Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Η Ελλάδα «ξεμένει» από ρευστό, Απειλείται η Κυβέρνηση


Δημοσιεύθηκε στα blogs 1 & 2 / Νοεμβρίου/ 2012

    Καλό μεσημέρι και καλό μήνα! Διαβάζω σήμερα ένα εκτενές άρθρο του CNBC για Ελλάδα και αφού σας δώσω μια γεύση εδώ σας παραπέμπω στο πρωτότυπο με το link που θα δείτε στο τέλος.
    Συνεχίζει να βουλιάζει στον «πτωτικό κύκλο» η Ελλάδα και έτσι έρχεται και πάλι στην κορυφή της ατζέντας της ζώνης του ευρώ ενώ οικονομολόγοι και αναλυτές προειδοποιούν ότι είναι πιο κοντά από ποτέ να «στερέψει» από  μετρητά και ότι η επιβίωση της Κυβέρνησης Συνασπισμού που δημιουργήθηκε μόλις πριν από πέντε μήνες απειλείται…
     «Η Ελλάδα «ξεμένει» από ρευστό ενώ η τρέχουσα στρατηγική δεν λειτουργεί και υπάρχει ουσιαστική πολιτικό ρίσκο» δήλωσε στο CNBC o k Θάνος Βαμβακίδης, (υπήρξε δικός μου προπτυχιακός φοιτητής στην πρώην ΑΒΣΘ – τώρα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με λαμπρές μεταπτυχιακές σπουδές και εμπειρίες) επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής «G10 νόμισμα» της Οίκου Bank of America Merrill Lynch.
     Η ελληνική Οικονομία έχει απογοητεύσει σε κάθε δείκτη μετρήματος - από  την ανάπτυξη, την ανεργία και την μείωση του χρέους  -  όπως προέβλεπαν οι αρχικοί όροι διάσωσης που είχαν συμφωνηθεί. Το Χρέος προς το ΑΕΠ της χώρας είναι ήδη το υψηλότερο στη ζώνη του ευρώ και θα ανέλθει στο 189% αντί για το 179% δήλωσε την Τετάρτη  ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
     Αυτό σημαίνει ότι οι στόχοι που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της διάσωσης βασίζονται σε υπεραισιόδοξες προβλέψεις. Το Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της χώρας, επίσης, δεν προχωρά τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν. Και η Ελλάδα ζητά διετή επιμήκυνση για να πετύχει το στόχο του πλεονάσματος σε επίπεδο της τάξης του 4%...

     (για περισσότερες πληροφορίες δείτε -   http://www.cnbc.com/id/49606194