Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Πολιτικοί τη Δημοκρατία μας, σαν τα μάτια σας!!!

Οι εξειδικευμένοι πολιτικοί  επιστήμονες και κοινωνιολόγοι, οι απανταχού της γης απλοί πολίτες, η παγκόσμια κοινή γνώμη, θεώρησαν και θεωρούν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, που γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και στο πέρασμα των αιώνων υιοθετήθηκε ως επιθυμητά κυρίαρχο πολίτευμα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, ως το πολιτικό σύστημα που αγγίζει την τελειότητα όντας ταυτόχρονα ευαίσθητο και εύθραυστο.....
      Η Δημοκρατία λειτουργεί μέσα από Κόμματα που εκφράζουν συγκεκριμένες ιδεολογικές-οικονομικές-πολιτικές θεωρίες, θέσεις και προγράμματα δράσης στα οποία εντάσσονται οι ψηφοφόροι (ενδιαφέρον για πολιτικούς επιστήμονες και κοινωνιολόγους προκαλεί το Ελβετικό μοντέλο).
       Είναι γνωστή πλέον σε όλους μας η οικονομική καταστροφή και ο φόβος της απόλυτης κατάρρευσης-πτώχευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα μας και η οποία, στο μεγαλύτερο μέρος της, οφείλεται σε πράξεις και παραλείψεις των δύο μεγάλων Κομμάτων εξουσίας δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που την Κυβερνούν τα τελευταία 37 χρόνια (αφού την είχαν κυβερνήσει ως ΕΡΕ και Ένωση Κέντρου πριν την 7ετία).
       Καθώς τα οικονομικά μέτρα που μας επιβάλλονται από την περίφημη πλέον τρόικα είναι ολοένα και πιο δυσβάστακτα, γίνονται με το πέρασμα κάθε ημέρας ορατοί οι κίνδυνοι πλήρους αποσύνθεσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και ίσως  ακόμη και αποσταθεροποίησης του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος…
       Είναι γνωστή στα blogs η ιστορία της τυφλής κοπέλας και του νέου που την λάτρευε. Την συνοδεύω με τη θερμή παράκληση να φροντίσουν ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ την Ελλάδα μας, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη των Ελλήνων, την ΠΑΤΡΙΔΑ, οι ηγέτες ΟΛΩΝ των Κομμάτων, που εμείς ψηφίσαμε και μαζί ο Πρόεδρος κ Παπούλιας καθώς κρατούν στα χέρια τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας!

******************************
      Υπήρχε κάποτε μια κοπέλα που είχε χάσει το φως της. Eπειδή ήταν τυφλή μισούσε τον εαυτό της, την οικογένεια και τους συγγενείς της, μισούσε τους πάντες, εκτός από τον ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ της. Αυτός ήταν πάντα εκεί δίπλα της έτοιμος να ικανοποιήσει την κάθε ανάγκη και επιθυμία της καθώς δεν την αγαπούσε απλά αλλά κυριολεκτικά την λάτρευε!
    Του είχε εκμυστηρευτεί πολλές φορές ότι αν μια μέρα γινόταν ένα θαύμα και μπορούσε να δει τον κόσμο, τότε θα τον παντρευόταν!
    Κάποια μέρα ένας άγνωστος ευεργέτης της δώρισε δυο μάτια και η μέχρι χτες τυφλή κοπέλα  μπόρεσε να δει τον κόσμο που τόσο πολύ επιθυμούσε.
    Είδε μετά από λίγες μέρες και το πρόσωπο του ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ της ο οποίος  γεμάτος αγωνία τη ρώτησε:
    «τώρα που βλέπεις τον κόσμο, θα με παντρευτείς;»
    Η κοπέλα έκπληκτη διαπίστωσε ότι ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ της ήταν κι αυτός τυφλός και σοκαρισμένη από το γεγονός αρνήθηκε να τον παντρευτεί.
    Το παλικάρι έφυγε από τη ζωή της με δάκρυα να πλημμυρίζουν τις κόγχες των ματιών του. Αργότερα της έστειλε ένα σημείωμα μιας μόνο αράδας:
   «Αγαπημένη μου, σε παρακαλώ, να φροντίζεις τα μάτια μου...»