Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Οι εποχές που δεν υπήρξαν!..

                                                     

                                                                                         Στα Blogs & Sites 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου, 2022

             

     Θα ξεκινήσω το σημερινό μου άρθρο γνωστοποιώντας στους νεότερους αναγνώστες και υπενθυμίζοντας στους πιό ώριμους στην ηλικία ότι στη δεκαετία του 1980 δίδαξα Ψυχολογία  στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ότι διετέλεσα ψυχολόγος στις ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς και ΗΡΑΚΛΗΣ και ότι επί σειρά δεκαετιών κοινωνικο-ψυχολογικά άρθρα-απόψεις μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο φιλοξενήθηκαν σε πολλές αθλητικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Υπενθυμίζω, χωρίς εγωιστική έπαρση, ότι μου ανήκει η πατρότητα του εξαντλημένου βιβλίου μου με τίτλο: «Ενας ψυχολόγος στο γήπεδο» και της φράσης-ατάκας:

«Βρίσκω απείρως συναρπαστικότερη την πολιτική του ποδοσφαίρου από το ποδόσφαιρο της πολιτικής...»

                                       **********************

     Ότι τα πράγματα είναι βαριά ΑΡΡΩΣΤΑ στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν θέλει συζήτηση, θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΟ και η αλήθεια (χωρίς αυτό να αποτελεί παρηγοριά) είναι ότι δεν πρόκειται για αποκλειστικά Ελληνικό φαινόμενο, αλλά για παγκόσμιο. Απλά, όπως συμβαίνει και σε άλλες εκφάνσεις εθνικών κοινωνικό-οικονομικό-πολιτιτικό και πολιτιστικών δραστηριοτήτων εμείς στην Ελλάδα αγνοούμε τον «μέσο όρο» και ΄λειτουργούμς ή ΑΡΙΣΤΑ ή ΑΡΡΩΣΤΑ... 

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Euroferry - OLYMPIA - Το BBC ΔΙΟΡΘΩΣΕ το λάθος του

 

                                                                                    Στα Blogs & Sites 19, 20 & 21 Φεβρουαρίου, 2022


     Από το απόγευμα Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου το BBC τελικά ΔΙΟΡΘΩΣΕ (στα έντυπα και ραδιο-τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων του) το λάθος των πολύωρων ανακριβών αναφορών του στo φλεγόμενο βόρεια της Κέρκυρας Euroferry-Olympia ταυτοποιώντας το ως ΕΛΛΗΝΙΚΟ ενώ πρόκειται για σκάφος της Ιταλικής Ναυτιλιακής Εταιρείας GRIMALDI το οποίο ταξιδεύει με Ιταλική Σημαία εξηυπηρετώντας την γραμμή Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι.

     Μπορείτε να δείτε την αλλαγή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.bbc.com/news/world-europe-60443517

     Τα δελτία του BBC αναφέρονται πλέον σε σκάφος ΙΤΑΛΙΚΗΣ ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ναυτιλιακής Εταιρείας GRIMALDI το οποίο ταξιδεύει με ΙΤΑΛΙΚΗ Σημαία.

     Φυσικά ΟΛΟΙ ευχόμαστε να εντοπισθούν οι αγνοούμενοι επιβάτες και ΟΛΟΙ εκφράζουν τα συγχαρητήρια στους άνδρες της ΕΜΑΚ και τα πληρώματα της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στο πλήρωμα του Ιταλικού σκάφους για τις προσπάθειές τους στη διάσωση επιβατών.

     Εκφράζω δημόσια ένα πελώριο ειλικρινές, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από «πάτο» καρδιάς (πιό κάτω απλά ΔΕΝ πάει) σε εσάς που αναδείξατε τις προσπάθειές μου να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ οι «λανθασμένες» (και περίεργες) αναφορές του BBC ότι πρόκειται για ΕΛΛΗΝΙΚΟ σκάφος σχετικά με το τραγικό συμβάν σε Ελληνικά χωρικά ύδατα.

     Όπως έγινε γνωστό είναι το τέταρτο σκάφος της Εταιρείας που παραδίδεται σε φλόγες.

https://www.ot.gr/2022/02/18/epikairothta/euroferry-olympia-to-tetarto-ploio-tis-etaireias-pou-paradidetai-stis-floges

     Καθώς περιμένουμε τώρα αφίξεις τουριστών ΔΕΝ χρειαζόμαστε άδικη...Δυσφήμιση!..