoulos.blogspot.com/2021/04/blog-post_19.html

    Εντυπωσιακά ΑΝΤΙΘΕΤΗ εικόνα έχουμε για το 4ο εμβόλιο συγκεκριμένα αυτό που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την AstraZeneca.   

   Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρίας AstraΖeneca τον περασμένο Απρίλιο οι εκτιμήσεις για τα έσοδα που βασίζονται στην παράδοση περίπου 68 εκατομμυρίων δόσεων, ήταν  συνολικά $275 εκατομμύρια δολάρια που προέρχονται από $224 εκατομμύρια δολάρια για Ευρωπαϊκές πωλήσεις, $43 εκατομμύρια δολάρια για πωλήσεις σε αναδυόμενες και $8 εκατομμύρια δολάρια για πωλήσεις στον υπόλοιπο κόσμο.

     Το εμβόλιο Oxford/Astra-Zeneca είναι αποτέλεσμα της συμπαραγωγής του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το οποίο είναι το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και των Αγγλόφωνων χωρών της γης και το δεύτερο αρχαιότερο του Κόσμου που πρωτοεμφανίσθηκε το 1096 μ.Χ και της Βρετανό-Σουηδικής φαρμακευτικής εταιρίας AstraZeneca που σχηματίσθηκε το 1999 με τη συγχώνευση της Σουηδικής Astra και της Βρετανικής Ζeneca.

     Το Oxford/AstraZeneca διατίθεται σύμφωνα με την επίσημη και δημοσιευμένη απόφαση των συμπαραγωγών του ΧΩΡΙΣ KANENA ΚΕΡΔΟΣ στη διάρκεια της πανδημίας και έτσι οι πωλήσεις των 275 εκατομμυρίων δολαρίων για 68 εκατομμύρια δόσεις με απλή αριθμητική αντιστοιχούν σε περίπου $4 ανά δόση.

https://www.reuters.com/world/china/astrazeneca-expects-higher-h2-sales-q1-sales-earnings-beat-forecasts-2021-04-30/

     Κλείνοντας σημειώνω εμφαντικά ότι ΔΕΝ έχω εγώ ούτε άλλο μέλος της οικογένειάς μου οποιαδήποτε σχέση με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την εταιρία AstraZeneca.

     Η έγκριση χρήσης του εμβολίου Oxford/AstraZeneca από τις Αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθυστέρησε σημαντικά και αφού εγκρίθηκε ακούστηκαν σχόλια για την ακαταλληλότητά του για άτομα μεγάλης ηλικίας και μετα για νεότερα άτομα.

     Τελικά, όμως, το συγκεκριμένο εμβόλιο αποδεικνύεται αποτελεσματικό ακόμη και για την γοργά μεταδιδόμενη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ...

     Καλό Σαββατοκύριακο!..