Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Οι «ευρωσκεπτικιστές» μίλησαν!..

 

                                                                                                               Στα Sites & Blogs 10 & 11 Ιουνίου, 2024

    

     Οι κάλπες δέχτηκαν τις ψήφους των Ευρωπαίων πολιτών και «μίλησαν» στέλνοντας ευανάγνωστα μηνύματα στις ηγεσίες των χωρών μελών της Ένωσης που ξεκίνησε με το όραμα της «Ευρώπης των Λαών» αλλά στο δρόμο της μετουσίωσης του οράματος σε πράξη «περιέπλεξε τους γλουτούς» του το κατεστημένο των εχόντων απέναντι στις προσδοκίες των μη-εχόντων!...

     Το όραμα είχε 3 καθοριστικές έννοιες και συγκεκριμένα ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΡΜΟΝΙΑ!..

ΕΝΟΤΗΤΑ; Εμείς οι Έλληνες και οι άλλοι 26 Λαοί πού την είδαμε και πού τη βιώσαμε;

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ; Πού την είδαμε, πού τη βιώσαμε;

ΑΡΜΟΝΙΑ; Πού την είδαμε, πού τη βιώσαμε;

      Τα αποτελέσματα των χτεσινών εκλογών δείχνουν ότι οι 27 Λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης κουράστηκαν, απογοητεύθηκαν, θύμωσαν και προτίμησαν την ΑΠΟΧΗ ως αποδοκιμασία και ταυτόχρονα ανέβασαν τα ποσοστά των Εθνικό-Λαϊκών Κομμάτων….

      ΤΡΙΑ φρονώ ήταν τα μηνύματα που έστειλαν Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες που συμμετείχαν (νικητής πάλι η ΑΠΟΧΗ) στις χθεσινές ευρωεκλογές δημιουργώντας «σεισμικές δονήσεις» όπως έκτακτες εθνικές εκλογές στην Γαλλία:

      ΚΟΝΤΡΑ στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση (διακίνηση πολιτών)

      ΚΟΝΤΡΑ στην συνεχιζόμενη πολιτική «οικονομικής λιτότητας»

      ΚΟΝΤΡΑ στις ελίτ που «ελέγχουν» την Ευρώπη των 27 χωρών-μελών

      Πλησιάζοντας με περισσότερη προσοχή τα Εθνικά αποτελέσματα οι αναλυτές, σε παγκόσμια κλίμακα, υπογραμμίζουν την σημασία των χθεσινών αποτελεσμάτων για τις Εθνικές Κυβερνήσεις στη Γερμανία και στον Ευρωπαϊκό Νότο.

       Καταγράφονται ως αναμενόμενες οι «πρωτιές» του AFD στη Γερμανία, Λεπέν στην Γαλλία, και Μελόνι στην Ιταλία και οι πιθανότητες η ΔΕΞΙΑ να είναι 2ο Κόμμα στη Νέα Ευρωβουλή.

       Αυτό που κατά διαστήματα τα τελευταία χρόνια φαινόταν ως μια αμυδρή (αλλά οπωσδήποτε όχι επιθυμητή) πιθανότητα της «διάσπασης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τα χθεσινά αποτελέσματα φαντάζει τώρα ως μία πολύ πραγματική ΑΠΕΙΛΗ που πρέπει να την διαχειριστούν με σοβαρότητα οι ΗΓΕΤΕΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27.

       Στο νέο Ευρωκοινοβούλιο θα υπάρξουν 720 Βουλευτές, 21 από την Ελλάδα χωρίς μεγάλες εκπλήξεις, με την Κέντρο-αριστερά να χάνει δυνάμεις ενώ το Κόμμα του Καγκελαρίου κ Σιόλτς έρχεται τρίτο και στην Ελλάδα η Ν.Δ. κόντρα στις ανακοινωθείσες προσδοκίες της να δέχεται «ισχυρό ράπισμα-κάλεσμα» επιστροφής στον φυσικό-ιστορικό της χώρο.…

     Στη νέα Ευρωβουλή θα συγκρουστούν οι μεγάλοι Σχηματισμοί στις μακροοικονομικές και κοινωνικό-πολιτικές τους θέσεις σε θέματα όπως η στήριξη της Ουκρανίας, η θέσπιση επιτέλους κοινής Αμυντικής Πολιτικής και ελέγχου εισροής μεταναστών, το τέλος σε πολιτικές λιτότητας και τον σεβασμό των Εθνικών «ταυτοτήτων» στο ΨΗΦΙΔΩΤΟ που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο δεκαετίες μετά τη γέννησή του ακόμη ΔΕΝ κατάφερε να μετουσιωθεί, στο υπόδειγμα των Η.Π.Α. ως Η.Π.Ε..