Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ιατροδικαστική πράξη «θανάτου εθνικής κυριαρχίας» τα 166 ΝΑΙ;


 Δημοσιεύθηκε στα blogs 16 / Ιανουαρίου / 2013

     Φιλοξενούμενος χτες στην εκπομπή «τα πάντα ρει» του Δημήτρη Κωνσταντάρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ, και σχολιάζοντας τα 166 ΝΑΙ της «Νέας» Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ χρησιμοποίησα μια τραγική εικόνα από τα αιματηρά οδικά ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους.
     «Βλέπουμε» είπα στο Δημήτρη Κωνσταντάρα «τα σμπαραλιασμένα οχήματα, τα ασθενοφόρα, τα αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ και στο δρόμο σκεπασμένα με κουβέρτες τα θύματα! Και όταν ρωτήσουμε τον τροχονόμο εάν είναι νεκρά τα άτομα, συνήθως μας απαντά λέγοντας…περιμένουμε τον ιατροδικαστή!»
      Από την ώρα που ένα σώμα είναι πλήρως σκεπασμένο με την κουβέρτα σίγουρα έχει πάψει να συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εμάς τους…ζωντανούς! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ, όμως, η υπογραφή ιατροδικαστή για να επικυρωθεί το γεγονός!
      Έχω την αίσθηση, και θα ήθελα να με διορθώσει κάποιος φίλος εάν αυτή είναι λανθασμένη, ότι κάπως έτσι βρίσκεται και το σώμα της Πατρίδας μας στη Διεθνή Λεωφόρο δανειστών, τραπεζών και…»Αγορών» από τον Μάιο μήνα του 2010!..
      Διάβαζα παραμονές της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2013 στα blogs ότι:
      Εφόσον κυρωθεί η ΠΝΠ, το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας τίθεται στη διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των δανείων και οι δανειστές θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο που κατέχει το Δημόσιο και η Τράπεζα της Ελλάδας.
    Η επίμαχη διάταξη είχε περιληφθεί στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 240/2012) που τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης, και με αυτήν ορίζεται ότι «ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης»
     «Με άλλα λόγια» είπα στον Δημήτρη Κωνσταντάρα μας «έλειπε η υπογραφή του ιατροδικαστή μέχρι τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, 2013 αλλά έχουμε στην ΒΕΒΑΙΩΣΗ τώρα πια 166 Υπογραφές με τα αντίστοιχα ΝΑΙ…»     
      Διάβασα τις διαβεβαιώσεις της 3-Κομματικής ελληνικής Συγκυβέρνησης ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένα πρόβλημα και δεν παραχωρήθηκε Εθνική κυριαρχία με την επικύρωση της επίμαχης διάταξης της ΠΝΠ που ψηφίστηκε προχτές….
       Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος από αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ να καταλάβω εάν εκχωρήσαμε Εθνική Κυριαρχία ή όχι;
      Γιατί εάν ισχύουν όσα υποστήριξαν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, τότε ποιος ο λόγος που δεν ψήφισαν ΟΛΟΙ το συγκεκριμένο ΝΑΙ;
      Για να κάνουν αντίσταση;
      Εάν όμως ισχύουν τα παραπάνω τότε τα πράγματα είναι πολύ δραματικά και απαιτείται ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ για ΨΕΜΜΑΤΑ και ΑΛΗΘΕΙΕΣ…