Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

ΔΩΡΕΑΝ νέο ηλεκτρονικό βιβλίο του Γιώργου και της Νατάσας Πιπεροπούλου

                                                                                       Στα Blogs 8, 9 & 10 Οκτωβρίου, 2020

     

     Με τίτλο «AddictionsAn Eternal Human Condition», σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά: «Εθισμοί - Μια αιώνια ανθρώπινη κατάσταση», ο Άγγλο – Γερμανό - Δανέζικος Εκδοτικός Οίκος Bookboon.com έθεσε πρόσφατα σε παγκόσμια κυκλοφορία στην Αγγλική γλώσσα το ηλεκτρονικό βιβλίο που συνέγραψαν ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος και η κόρη του Δόκτωρ Αναστασία-Νατάσσα Πιπεροπούλου το οποίο «κατεβαίνει» ΔΩΡΕΑΝ από το διαδίκτυο.
     Είναι το δεύτερο διεθνούς κυκλοφορίας ηλεκτρονικό βιβλίο που συνέγραψαν από κοινού πατέρας και κόρη. Το πρώτο είχε κυκλοφορήσει στα Αγγλικά στο διεθνές διαδίκτυο πριν 3 χρόνια με τίτλο «Managing Primary and Secondary Schools – A Primer» και σε  ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά: «Εισαγωγή στη Διοίκηση Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». http://bookboon.com/en/managing-primary-secondary-schools-ebook

     Tο νέο βιβλίο του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου και της Dr Νατάσας Πιπεροπούλου (πατέρα και κόρης) αποτελεί μια εντυπωσιακά καινοτόμο σύγχρονη παρουσίαση των κυριότερων εθισμών και εξαρτήσεων που αφορούν τόσο σε ουσίες όσο και σε συμπεριφορές.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Η διαφοροποίηση της σεξουαλικής μας «ταυτότητας»

                                                         

                                                                            Στα Blogs 5, 6 & 7 Οκτωβρίου, 2020

    

     Οκτώβρης του 2020, ο covid-19 συνεχίζει το «βιολί» του διεθνώς και στην Πατρίδα μας, με οφθαλμοφανή επιβεβαίωση του κλασικού γνωστού εθνικού μας ‘ωχαδερφισμού’, συνεχίζουν να γεμίζουν οι πλατείες με μεγάλες παρέες.

     Σήμερα καλώ την προσοχή σας στο διαχρονικά σημαντικό θέμα των διαδικασιών προσδιορισμού της σεξουαλικής μας «ταυτότητας» που διαφοροποιούν ευκρινώς το ανδρικό και το γυναικείο φύλο.

     Από την αρχαιότητα 2 ήταν τα «φύλα» με βάση τη σωματική και οργανική μας ταυτότητα και τις επιλογές σεξουαλικών συντρόφων.

     Από τότε μέχρι και σήμερα υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν με σωματικά και οργανικά κριτήρια «άνδρες» και «γυναίκες» τα οποία επιλέγοντας για σεξουαλικές συνευρέσεις και συναισθηματικούς δεσμούς με κριτήρια τις ψυχό-συναισθηματικές τους προτιμήσεις άτομα του ίδιου φύλου δημιουργούσαν την ανάγκη αναφοράς σε «τρίτο φύλο».

     Πολλά άλλαξαν στο πέρασμα του χρόνου, και στην «ταυτότητα» που διαφοροποιούσε όπως είπαμε ανέκαθεν τα δύο ευδιάκριτα φύλα προστέθηκε τελικά και εξαιτίας μεγάλου αριθμού ατόμων, των δυναμικών τους απαιτήσεων για αναγνώριση και των γνωστών διεθνώς όπως και στην Ελλάδα «παρελάσεων» (gay parades) και η αποκαλούμενη «τρίτη» ταυτότητα.

     Με τη σεξουαλική μας «ταυτότητα»  σχετίζεται ο ρόλος που θα διαδραματίσουμε στο κοινωνικό σύστημα μέσα στο οποίο συμβιώνουμε και επιβιώνουμε και στηρίζεται, μεταξύ άλλων, και στην υποκειμενική εκτίμηση που όλοι έχουμε για το σύνολο τόσο της σωματικής μας διάπλασης όσο και των ψυχοκοινωνικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς μας.