Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Νέα τιμητική διάκριση στον Καθηγητή Γιώργο Πιπερόπουλο

                                                                                                

                                                                                Στα Blogs & Sites 23 & 24 Φεβρουαρίου, 2021

        

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του
International Journal of Innovative Research in Engineering απένειμε μία έδρα στην 16-μελή Συντακτική Επιτροπή του Επιστημονικού Περιοδικού στον συμπατριώτης μας Dr Γιώργο Πιπερόπουλο ο οποίος, ως γνωστόν, κατέχει τον τιμητικό τίτλο του Επίτιμου Καθηγητή του Μάνατζμεντ & Μάρκετινγκ στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Βρετανικού Durham University το οποίο ανήκει στα 100 κορυφαία Διεθνώς Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Ο Γιώργος Πιπερόπουλος είναι συνταξιούχος καθηγητής και πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

     Το International Journal of Innovative Research in Engineering (IJIRE) που εδρεύει στην Πολιτεία Tamil Nadu της Ινδίας είναι διμηνιαίο διεθνές επιστημονικό (on line) περιοδικό για τη δημοσίευση νέων ιδεών που δημιουργούνται από ακαδημαϊκούς διαφόρων ειδικοτήτων, εκπαιδευτικούς, μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων και στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

https://theijire.com/editorial-board

     Ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος  κατέχει ήδη από το 2020 ως άμισθο μέλος την 36η θέση της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Εκδοτικού Ομίλου IJBST της Ινδίας που εκδίδει διεθνώς 28 επιστημονικά περιοδικά στην Αγγλική γλώσσα τα οποία διατίθενται δωρεάν σε Πανεπιστημιακέ βιβλιοθήκες όλων των χωρών του ΟΗΕ. Η Επιτροπή αποτελείται συνολικά από 129 επιστήμονες που εκπροσωπούν κυρίως Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα της Ινδίας και από επιλεγμένους ακαδημαϊκούς και ερευνητές από άλλες χώρες όπως σε αλφαβητική σειρά την Αίγυπτο, την Αρμενία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Ιταλία, τον Καναδά, την Κίνα, την Σουηδία, την Συρία και την Τουρκία.  Ο συμπατριώτης μας Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος συμμετέχει λόγω της θέσης του στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο Durham εκπροσωπώντας εμμέσως την Πατρίδα μας.

https://board.ijbst.org/home

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Στην Πατρίδα μας εξακολουθεί να… Πετάει ο γάιδαρος!…

                                                                                

                                                                                Στα Blogs & Sites 20, 21 & 22 Φεβρουαρίου, 2021

     

     Η πολυήμερη δραματική ταλαιπωρία συμπολιτών μας κατοίκων των προνομιούχων Βόρειων προαστείων της Αττικής αλλά και αλλού με οδηγεί να θέσω 2 ερωτήματα:

     Πρώτον - Πετάει ή δεν πετάει ο γάιδαρος όπως θέλει το σχετικό λαϊκό δίλημμα;

     Όσο και αν ακουστεί αυτό παράξενο και ίσως κριθεί από μερικούς και επιστημονικά αντιδεοντολογικό στο μέτρο που όλοι γνωρίζουμε, ή θα έπρεπε να γνωρίζουμε από το Νόμο της βαρύτητας και την ανατομική μορφή των συμπαθών τετράποδων, η απάντηση είναι απόλυτα αρνητική!..

     Με άλλα λόγια με δεδομένες τις συγκεκριμένες επιστημονικές, ιστορικές, πολιτικές, συναισθηματικές και ψυχοκοινωνικές παραμέτρους ο γάιδαρος ΠΟΤΕ και σε ΚΑΜΙΑ Χώρα του Πλανήτη Γη δεν είχε κατορθώσει να απογειωθεί και να... πετάξει!..

     Δεύτερον – επιτρέπεται επί σειρά δεκαετιών ηλεκτροφόρα καλώδια να «σφιχταγκαλιάζονται» με κλαδιά δέντρων προξενώντας πυρκαγιές τα καλοκαίρια και διακοπή ηλεκτροδότηση τους χειμώνες;

     Η απάντηση, χωρίς αμφισβήτηση, πρέπει να είναι ΟΧΙ βέβαια!...

    Η καταστροφική «Μήδεια» έφερε δυναμικά στο προσκήνιο της επικαιρότητας την σκληρή πραγματικότητα της συνεχιζόμενης «γύμνιας» των Κρατικών φορέων και μηχανισμών, όπως είχε συμβεί και με την φονική πύρινη λαίλαπα που σάρωσε καλοκαιριάτικα το «Μάτι», με τις πλημμύρες σε Μάνδρα και Καρδίτσα όπως και με παρόμοιες καταστροφές επί σειρά δεκαετιών, θυμίζοντας ότι υπάρχει η αγαπημένη Πατρίδα ΕΛΛΑΔΑ όπου τα ηλεκτροφόρα καλώδια συνεχίζουν το «θανατηφόρο» τους σφιχταγκάλιασμα με κλαδιά δένδρων. Τελικά στην Πατρίδα μας ο γάιδαρος πετούσε, πετάει και φοβάμαι ότι θα εξακολουθήσει να πετάει!..