Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Φλωρεντία: Ο κ Juncker μίλησε στα Γαλλικά αντί στα Αγγλικά!...

Στα Blogs 13 -16 Μαΐου 2017
      
    Το BREXIT δημιούργησε  εντάσεις μεταξύ Ε.Ε. και Βρετανίας που σαφώς θα αυξηθούν ιδιαίτερα μετά τις Βρετανικές εκλογές που αιφνίδια ανακοινώθηκαν για την 8η Ιουνίου αλλά στο μεταξύ τα «επεισόδια» άρχισαν.

     Το νεότερο επεισόδιο διαδραματίστηκε στις 5 Μαΐου παραμονές των Γαλλικών εκλογών όταν ο κ Jean Claude Juncker, απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο «Ευρωπαϊστών» στην Φλωρεντία έκανε (μια ακόμη γκάφα του κ Προέδρου;) τη επιλογή να μιλήσει στα Γαλλικά καθώς «…τώρα και τελευταία και με σταθερούς ρυθμούς η Αγγλική γλώσσα χάνει έδαφος ως Διεθνής γλώσσα!..)

     Οι επικριτές του κ Juncker επισημαίνουν ότι ο κ Πρόεδρος θα μπορούσε να επικαλεσθεί οποιαδήποτε άλλη αιτιολογία για την επιλογή του να απευθυνθεί στο «φίλο-Ευρωπαϊκό» ακροατήριο στα Γαλλικά και όχι επειδή φθίνει η «δημοτικότητα» της Αγγλικής γλώσσας στην Ευρώπη και αλλού…


     Το «πήραν στο κρανίο» οι Βρετανοί (και όχι μόνο) ακούγοντας την αιτία που τον οδήγησε τον κ ν Juncker να μιλήσει σε επίσημη σύναξη της Ε.Ε. στα Γαλλικά. Κυκλοφορεί ήδη μια δημοσκόπηση όπου 93% των δεκάδων χιλιάδων  που συμμετέχουν ζητούν την παραίτηση του κ Προέδρου καθώς στις πιο παλιές προστίθενται και νεότερες «γκάφες» του.  

    Το τι του έσυραν του κ Προέδρου ΔΕΝ λέγεται αλλά σίγουρα του θύμισαν ότι σχεδόν 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπων στη γη χρησιμοποιούν τα Αγγλικά ως κυρία και δευτερεύουσα γλώσσα και ως γλώσσα εμπορικών συναλλαγών και διεθνών συνεννοήσεων (π.χ. σε αεροδρόμια κλπ.).

     Βέβαια ήταν παραμονές των Γαλλικών εκλογών και χειροκροτήθηκε ο κ Πρόεδρος από το «προ-Ε.Ε.» ακροατήριο, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην προσπάθεια του Ευρωπαϊκού κατεστημένου να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Macron χρησιμοποιήθηκαν όλων των ειδών «επιχειρήματα και τακτικές».

     Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω και ιδιαίτερα στον χάρτη που δείχνει πόσοι άνθρωποι στην Ευρώπη μπορούν να κάνουν άνετα διάλογο στα Αγγλικά…