Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Πολύωρες ανακρίβειες του BBC για το Euroferry - OLYMPIA

                                                                                  

                                                                                           Στα Blogs & Sites 18 & 19 Φεβρουαρίου, 2022

    

     Παρακολούθησα έκπληκτος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή 18/2/2022 τις αναφορές του παγκοσμίου δικτύου του Βρετανικού BBC στην καταστροφική πυρκαγιά στο Euroferry OLYMPIA Βόρεια της Κέρκυρας ενώ εκτελούσε δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Πρίντεζι.

     Έτριβα τα μάτια μου και έτριβα τα αυτιά μου καθώς έβλεπα και άκουγα τους δημοσιογράφους του BBC να αναφέρονται στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ferry Boat OLYMPIA!!!!

     Το συγκεκριμένο σκάφος είναι ιδιοκτησίας της Ιταλικής Ναυτιλιακής Εταιρείας GRIMALDI και έχει αναρτημένη την Ιταλική – ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ – σημαία!!!

     Αγανακτισμένος για την ανακρίβεια της είδηαης και παίρνοντας σοβαρά την κακή εντύπωση που δημιουργούσε σε παγκόσμιο επίπεδο (με πιθανές αρνητικές εντυπώσεις για τον Ελληνικό Τουρισμό) η αναφορά σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΟΧΙ ΙΤΑΛΙΚΟ πλοίο έστειλα αμέσως προσωπική ηλεκτρονική επιστολή στο BBC την οποία κοινοποίησα και στο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού κ Βασίλη Κικίλια.

     Διαπιστώνοντας ότι η αναφορά σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ και όχι σε ΙΤΑΛΙΚΟ σκάφος συνεχιζόταν έστειλα και δεύτερη ηλεκτρονική επιστολή και τηλεφώνησα στην Υπηρεσία παραπόνων  του BBC ζητώντας η ένστασή μου να δημοσιοποιηθεί με το ονματεπώνυμό μου...

     Τις τελευταίες ώρες διαπιστώνω ότι η αναφορά «διορθώθηκε» ΜΕΡΙΚΩΣ καθώς το BBC κάνει αναφορά σε Greece Fire

     ΔΙΟΡΘΩΣΗ; 

     ΟΧΙ βέβαια!!!

    Ελπίζω το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού ΚΑΙ το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών να στείλουν τις έντονες αντιδράσεις και ενστάσεις τους στο BBC...

«Αθλητική απάτη»: χρήση απαγορευμένων ουσιών


                                                                                           Στα Blogs & Sites 17 & 18 Φεβρουαρίου, 2022

     

     Για την «αθλητική απάτη με χρήση ουσιών» πρωτέγραψα το 1987 όταν δίδασκα το μάθημα Ψυχολογίας στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και μετά το 1999 όταν δημιουργήθηκε η WADA (World Antidoping Agency) που ως γνωστόν «τιμώρησε» την Ρωσία απαγορεύοντας την ΕΘΝΙΚΗ της συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου που διεξάγονται από τις 4-20 Φεβρουαρίου.

https://www.espn.com/olympics/story/_/id/30538012/russia-banned-using-name-flag-next-2-olympics

     Οι απόψεις μου έγιναν πάλι επίκαιρες με αφορμή την περίπτωση της 15χρονης Ρωσίδας αθλήτριας Kamila Valieva που έκανε απίστευτη εμφάνιση στο παγοδρόμιο αλλά «απέτυχε» στα anti-doping τεστ της WADA καθώς βρέθηκε θετική στη χρήση της απαγορευμένης ουσίας trimetazidine (ΤΜΖ).

https://www.nytimes.com/article/kamila-valieva-olympics-doping-case.html#:~:text=What%20started%20this%3F,national%20championship%20on%20Dec.%2025. 

                     ****************************************************

     Η τηλεοπτική κάμερα κάνει το γνωστό μας ζουμ. Σε γκρο πλαν η αθλήτρια, με εμφανή στο πρόσωπό της, τα σημάδια της υπεράνθρωπης προσπάθειας, με ολάκερο το μυοσκελετικό της σύστημα σε κατάσταση απόλυτης υπερδιέγερσης, ξεκινά την τρίτη και τελευταία της προσπάθεια για το ρεκόρ.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Συστημικά επιλεγμένοι και ατάλαντοι εραστές της Εξουσίας!..

                                                                                      

                                                                                            Στα Blogs & Sites 14, 15 & 16 Φεβρουαρίου, 2022

   

     Ημέρα των «ερωτευμένων» σήμερα 14 Φεβρουαρίου και το άθρο μου αφορά στους Συστημικούς «Εραστές της Εξουσίας» που «ξεσκέπασε» η πανδημία covid-19 ταλανίζοντας ολάκερη την ανθρωπότητα για δύο χρόνια και αναδεικνύοντας «γύμνιες» σε επίπεδα Συστημάτων Υγείας και κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικών δραστηριοτήτων διεθνώς και την ολιγωρία του Π.Ο.Υ. και Ηγετών χωρών-μελών του ΟΗΕ στη έγκαιρη λήψη αποφάσεων.

     Σας καλώ να «φιλοσοφήσουμε» σήμερα, να σκεφτούμε με την απαραίτητη προσοχή, να αξιολογήσουμε πώς εκλέγουμε Ηγέτες που καθορίζουν την μορφή και την ποιότητα της ζωής μας διερευνώντας τι σημαίνει ο όρος Εξουσία.

     Εξουσία σημαίνει ισχύ ή δύναμη, ικανότητα αυτών που την κατέχουν και την ασκούν να απαιτούν και να πετυχαίνουν υπακοή, πειθαρχία, συμμόρφωση στα προστάγματά τους και στην εκπλήρωση στόχων που αυτοί θέτουν ακόμη και όταν η εκπλήρωσή τους απολήγει σε καθοριστική διαμόρφωση της ζωής, των ενδιαφερόντων, ακόμα και των συμφερόντων αυτών που τους εξέλεξαν.

     Ο Max Weber ο μεγάλος Γερμανός κοινωνιολόγος θεώρησε την εξουσία, την δύναμη ή ισχύ, ως «Την εκμετάλλευση της ευκαιρίας από ένα ή περισσότερα άτομα για την επιβολή της δικιάς τους βούλησης σε κοινά θέματα, άσχετα με την αντίσταση που προβάλλουν άλλα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο...»

     Και ο Robert MacIver, ο Αμερικανός κοινωνιολόγος έγραψε ότι «Οι κάτοχοι εξουσίας αποκτούν το δικαίωμα να καθιερώσουν τη δικιά τους πολιτική σε κάθε φάση της ανθρώπινης δραστηριότητας, να κρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις, να ασκήσουν διαιτητικό-ισορροπητικό ρόλο σε αντιδικίες και να επιβληθούν στους συνανθρώπους τους.»

     Η εξουσία αντλείται και ασκείται με τρείς θεμελιακούς τρόπους: