Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025

Το κατηγορητήριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την 717...

 

                                                                                           Στα Sites & Blogs 26, 27 & 28 Φεβρουαρίου, 2025

 

     Έχουν αναλωθεί κυριολεκτικά χιλιάδες ώρες σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και χιλιάδες λέξεις σε έντυπα για το «ατύχημα - έγκλημα» των Τεμπών αλλά αφιερώθηκε ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΣ χρόνος στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος 23 υπόπτων για εγκλήματα που αφορούν σιδηροδρομικά συστήματα Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης και τιμωρούνται με ποινές κάθειρξης έως 10 ετών και χρηματικές ποινές.

     Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη Εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι υπεύθυνη για την διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε.

     Η Σύμβαση για το Σύστημα 717 αφορά Ελληνικές Κυβερνήσεις από το 2014 μέχρι την ημέρα της σύγκρουσης στις 28 Φεβρουαρίου 2023, δηλαδή περιλαμβάνει την Συγκυβέρνηση των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου, μετά την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ. των κκ Τσίπρα και Καμμένου και από το 2019 την Κυβέρνηση Ν.Δ. του κ Μητσοτάκη.