Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ανέστη, από το κεφάλι «βρωμάει» το ψάρι!...

 

                                                                                                Στα Sites & Blogs 21, 22 & 23 Σεπτεμβρίου, 2023

     

     Στο Ψαράδικο της γειτονιάς (ονόματα δεν λέω και δεν γράφω για να μη κατηγορηθώ για «γκρίζα» διαφήμιση) βρήκα τον παιδιόθεν φίλο μου Ανέστη που όχι από πρόθεση αλλά επειδή έτσι το έφερε η τρέχουσα πραγματικότητα δεν τον μνημόνευσα στα κείμενά μου τώρα τελευταία.

     Χαιρετιστήκαμε, όπως χαιρέτησα και τον ιδιοκτήτη του ψαράδικου, γιός παλιού συμμαθητή και αυτός, και βλέπω τον Ανέστη να πηγαίνει στην κάσα που γράφει επάνω «τσιπούρες αλανιάρες» παίρνει μια αρκετά μεγάλη στα χέρια του, κρατά το ψάρι με το κεφάλι κάτω, και με μια αργή κίνηση, σχεδόν ιεροτελεστικά, ανεβάζει στα ρουθούνια του την ουρά του ιχθύος και αρχίζει να την πηγαινοφέρνει αριστερά-δεξιά και να τη μυρίζει!..

     Παραξενευτήκαμε με την κίνηση του Ανέστη και ο ιδιοκτήτης του ψαράδικου και εγώ, τον κοιτάξαμε τον καλό φίλο να περιεργάζεται και να προσπαθεί να μυρίσει την ουρά της τσιπούρας και αντιδρώντας και οι δυο με έκπληξη είπα εγώ προλαβαίνοντας τον ιδιοκτήτη του ψαράδικου:

      «Ανέστη εάν δεν γνώριζα ότι τα ξέρεις όλα για τα ψάρια θα έλεγα πως είσαι πρωτάρης και λάθος σε καθοδηγήσανε να μυρίζεις το ψάρι από την ουρά προς το κεφάλι για να βεβαιωθείς ότι είναι φρέσκο!...»

     «Με πρόλαβες κύριε Καθηγητά» είπε ο ιδιοκτήτης του ψαράδικου ενώ ο Ανέστης άρχισε να γελά δυνατά αποδεικνύοντας ότι βασικά φιλοτέχνησε αφορμή για κουβέντα!...

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Η Ιταλίδα Πρωθυπουργός και η Ευρωπαϊκή Ένωση!..

 

                                                                                 Στα Sites & Blogs 18, 19 & 20 Σεπτεμβρίου, 2023 

      

     Αρχίζει να θυμίζει τη μακαρίτισσα Βρετανίδα Πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ η οποία, κατά γενική και διεθνή ομολογία, τίμησε τον ρόλο της και, ας μου επιτραπεί η λαϊκή μας έκφραση «και τα παντελόνια που φορούσε», η Κυρία Τζόρτζια Μελόνι η πρώτη Ιταλίδα γυναίκα που υπηρετεί ως Πρωθυπουργός της Πατρίδας της Ιταλίας στο πρόσωπο της οποίας «βρήκε τον μάστορά της» η Ε.Ε.

https://en.wikipedia.org/wiki/Giorgia_Meloni

    Την περασμένη εβδομάδα σχεδόν 8,000 «λαθρομετανάστες» κατέκλυσαν το μικρό νησί της Λαμπεντούσα αριθμός που ξεπερνά τον αριθμό κατοίκων του  νησιού, και η Ιταλίδα Πρωθυπουργός κάλεσε επειγόντως την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ Ούρσουλα Βαν ντερ Λάϊεν η οποία και επισκέφθηκε χθες μαζί της το Ιταλικό νησί.

     Μίλησε με καθαρό, κοφτό τρόπο η Ιταλίδα Πρωθυπουργός για το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και ανέδειξε για μια ακόμη φορά ότι άλλο να ΣΥΧΗΤΑΜΕ για τις 3 μεγάλες αξίες που εκπροσωπεί η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλο να ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ κοινές πολιτικές που αποδεικνύουν στην πράξη αυτές τις τρείς αξίες!...

     Η Ευρωπαϊκή Σημαία εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1983 και υιοθετήθηκε επισήμως από όλους τους Ηγέτες της τότε Ένωσης Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων που σήμερα λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελείται από 12 χρυσά αστέρια σε κύκλο πάνω σε μπλε φόντο τα οποία συμβολίζουν τα ιδανικά ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΡΜΟΝΙΑΣ μεταξύ των Λαών της Ε. Ε.