Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Απλά μαθήματα αναρρίχησης στην Εξουσία…

 

                                                                                                          Στα Sites & Blogs 17 & 18 Νοεμβρίου, 2023

    

     Τελειώσανε οι Εθνικές και Αυτό-διοικητικές εκλογές και τώρα πια σε καθημερινή βάση τα ελληνικά ΜΜΕ λες και οι Έλληνες δεν έχουμε άλλα ζόρια μας έχουν κυριολεκτικά «πρήξει» με τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ. με τις αποχωρήσεις και τους ψιθύρους για δημιουργία πολιτικών κινήσεων ίσως και Κομμάτων.

     Σε αυτούς που φιλοδοξούν να είναι στελέχη στις νεότευκτες ομάδες που αποσχίζονται από τον προ-Κασσελάκη ΣΥΡΙΖΑ,Σ. και σε επίδοξους Ευρωβουλευτές απευθύνεται με μεγάλη δόση Αριστοφανικού χιούμορ το σημερινό μου πιπεράτο.

     Ως Καθηγητής του Μάνατζμεντ συνιστώ να το διαβάσουν και τα      φιλόδοξα νεαρά στελέχη του κόσμου των Επιχειρήσεων (όχι των υγειών ιδιωτικών Επιχειρήσεων αλλά των γνωστών Κρατικοδίαιτων Επιχειρήσεων που λειτουργούν με τις ίδιες Αρχές που λειτουργεί και το Ελληνικό Δημόσιο…) 

     Στους φίλους αναγνώστες που ΔΕΝ διαθέτουν την απαραίτητη ποσ’οτητα καλοπροαίρετου χιούμορ λέω προκαταβολικά (όπως λένε και οι πιτσιρικάδες… sorry) ζητώντας συγγνώμη για κάποιες λέξεις που κοσμούν το σημερινό κείμενό μου το οποίο διατίθεται… ΔΩΡΕΑΝ!..

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Συνέντευξη Πιπερόπουλου για πολλούς αποδέκτες στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH99,4FM

 

                                                                                                      Στα Sites & Blogs 15 & 16 Νοεμβρίου, 2023


     Συνεχίζει για δεύτερη φέτος χρονιά να κάνει στην ημίωρη παρέμβασή του κάθε Δευτέρα βράδυ στις 9:30-10:00 στην εκπομπή του παλιού μαθητή του, έγκριτου Δημοσιογράφου κ Λάζαρου Λαζάρου με τίτλο «Μέχρι νεωτέρας» ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

     Πιέστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να ακούσετε τη συνέντευξη:

https://www.youtube.com/watch?v=zu05d1ppTqs

     Προχθές Δευτέρα 13 Νοεμβρίου ο Γιώργος Πιπερόπουλος χειρίστηκε με την δέουσα σοβαρότητα την σοβαρότατη ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα με τον εξελισσόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς προσεγγίζοντας το θέμα αντικειμενικά και αμερόληπτα χαρακτηρίζοντας τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση καταπίεσης του Παλαιστινιακού Λαού της Γάζας και εγείροντας ερωτήματα με την συνεχιζόμενη αρνητική στάση του Ισραήλ στην παγκόσμια πλέον σύσταση για ‘παύση πυρός…’

      Με μπόλικο Αριστοφανικό χιούμορ ο Πιπερόπουλος προσέγγισε την ιστορική και εντόνως θυελλώδη συνεδρίαση της ΓΓ τους ΣΥΡΙΖΑ,Π.Σ. παρομοιάζοντας τις συμπεριφορές ανδρών και γυναικών μελών της Γ.Γ. με την παροιμιακή συμπεριφορά ερωτευμένων που ξεφυλλίζουν τη μαργαρίτα εκφωνώντας προς το Κόμμα που είχαν ήδη αποφασίσει να εγκαταλείψουν το γνωστό «σ αγαπώ δεν μ αγαπάς, μ αγαπάς δεν σε αγαπώ πλέον διότι…Άλλαξες…»

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

«Πόθεν Έσχες» των Πολιτικών, Στέφανος Κασσελάκης και Λαϊκές Αγορές…

                                                                                                      Στα Sites & Blogs 13 & 14 Νοεμβρίου, 2023

    

     Καλημέρα, καλή μας εβδομάδα και παρακαλώ να δείξετε κατανόηση για  το σημερινό, διανθισμένο με Αριστοφανικό χιούμορ, καυστικό πιπεράτο που μου προέκυψε από δύο πρόσφατα και ιδιάζουσας σημασίας πολιτικά γεγονότα:

   την δημοσίευση, όπως κάθε χρόνο, του εσφαλμένα λεγόμενου  «Πόθεν Έσχες» των Πολιτικών μας, και λέω «εσφαλμένα» διότι αυτό που βλέπουμε ως Λαός είναι οι σημερινές περιουσίες των Πολιτικών μας και ΟΧΙ το ΠΟΘΕΝ, δηλαδή ΠΩΣ τις συσσώρευσαν, και

     την προτροπή του κ Κασσελάκη στους πολιτικούς να «πάνε στην κοινωνία και μάλιστα απροειδοποίητα» ως μέρος της ομιλίας του στην τρικυμιώδη Συνέλευση του περασμένου Σαββάτου…

     Ο στίχος του λαϊκού τραγουδιού προσεγγίζει ιδιόμορφα την άτυπη κοινωνιολογική δομή που συνιστά η πατροπαράδοτη «λαϊκή αγορά». Καθότι ο ερωτευμένος και «υποψιασμένος» εραστής δέχθηκε την καθησυχαστική επιβεβαίωση της ωραίας, την οποία έψαξε 8 φορές, αλλά δεν τη βρήκε εκεί, και αυτό ήταν λογικό, αφού η καλή του είχε πάει λαϊκή!..

     Σίγουρα είναι ανορθόδοξος ο τρόπος εισαγωγής στο θέμα μου, αλλά η επιλογή μου υπαγορεύεται από μια πλειάδα παραγόντων ανάμεσα στους οποίους η «δικαιολογία» της κυρίας του λαϊκού άσματος δεν είναι η λιγότερο σημαντική ούτε και αμελητέα.