Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Μια τσιπούρα, ένα τηλεφώνημα και Πρυτανικές Λιμουζίνες...

 

                                                                                                         Στα Blogs & Sites 6, 7 & 8 Ιουνίου, 2022

     

     Στο Ψαράδικο της γειτονιάς ο Γεράσιμος (χαϊδευτικά Μάκης), τακτικός πελάτης, πιάνει στα χέρια του μια τσιπούρα από την κάσα που γράφει «τσιπούρες…αλανιάρες» φέρνει την ουρά της κοντά στη μύτη του και την μυρίζει!..

     Παραξενεμένος ο ιδιοκτήτης του ψαράδικου ο Ανέστης, τον κοιτάζει τον καλό του πελάτη τον Γεράσιμο ο οποίος περιεργάζεται και μυρίζει την τσιπούρα από την ουρά προς το…κεφάλι και παρεμβαίνει δηλώνοντας με σχετική έκπληξη:

     -Εάν δεν γνώριζα φίλε μου Μάκη ότι τα ξέρεις όλα για τα ψάρια θα έλεγα πως είσαι πρωτάρης και λάθος σε καθοδηγήσανε να μυρίζεις το ψάρι από την ουρά προς το…κεφάλι…Μένω έκπληκτος!

     -Αφορμή για κουβέντα ήθελα Ανέστη! Ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι το ξέρω! Ότι ΠΟΛΛΑ «κεφάλια» χαλάσανε στην Πατρίδα μας το ξέρω, απλά ήθελα σήμερα να σου δώσω αφορμή σα γείτονες και φίλοι να κουβεντιάσουμε εάν «το χάλασμα έφτασε μέχρι την ουρά!...»

     - Για Κόμματα, Υπουργούς, Βολευτές, Γιατρούς, Δικηγόρους, Αστυνόμους, Δεσποτάδες, Καθηγητές και βάλε, το συζητάμε…

     -Για τα ψάρια μου, όμως, ΟΧΙ!!!

     Είμαστε στον Ιούνιο, συνεχίζει στα ψηλά ο δείκτης της θερμοκρασίας και φεύγοντας από το ψαράδικο έκατσα στο γνωστό μου καφέ-μπαρ για να απολαύσω τον μονό-λούνγκο εσπρέσσο μου.

     Ξαφνικά, έτσι στα καλά καθούμενα, δέχτηκα ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από άνδρα που μου δήλωσε ότι είναι μικρό-επιχειρηματίας που φοβάται ότι ίσως χάσει την επιχείρησή του εξαιτίας του καλπασμού τιμών ενέργειας και πρώτων υλών και μείωσης του αγοραστικού ενδιαφέροντος… 

    Με ρώτησε εάν παρακολουθώ το τί γινεται μετα την πανδημία και τον 100 ημερών πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας και εάν παρακολουθώ τις εξελίξεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Του απάντησα ότι τα βλέπω, πληγώνομαι και αναρωτιέμαι που θα μας πάνε όλα αυτά...