Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

25η Μαρτίου 1821: Ανδρεία, Αυτοθυσία, Διχασμός & Διχόνοια!...

 

                                                                                     Στα Blogs & Sites 23, 24 & 25 Μαρτίου, 2021

  

     Επέλεξα για τίτλο τα 4 αυτά γνώριμα, και ίσως αναπόσπαστα από την ουσία της φυλής μας χαρακτηριστικά, επειδή επιθυμώ να επισημάνω τη διαχρονική σημασία της κοινωνικής ψυχολογίας ηγετών και αγωνιστών στους χρόνους της Εθνικής Επανάστασης του 1821 τη στιγμή που εσείς και εγώ όπως και οι απανταχού της γης Έλληνες θα αποτίνουμε την Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021, τον πρέποντα φόρο τιμής στους γνωστούς και τους άγνωστους αγωνιστές της Εθνικής μας Επανάστασης.

Γιορτάζουμε φέτος, κλεισμένοι στα σπίτια μας λόγω πανδημίας, τα 200 χρόνια από την κήρυξη του Εθνικού Αγώνα για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

     Το μάθημα της ιστορίας ήταν και παραμένει σαφές: εμείς οι Έλληνες κάθε φορά που κατορθώσαμε να παραμερίσουμε τις εθνικές αδυναμίες του
 διχασμού και της διχόνοιας μεγαλουργήσαμε σε συλλογικό ΕΘΝΙΚΟ επίπεδο δείχνοντας πρωτόγνωρες για το ανθρώπινο γένος εκφάνσεις ανδρείας και αυτοθυσίας!...

     Να θυμηθούμε σήμερα το απόφθεγμα που αποδίδεται στον
Sir Winston Churchill και διατείνεται ότι «οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν…» και ενώ δεν ειπώθηκε αυτό με στόχο τους Έλληνες τελικά έχει για εμάς ανεξίτηλα διαχρονικά νοήματα και σημασία.

     Ακριβώς επειδή από το 1821 μέχρι και σήμερα, (τώρα βιώνουμε την δύσκολη πανδημία προβλημάτων υγείας και οικονομικής ύφεσης), κάθε φορά που επιτρέψαμε στους εαυτούς μας την πολυτέλεια να λησμονήσουμε τα διδάγματα της εθνικής μας ιστορίας δυστυχώς ξαναζήσαμε οδυνηρά τα αιώνια πάθη και μίση και τα πληρώσαμε με βαρύ φόρο αδελφοκτόνων αλληλοσπαραγμών.

Το σημείωσε με πικρό λυρισμό ο εθνικός μας ποιητής:

«η διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή/

καθενός χαμογελάει πάρτο λέγοντας και σύ…»

     Ποιος άλλος λαός στον πλανήτη έχει να επιδείξει συμπυκνωμένη μέσα σε τόσο μικρά χρονικά περιθώρια τέτοιες εκφάνσεις ηρωισμού, ανδρείας και αυτοθυσίας όση οι Έλληνες με Αρκάδι, Κάσο, Ζάλογγο, Αραπίτσα, Χίο, Ψαρά και άλλα τόσα; Ποιο άλλο εθνικό-απελευθερωτικό κίνημα είδε τους πρωταγωνιστές του να πέφτουν στα πεδία της μάχης μαζί με τους αφανείς αγωνιστές τους χωρίς να περιμένουν να «εισπράξουν»
 την επιβράβευση του αγώνα μετά τη δικαίωσή του και την επικράτηση της Επανάστασης;

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Λακωνικά & πιπεράτα: Το «κακό» εμβόλιο είναι… «Καλό!»

                                                                                      

                                                                                       Στα Blogs & Sites 19, 20 & 21 Μαρτίου, 2021


     Ξεκινώ με μια ηθικά και δεοντολογικά απαραίτητη διευκρίνιση:

     δεν με συνδέει κανενός είδους σχέση με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ούτε με την Φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και δεν είχα ποτέ ούτε έχω τώρα στην κατοχή μου μετοχές της συγκεκριμένης εταιρείας.

     Συνεχίζω ζητώντας την κατανόησή σας καθώς το σημερινό μου κείμενο ελπίζω να σας προβληματίσει και μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο για να αναρωτηθείτε εάν τελικά υπάρχουν «αναπάντητα ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις» και συνδέονται και πάλι με Φαρμακευτικούς κολοσσούς, με πολιτικούς, με ανθρώπινες ζωές, εμβόλια και επιχειρηματικά «κέρδη»…. 

     Παρακολουθώ ανέκαθεν με προσοχή τα γεγονότα που αφορούν σε αυτό που ανέκαθεν η παγκόσμια κοινή γνώμη χαρακτήριζε «Τιτανομαχίες Φαρμακευτικών Κολοσσών» στην ανακάλυψη και διάθεση κάθε λογής φαρμάκων, ιδιαίτερα εμβολίων, που σώζουν (με το ευνόητο φυσικά κέρδος καθώς επιχειρήσεις, και όχι κοινωφελή ή ευαγή Ιδρύματα είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες).

     Επιπρόσθετα, όπως και εσείς φίλες και φίλοι αναγνώστες, παρακολουθώ με προσοχή τα όσα αναφέρονται σε δημοσιογραφικές περιγραφές και Κοινοβουλευτικές έρευνες στην πατρίδα μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Αμερική για «δοσοληψίες» πολιτικών με Φαρμακευτικές Εταιρείες… 

     Εδώ και πολλές εβδομάδες είχε γίνει αισθητή η ευνοϊκή θέση του Βερολίνου και των Βρυξελλών για το εμβόλιο κατά του covid-19 που παρήγαγαν από κοινού η Αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και η Γερμανική Bio-N-Tech. Το συγκεκριμένο εμβόλιο παρέχει εντυπωσιακά επίπεδα προστασίας (πάνω από το 90%) αλλά απαιτεί και εξειδικευμένες υποδομές για συντήρηση σε επίπεδα -72 βαθμών Κελσίου και λέγεται ότι έχει αρκετά «αρμυρή» τιμή που οι Βρυξέλλες μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχουν επίσημα ανακοινώσει…